Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Διεθνή

«Πνίγηκε» η Ιταλία: Επτά νεκροί και τρεις αγνοούμενοι από τις φονικές πλημμύρες

Δημοσιεύθηκε

στις

Επτά νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει από χθες την περιφέρεια Μάρκε της κεντρικής Ιταλίας.

Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια στην Ανκόνα και σύμφωνα με το πρακτορείο Ansa, ένας έχασε τη ζωή του όταν το ΙΧ του παρασύρθηκε από τα νερά στο Μπετολελε, άλλοι 4 στην Όστρα, ένας στο Τρεκαστέλλι και ένας στην Μπαρμπάρα.

 

 

Επίσης έχουν δηλωθεί τρεις αγνοούμενοι. Ανάμεσά τους ένα παιδί. Σύμφωνα με το Αnsa, το παιδί βρισκόταν μαζί με τη μητέρα του στο αυτοκίνητο όταν αυτό παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά. Η μητέρα σώθηκε, ωστόσο το παιδί αγονείται.

Στο χωριό Καντιάνο, το οποίο έχει πλημμυρίσει, το νερό έφτασε μέχρι τον πρώτο όροφο των σπιτιών, ενώ στην ευρύτερη περιοχή έχουν διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και οι τηλεφωνικές συνδέσεις.

Στην επαρχία της Ανκόνα, «400 χιλιοστά βροχής έπεσαν σε δύο ή τρεις ώρες», δήλωσε ο Λουίτζι ντ’ Άντζελο, ο επικεφαλής του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας.

Τα βίντεο που έχουν αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ενδεικτικά της καταστροφής που προκάλεσαν οι σφοδρές καταιγίδες.

Για την αντιμετώπιση της κατάστασης έχουν κινητοποιηθεί η αστυνομία, η Πολιτική Προστασία και η πυροσβεστική υπηρεσία.


Ροή ειδήσεων

Advertisement