Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Μπάσκετ

Ιτούδης: Εγώ αναλαμβάνω πρώτος την ευθύνη του αποκλεισμού

Δημοσιεύθηκε

στις

Το ταξίδι της εθνικής Ελλάδας μπάσκετ στο Eurobasket ολοκληρώθηκε με μια σοκαριστική ήττα με 107-96 από τη Γερμανία στη «Mercedes-Benz Arena» του Βερολίνου και ο προπονητής Δημήτρης Ιτούδης ήταν ο πρώτος που ανέλαβε την ευθύνη για την ήττα.

«Αναμφίβολα η Γερμανία άξιζε τη νίκη, ήταν καλύτερη σήμερα. Ομπστ και Βάγκνερ είχαν 10/14 τρίποντα οι δυο τους και ήταν φοβερό. Μας πλήγωσαν αρκετά. Αμυντικά δεν πήγε σωστά το πλάνο μας από την αρχή», δήλωσε αρχικά ο έμπειρος Έλληνας κόουτς μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ και συνέχισε: «Εμείς κυνηγούσαμε το σκορ. Προφανώς κάτι αφήσαμε εμείς κάτι που δεν έπρεπε να αφήσουμε, τα οff screen του Ομπστ και τα pick n’ roll».

Ερωτώμενος για το αν το φινάλε της εθνικής Ελλάδας στη διοργάνωση ήταν άδοξο με δεδομένες τις προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί χάρη και στην παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο κόουτς Ιτούδης, απάντησε:

«Τη λέξη “άδοξα”… θα πρέπει να το αναλύσουμε, να δούμε τί σημαίνει “άδοξα”. Στον αθλητισμό υπάρχει η κακή μέρα, η αστοχία… Δεν παίζεις μόνος σου. Η Γερμανία ήταν καλύτερη, παίζει και ο αντίπαλος. Αναλαμβάνω την ευθύνη. Πρώτος εγώ αναλαμβάνω την ευθύνη».

Αναφερόμενος στο μέλλον, ο Δημήτρης Ιτούδης, τόνισε: «Όταν στη ζωή πέφτεις, πρέπει να βρεις τον τρόπο να ξανασηκωθείς. Θα δείξει η πορεία στο μέλλον αν θα μπορέσουμε να ξανασηκωθούμε. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που ήταν εδώ. Η ομάδα έδωσε τον καλύτερο της εαυτό μέχρι εδώ, δεν καταφέραμε όμως να προχωρήσουμε. Τους ευχαριστούμε με όλη μας την καρδιά που μας ενίσχυσαν».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement