Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Τουρκία: Προκαλεί ξανά – Η Ελλάδα λέει ψέματα για τη Μικρασιατική Καταστροφή, συνεχίζει τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε μια ανακοίνωση μνημείο διαστρέβλωσης της ιστορικής πραγματικότητας και των πραγματικών γεγονότων προχώρησε το πρωί της Παρασκευής (16/9) το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας φτάνοντας στο σημείο να κατηγορήσει την Ελλάδα ότι λέει ψέματα για την Μικρασιατική Καταστροφή και ότι ήταν αυτή που έχει προχωρήσει και στο παρελθόν αλλά και τώρα σε «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ ξεκινά κάνοντας λόγο για «μη ρεαλιστικές και παράλογες δηλώσεις και ενέργειες» από τις ελληνικές αρχές για τη Μικρασιατική Καταστροφή.

«Μέσω αυτών προσπαθούν να κάνουν τους πολίτες να ξεχάσουν την ήττα του ελληνικού στρατού κατά τη διάρκεια της “εισβολής” στην Ανατολία και τα βάρβαρα εγκλήματα που διέπραξε κατά της ανθρωπότητας και να διαστρεβλώνει τα ιστορικά γεγονότα και την άποψη της κοινής γνώμης και της διεθνούς κοινότητας. Παρατηρούμε ότι προσπαθούν να παραπληροφορήσουν την κοινωνία με ψέματα» συνεχίζει η προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ροή ειδήσεων

Advertisement