Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Διεθνή

Ελληνοτουρκικά – Προκλητικός ξανά ο Τσαβούσογλου: «Εμείς αποφασίζουμε πότε και πού θα πάμε»

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνάντηση με δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας είχε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου και δεν παρέλειψε για ακόμα μια φορά να επιτεθεί στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, όταν ρωτήθηκε για τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, στην επίσκεψή του στο Παρίσι, ότι «περιμένουμε όσους απειλούν ότι θα έρθουν μια νύχτα, να έρθουν στο φως της ημέρας», o Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, σύμφωνα με τουρκικά Μέσα, απάντησε πως «εμείς θα αποφασίσουμε πότε και πού θα πάμε», εξαπολύοντας έτσι μια ακόμα ευθεία απειλή σε βάρος της Ελλάδας.

«Η προβολή και τα επιτεύγματα της Τουρκίας στη διεθνή κοινότητα τρελαίνουν την Ελλάδα. Επομένως και η Ελλάδα θέλει να προκαλέσει την Τουρκία», πρόσθεσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο κ. Τσαβούσογλου αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να υπάρξουν συναντήσεις μεταξύ Τούρκων και Ελλήνων αξιωματούχων στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της επερχόμενης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.  «Δεν υπάρχει μια προγραμματισμένη συνάντηση», δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ και συνέχισε: «Η Ελλάδα ενοχλήθηκε που η Τουρκία έχει αναλάβει σημαντικό ρόλο.

Ροή ειδήσεων

Advertisement