Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Έναρξη με… ελλείψεις- Με δίωρες στάσεις εργασίας θα αντιδράσει ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Πάτρας 

Published

on

Με… σημαντικές ελλείψεις σε δικαστικούς υπαλλήλους ξεκινά σήμερα το νέο δικαστικό έτος για τις υπηρεσίες της Θέμιδος στην Πάτρα.

Τα πινάκια έχουν γεμίσει με υποθέσεις και από σήμερα το πρωί οι δικαστικές αίθουσες θα υποδεχθούν τους διαδίκους και τους πολίτες που περιμένουν την απονομή δικαίου για τις υποθέσεις τους.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Πατρών Χρήστος Δαραμούσκας καταθέτει την αγωνία του δηλώνοντας στην «Γ» πως «ξεκινάει το νέο δικαστικό έτος με όλα τα προβλήματα που προϋπήρχαν και δυστυχώς έχουν επιδεινωθεί. Το μεγαλύτερο ζήτημα που μας απασχολεί είναι το ανθρώπινο δυναμικό».
Σύμφωνα με τον κ. Δαραμούσκα, «το υπάρχον προσωπικό είναι γερασμένο, τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει ελάχιστες προσλήψεις και από το 2017 και δεν έχει διενεργηθεί κανένας διαγωνισμός. Περιμέναμε μια ενίσχυση με τους επιλαχόντες των διαγωνισμών πριν το 2017 όμως ανεστάλησαν με απόφαση της κυβέρνησης, η οποία εξήγγειλε την ίδρυση Σχολής Δικαστικών Υπαλλήλων. Μέχρι σήμερα, έχουμε μείνει στα… λόγια και η πίεση των συναδέλφων μας είναι μεγάλη».
Η υποστελέχωση των υπηρεσιών της Θέμιδος στην Πάτρα είναι ο λόγος για τον οποίο οι δικαστικοί υπάλληλοι είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δίωρες προειδοποιητικές στάσεις εργασίας από την ερχόμενη ή την μεθεπόμενη εβδομάδα, ενώ προτίθενται να κλιμακώσουν τον αγώνα τους με δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις το αμέσως επόμενο διάστημα εάν δεν δοθεί λύση.
«Όλοι αναγκαζόμαστε να δουλεύουμε πολλές ώρες πέραν του ωραρίου μας, εξαιτίας του τεράστιου όγκου της δικαστηριακής ύλης. Για όλο το 2022 το Υπουργείο μας ενέκρινε μόλις 10-12 υπερωριακές ώρες, δίνοντάς μας ψίχουλα. Αυτό για μας είναι σκέτη κοροϊδία…», προσθέτει ο κ. Δαραμούσκας.
Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας πως μέχρι το 2023 θα έχουν αποχωρήσει το 30% των δικαστικών υπαλλήλων που υπηρετούν στα Δικαστήρια της Πάτρας καθώς έχουν κατοχυρώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα.
Παράλληλα, υπογραμμίζει πως κενά υπάρχουν και σε υλικοτεχνική υποδομή με αποτέλεσμα αυτό να δυσχεραίνει το έργο τους.
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ
Μεγάλο πρόβλημα αποτελεί και το κτιριακό καθώς όπως σημειώνει ο κ. Δαραμούσκας, το Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας χρήζει βελτίωσης, επισκευής και συντήρησης. «Το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ενημερωθεί για τα προβλήματα και μας έχει παραπέμψει σε μια ενιαία εργολαβία, η οποία εκτιμούμε ότι θα καθυστερήσει».

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

Ροή ειδήσεων

Advertisement