Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Κορωνοϊός: Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Εμβολιασμών για την 5η δόση

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Εμβολιασμών για την τελική επικύρωση των πινάκων με όσους δικαιούνται τα επικαιροποιημένα εμβόλια κατά της Covid 19. Για παράδειγμα, για το αν θα εμβολιαστούν όσοι έχουν κάνει την τρίτη δόση και έχουν νοσήσει ή έχουν κάνει την τέταρτη δόση.

Εν τω μεταξύ, άνοιξε χθες η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό με τα νέα επικαιροποιημένα εμβόλια και οι εμβολιασμοί ξεκινούν αύριο Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου.

Τα επικαιροποιημένα εμβόλια, εκτός από το αρχικό στέλεχος του κορωνοϊού, στοχεύουν και στις παραλλαγές της Ο1, Ο2, Ο27 και Ο5. Εφεξής οι αναμνηστικές δόσεις -αφού προηγουμένως έχει ολοκληρωθεί ο βασικός εμβολιασμός- θα γίνονται με τα επικαιροποιημένα εμβόλια. Πρόκειται για τα «διδύμα» mRNA εμβόλια από τις εταιρείες Pfizer και Moderna και αποτελούν μια τροποποιημένη έκδοση των αρχικών εμβολίων για τις υποπαραλλαγές του κορωνοϊού.

Προτεραιότητα έχουν τα άτομα με αυξημένο κίνδυνο, άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω, 12-15 ετών που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου, άτομα που διαμένουν και εργάζονται σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και χρονίως πασχόντων, ανοσοκατεσταλμένοι και επαγγελματίες υγείας.

Σήμερα εξάλλου συνεδριάζει εκ νέου η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών που θα συζητήσει και τη διεύρυνση της λίστας και θα γίνει η τελική επικύρωση των ομάδων στις οποίες θα πρέπει να χορηγηθεί η αναμνηστική δόση.

Ροή ειδήσεων

Advertisement