Connect with us

Ερασιτεχνικό

Στον αέρα τα πρωταθλήματα

Published

on

Ο υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης κόντρα σε ΕΠΟ και FIFA καθώς φέρει εκτός αγώνων και γηπέδων τα σωματεία που δεν είναι ενταγμένα στο Μητρώο!

Τα πράγματα στενεύουν και όλα φαίνεται να είναι στον αέρα. Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης εξέδωσε διευκρινιστική εγκύκλιο με τίτλο: «Διευκρινίσεις σχετικά με τη χορήγηση άδειας τέλεσης αθλητικής συνάντησης του άρθρου 56Δ του ν. 2725/1999 και παραχώρησης αθλητικών εγκαταστάσεων».

Αυτή αναφέρει χαρακτηριστικά ότι: «… Αθλητικό σωματείο που δεν πληροί τις ανωτέρω προϋποθέσεις δεν μπορεί να του χορηγηθεί άδεια διεξαγωγής αθλητικής συνάντησης».

H εγκύκλιος εστάλη σε όλες τις Περιφέρειες οι οποίες υποχρεωτικά θα ενημερώσουν τους Δήμους (όπως αναφέρεται στην τελευταία σελίδα).

Έτσι πολλές συναντήσεις που έχουν προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο (17-18/9/2022) και περιλαμβάνουν ομάδες εκτός μητρώου, σύμφωνα με την εγκύκλιο, δε μπορούν να διεξαχθούν.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΣ ΑΧΑΪΑΣ

Κάνουμε κληρώσεις και δεν ξέρουμε αν ξεκινήσουν τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα με όλο αυτό το μπάχαλο που συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αντίκτυπο φυσικά θα έχει και η ΕΠΣ Αχαΐας καθώς αρκετές ομάδες δεν έχουν καν κάνει την αίτηση για το μητρώο. Και πέρα από αυτές τις ομάδες υπάρχουν και άλλες που έχουν κάνει την αίτηση αλλά δεν έχουν κάνει την επικαιροποίηση.

Ο Λ. Αυγενάκης πάει κόντρα στο μαχαίρι που στην προκειμένη περίπτωση είναι η ΕΠΟ και η FIFA και αναμένουμε να δούμε ποια θα είναι η συνέχεια και τι μέλλει γενέσθαι με τις ομάδες που δεν είναι στο μητρώο και το βασικότερο αν εντέλει θα διεξαχθούν τα πρωταθλήματα.

Και αυτό διότι ο Λευτέρης Αυγενάκης πολύ εύκολα αν δεν «υπακούσουν» ΕΠΟ και FIFA μπορεί να μην επιχορηγήσει τις ενώσεις.

Ροή ειδήσεων

Advertisement