Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Με καθυστέρηση ο καθαρισμός Συνεργεία του Δήμου συνεχίζουν τις εργασίες στα σχολικά συγκροτήματα της Πάτρας

Published

on

 

Συνεχίζεται ο καθαρισμός των αυλών των σχολείων της Πάτρας, καθώς συνεργεία του Δήμου ξεκίνησαν εργασίες μετά το πρώτο κουδούνι. Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος αναφέρει πως «μετά τις παρεμβάσεις στα σχολικά κτίρια του Δήμου στα οποία έγιναν
επισκευές, συντήρηση κλπ, οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε εργασίες καθαρισμού στις αυλές των σχολείων. Οι εργασίες, σε λίγα εναπομείναντα σχολικά προαύλια συνεχίζονται και θα ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες».
Ωστόσο, σε αρκετά σχολεία η εικόνα από τους εξωτερικούς χώρους είναι αποκαρδιωτική, προκαλώντας δυσμενή σχόλια, αλλά και καταγγελίες. Η παράταξη «Ώρα Πατρών», ήδη ενημέρωσε με επιστολή της τον αρμόδιο αντιδήμαρχο για παράπονα γονέων του 51ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών σχετικά με τα χόρτα πού είναι γύρω και μέσα στον προαύλιο χώρο του σχολείου, αλλά και στην παιδική χαρά.
«Ο διευθυντής του Σχολείου, όπως έχουμε ενημερωθεί, έχει αποστείλει επανειλημμένως έγγραφα προκειμένου να γίνει η κοπή, καθότι η βλάστηση είναι πυκνή, χωρίς καμία ανταπόκριση μέχρι σήμερα. Επίσης διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν σημεία που προεξέχουν σπασμένα κλαδιά, μέταλλα που θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών. Στον περιβάλλοντα χώρο του σχολείου υπάρχουν σωρευμένα απορρίμματα που αποτελούν εστία μόλυνσης, ενώ σε πολλά σημεία υπάρχουν συνθήματα στους τοίχους. Παρακαλούμε όπως άμεσα μεριμνήσετε για την επίλυση των ανωτέρω ώστε να βελτιωθεί η εικόνα και συνθήκες για τους μαθητές στο σχολείο», καταλήγει η επιστολή.

Ροή ειδήσεων

Advertisement