Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ο Περικλής Νταβλούρος μιλά στην «Γ»: «Έτοιμοι για διαδερμική εμφύτευση αορτικών βαλβίδων»

Δημοσιεύθηκε

στις

ΤΗΣ ΤΕΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑΡΟΥ
Με σημαντικές εισηγήσεις από κορυφαίουσ επιστήμονες που μετέφεραν τη τελευταία λέξη των σύγχρονων εξελίξεων στην καρδιολογία αλλά και παράλληλα σε ένα ευρύ πεδίο άλλων ειδικοτήτων της παθολογίας, ολοκλήρωσε τον κύκλο των εργασιών του το 20ο Συνέδριο Γέφυρα καρδιολογίας.

Η καρδιολογική Κλινική του ΠΓΝΠ απέδειξε και μέσα από το φετινό διεθνές Συνέδριο- θεσμό, μια ακόμα επιτυχή δράση στα πεπραγμένα της στοιχειοθετώντας την πρωτοπορία της και ότι εγγυάται επιτυχία σε προηγμένης τεχνολογίας επεμβάσεις και καινοτόμες θεραπείες σε όλα τα πεδία της καρδιολογίας

ΠΟΙΟ ΤΟ ΑΠΟΤΟΚΟ;

Ποιο το απότοκο του συνεδρίου ; Δια στόματος του προέδρου του Καθηγητή Καρδιολογίας και διευθυντή της Καρδιολογικής κλινικής, Περικλή Νταβλούρου έγιναν στην «Γ» σε σύνοψη σημαντικές επισημάνσεις για τους βασικούς τομείς στου Συνεδρίου.

«Στο πλαίσιο των συνεδριών και των εισηγήσεων διεθνούς κύρους επιστημόνων μπορούμε σε σύνοψη να επισημάνουμε ότι αξίζει να υπογραμμισθούν τρείς βασικοί τομείς η οποίοι παρουσιάστηκαν πολύπλευρα και συζητήθηκαν διεξοδικά: Καρδιακή Ανεπάρκεια, Αρρυθμίες και παθήσεις που υπόκεινται στην Επεμβατική καρδιολογία»
Αναλύοντας τους τρείς βασικούς τομείς ο Καθηγητής Νταβλούρος δίνει απλουστευμένα το δυνατόν χρήσιμές πληροφορίες.

Σχετικά με την καρδιακή σνεπάρκεια αναφέρει: «Στο Συνέδριο παρουσιάστηκαν οι νεότερες φαρμακευτικές θεραπείες και παράλληλα η χρήση υποβοηθητικών συσκευών ζωτικής σημασίας από την εμφύτευση βηματοδότη έως την τεχνητή καρδιά. Παράλληλα αναλύθηκε η χρησιμότητα των σύγχρονων απεικονοστικών εξετάσεων για την κατανόηση και την θεραπεία της νόσου όπως πχ ο τρισδιάστατος υπέρηχος και η μαγνητική τομογραφία καρδιάς».
Σχετικά με το θέμα των αρρυθμιών που παρουσιάζει ευρύτητα πασχόντων, ο ίδιος επισημαίνει « Στο πρόβλημα των αρρυθμιών παρουσιάστηκαν οι τελευταίες εξελίξεις επεμβάσεων περιοχών που δημιουργούν αρρυθμίες (κατάλυση).Ιδιαίτερη και λεπτομερής αναφορά έγινε για την πρόληψη των αιφνίδιων θανάτων όπως γονιδιακός έλεγχος και ειδικός έλεγχος των αθλητών».

«ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΓΚΡΙΣΗ»

Τέλος σε προβλήματα καρδιοπαθειών που άπτονται της επεμβατικής Καρδιολογίας (νόσοι στεφανιαίας ) σημείωσε: « Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου τομέα παρουσιάστηκαν τα νεότερα στοιχεία της δια δερμικής εμφύτευσης αορτικών βαλβίδων (χωρίς χειρουργείο). Είμαστε έτοιμοι για διαδερμική εμφύτευση αορτικών βαλβίδων και το μόνο πρόβλημα εδράζεται στην χρηματοδότηση και την έγκριση αυτών των επεμβάσεων. που δυστυχώς στη χώρα μας εξελίσσεται σε χρονοβόρα γραφειοκρατική διαδικασία γεγονός που την καθιστά υπολειπόμενη άλλων χωρών που το συγκεκριμένο θέμα έχει επιλυθεί και αποτελεί ρουτίνα. Η συγκεκριμένη επέμβαση άνευ χειρουργείου καθιστά την επέμβαση πολύ ευκολότερη και θα επιλύσει το πρόβλημα πολλών καρδιοπαθών»


Ροή ειδήσεων

Advertisement