Connect with us

Μαγειρική

Υγιεινό burger για παιδιά

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

Για τα μπέργκερ

500γρ. κιμά μοσχαρίσιο

50γρ. φρυγανιά τριμμένη

50ml ελαιόλαδο

2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κουτ. σούπας ρίγανη

4 ψωμάκια για μπέργκερ

αλάτι και πιπέρι

Για το σερβίρισμα

1 καρότο καθαρισμένο, τριμμένο

λίγο λάχανο ψιλοκομμένο

1 κουτ. σούπας τυρί κρέμα

100γρ. γιαούρτι στραγγιστό

2 κουτ. σούπας μουστάρδα

λίγα φύλλα από πράσινη σαλάτα

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180˚C στον αέρα. Σε ένα μεγάλο βαθύ μπολ ζυμώνετε καλά τον κιμά με το ελαιόλαδο, τη φρυγανιά, τον μαϊντανό, τη ρίγανη και ανάλογο αλατοπίπερο. Αφήνετε το μίγμα για 10 λεπτά να ξεκουραστεί. Στη συνέχεια, δημιουργείτε τέσσερα ομοιόμορφα μπιφτέκια και τα βάζετε σε ένα ταψί στρωμένο με μια λαδόκολλα. Τα ψήνετε για 25 λεπτά. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι με τη μουστάρδα, το καρότο, το λάχανο, το τυρί κρέμα, ανάλογο αλάτι και το πιπέρι. Κόβετε τα ψωμάκια στη μέση και στρώνετε λίγα φύλλα από την πράσινη σαλάτα και από πάνω βάζετε λίγη σάλτσα γιαουρτιού, το μπιφτέκι, και τελειώνετε με λίγη σάλτσα γιαουρτιού πάλι. Κλείνετε τα ψωμάκια και σερβίρετε αμέσως.

Ροή ειδήσεων

Advertisement