Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Επιτυχημένες ιστορίες στο Routelab

Published

on

 

 

Η δεύτερη ημέρα του Routelab ξεκίνησε με Success Stories. Επιτυχημένες ιστορίες start up εταιρειών που ξεπέρασαν τα πατρινά και ελληνικά σύνορα. Ιδέες εμπνευσμένων ανθρώπων που κέρδισαν το παγκόσμιο ενδιαφέρον και πολλές από αυτές εξαγοράσθηκαν από κολοσσούς της τεχνολογίας. Ο Α. Μανιατόπουλος ιδρυτής

και Διευθ. Σύμβουλος της Yodiwo μίλησε μεταξύ άλλων για το όραμά του που είναι να διευκολύνει με τα προϊόντα της Yodiwo τους οργανισμούς να ακολουθούν τα πρότυπα περιβαλλοντικής και κοινωνικής ευθύνης και χρηστής διακυβέρνησης (ESG). Ο Δ. Αναστασίου της Irida Labs μίλησε για τη τεχνητή νοημοσύνη πάνω σε εικόνες και τη σωστή διάχυση της πληροφορίας.

Ο Ν. Ιωάννου συνιδρυτής του κοινωνικού δικτύου Brookly ξεκίνησε από την Πάτρα με την πρώτη χρονολογικά ψηφιακή πλατφόρμα παραγγελίας φαγητού το delivery.gr – η οποία αργότερα εξαγοράσθηκε- και στο Routelab ξεδίπλωσε την έμπειρη ματιά ενός επενδυτή σε νεοφυείς επιχειρήσεις τεχνολογίας.

Η ιστορία, οι γνώσεις και η εμπειρία συνεχίσθηκαν στο επόμενο session, όπου ο Λάζαρος Κάψιας ιδρυτής και Διευθ. Σύμβουλος της Loctio αναφέρθηκε στην ασύρματη τεχνολογία αλλά και στην αέναη ανάγκη της εξέλιξης μέσα από μικρές και μεγάλες αποφάσεις, όπως έκανε ο ίδιος. Ο Μ. Λιάπης Γεν. Διευθυντής του Οργανισμού Generation Y, ηγέτιδα εταιρεία στο χώρο του ψηφιακού μετασχηματισμού ανέλυσε -σαν ένας επιτυχημένος Coach- την ανάγκη δημιουργίας και συνεργασίας ομάδων αναδεικνύοντας πάντα τις δεξιότητες του κάθε ατόμου που συμμετέχει σε αυτές για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα.

H κυρία Κατερίνα Πραματάρη, Partner στο Uni.Fund και Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, μετέφερε από την σκηνή του Routelab την δική της εμπειρία και γνώση όσον αφορά την καινοτομία αλλά και την προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας.

Μια αναδρομή στο παρελθόν έκαναν μέσα από μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που μας πήγε 30 χρόνια πίσω – τότε που οι όροι start up και νεοφυής επιχειρηματικότητα ήταν άγνωστοι για όλους- οι κ.κ. Γ. Κικίδης και Στ. Κουτρουμπίνας για να φθάσουμε στο σημερινό παρόν αλλά και στο ακόμα πιο ελπιδοφόρο μέλλον του οικοσυστήματος καινοτομίας και έρευνας της Πάτρας.

H αυλαία του Routelab έπεσε με την ανοιχτή συζήτηση- forum για τις προοπτικές ανάπτυξης του οικοσυστήματος καινοτομίας της Πάτρας. Ο Υφυπουργός Έρευνας &

Τεχνολογίας Χρίστος Δήμας, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας & Τεχνολογίας Φωκίων Ζαΐμης, ο Πρύτανης Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος

Μπούρας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτων Μαρλαφέκας και ο Consulting Principal της Deloitte Χάρης Αντωνόπουλος προσέγγισαν ζητήματα όπως το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των start-ups και η διασύνδεση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας με την Πανεπιστημιακή κοινότητα.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement