Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022
Connect with us

Ελλάδα

Οικονόμου: Για όσο διαρκεί η κρίση, θα είμαστε στο πλευρό των πολιτών

Δημοσιεύθηκε

στις

Μήνυμα ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει τους πολίτες για όσα διαρκεί η κρίση έστειλε ο Γιάννης Οικονόμου, σημειώνοντας ότι όλα τα μέτρα που θα παρθούν θα έχουν οριζόντιο χαρακτήρα.

«Η στήριξη θα εξακολουθεί να έχει οριζόντιο χαρακτήρα. Όλοι θα έχουν στήριξη. Προφανώς, για κάποιες καταναλώσεις που θα πετυχαίνουμε ορισμένους στόχους εξοικονόμησης, θα υπάρχει μια παραπάνω ενίσχυση, αλλά ακόμη και αυτοί που δεν πετυχαίνουν τους στόχους, θα είναι μέσα στο πλαίσιο της στήριξης. Κανείς για την ηλεκτρική ενέργεια δεν θα μείνει εκτός της οικονομικής ενίσχυσης. Όλοι θα έχουν οικονομική στήριξη σε ό,τι αφορά στην ηλεκτρική ενέργεια. Αυτό πρέπει να είναι καθαρό», ανέφερε αρχικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην πρωινή εκπομπή του MEGA

Ο κ. Οικόνομου ανέφερε ότι το επίδομα θέρμανσης φέτος θα είναι αρκετά πιο διευρυμένο σε σχέση με πέρσι και ως προς το οικονομικό ύψος και ως προς την περίμετρο των ανθρώπων που θα το δεχτούν και πως θα ενισχυθούν και οι καταναλωτές του φυσικού αερίου, που φέτος προδιαγράφεται, δυστυχώς, πολύ δύσκολος ο χειμώνας γι΄ αυτούς.

«Μιλάμε για 10 και 12 φορές αυξημένη τιμή. Θα ανακοινωθούν συγκεκριμένα μέτρα», πρόσθεσε σημειώνοντας πως ο πρωθυπουργός, το περασμένο Σάββατο στη ΔΕΘ, έδωσε τον οδικό χάρτη και «για όσο διαρκεί η κρίση, θα είμαστε στο πλευρό των πολιτών».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε επίσης ότι υπάρχει ένα πρόγραμμα σε ό,τι αφορά στην ηλεκτρική ενέργεια, που αρχίζουν σιγά-σιγά να το υιοθετούν και άλλες χώρες και το οποίο δίνει τη δυνατότητα άντλησης πόρων προς το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης, αλλά και συμμετοχή του Κρατικού Προϋπολογισμού, για να ενισχύονται οι καταναλωτές.

Δεύτερον, είπε ότι η απόδοση της οικονομία και οι δυναμικοί ρυθμοί ανάπτυξης παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία, δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση, χωρίς να εκτροχιαζόμαστε δημοσιονομικά, να κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις και οριζόντιες και στοχευμένες.

Τρίτον, επισήμανε ότι με την πολιτική της η κυβέρνηση μπορεί να αυξάνει τον πλούτο της χώρας, να δημιουργεί δουλειές, να δίνει τη δυνατότητα στον κόσμο να μπορεί να βελτιώνει τις συνθήκες της ζωής του.

Ο κ. Οικονόμου είπε ότι η δυνατότητα που έχει η κυβέρνηση να παρέχει τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός το περασμένο Σαββατοκύριακο στη ΔΕΘ δεν είναι τυχαία αλλά αποτέλεσμα μιας συνολικής διαχείρισης με την οποία ταυτόχρονα διατηρούμε την αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας, προσελκύουμε επενδύσεις και κερδίζουμε στην αναβάθμιση και στην αξιολόγηση των Διεθνών Οίκων.

«Οφείλουμε, εξαιτίας του ότι η κατάσταση που έχουμε μπροστά μας είναι αχαρτογράφητη, να κρατούμε εφεδρείες. Έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν ότι αν κάτι χαρακτηρίζει τις αντιδράσεις αυτής της Κυβέρνησης είναι η ενσυναίσθηση και τα γρήγορα αντανακλαστικά. Κάθε καινούρια δυνατότητα που υπάρχει, θα αξιολογείται πώς μπορεί να αξιοποιηθεί καλύτερα προς όφελος της κοινωνίας. Η οικονομική ανάπτυξη που πετυχαίνουμε είναι για να την επιστρέφουμε στον πολίτη, για να δυναμώνουμε την κοινωνία συνολικά. Υπάρχει μια πολιτική που δίνει τη δυνατότητα στην ελληνική κοινωνία, ακόμα και μέσα στο περιβάλλον αυτό της κρίσης, να αυξήσει άμεσα ή έμμεσα το εισόδημά της, να οικοδομήσει και άλλα αναχώματα απέναντι στην ακρίβεια και άρα να ενισχυθεί και η καταναλωτική της συμπεριφορά», τόνισε.

Σχετικά με το θέμα της επισύνδεσης του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση ανέλαβε την ευθύνη της εξέλιξης αυτής της υπόθεσης, ο πρωθυπουργός είπε πως αν το γνώριζε, η εξέλιξη θα ήταν διαφορετική «και αναλάβαμε έμπρακτα και την πολιτική ευθύνη».

Ταυτόχρονα, συνέχισε, η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να γίνει ό,τι απαιτείται και ό,τι είναι εφικτό να γίνει μέσα στο νομικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία των μυστικών υπηρεσιών, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη, προκειμένου να μην μείνει καμία σκιά στην υπόθεση αυτή.

«Αυτή είναι η μια προσέγγιση. Η δεύτερη προσέγγιση, αυτή της Αντιπολίτευσης, είναι ότι η νόμιμη επισύνδεση -ζήτημα που δεν το υποτιμούμε, αλλά το τοποθετούμε στις σωστές του διαστάσεις- πρέπει να μας αποσυνδέσει από όλα τα υπόλοιπα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία και που αφορούν την Πατρίδα μέσα στη διεθνή συγκυρία», πρόσθεσε, ενώ για τη διαδικασία του απορρήτου, είπε πως έχουν δοθεί πάρα πολύ συγκεκριμένες απαντήσεις.

«Δεν μπορεί τα ζητήματα αυτά να γίνονται φέιγ βολάν σε δημόσιους διαλόγους, παρά το γεγονός ότι αυτό δημιουργεί στην ίδια την Κυβέρνηση ένα επικοινωνιακό μειονέκτημα. Η Κυβέρνηση δεν υπάρχει περίπτωση να παρασυρθεί σε μια παραγωγή θεάματος μέσα από τη συγκεκριμένη διαδικασία, παρά το γεγονός ότι όσο βρίσκεται σε εξέλιξη η Εξεταστική Επιτροπή, γίνονται γνωστά πράγματα και θάματα για το τι γινόταν με τις μυστικές υπηρεσίες επί θητείας και άλλων Κυβερνήσεων στο παρελθόν. Είναι ένα ζήτημα. Θεσμικά και σοβαρά πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Η χώρα, όμως, έχει και άλλα θέματα και εκεί είναι εστιασμένη η προσοχή μας», τόνισε.

Για τις τουρκικές προκλήσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως απαντάμε με την αποφασιστικότητα, την ψυχραιμία και την αποτελεσματικότητα που μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε, η πολιτική που έχουμε εφαρμόσει το προηγούμενο διάστημα.

«Η επιρροή του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ελληνικής Κυβέρνησης στη διεθνή σκηνή, η ισχύς της ελληνικής διπλωματίας -γιατί έχουμε με το μέρος μας το Διεθνές Δίκαιο, τις Συνθήκες, τα ιστορικά δεδομένα- η ισχύς που μας δίνει η ενότητα του λαού μας απέναντι σε αυτές τις προκλήσεις, η δύναμη που μας δίνει η σχέση που έχουμε με τους Συμμάχους μας και η δύναμη που μας δίνει στο πεδίο η ενίσχυση της αποτρεπτικής μας ισχύος. Οφείλουμε να είμαστε ενεργοποιημένοι και έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκληση. Δεν έχει λόγους η Ελλάδα να φοβάται. Η Ελλάδα αποδεικνύει ότι είναι παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή. Ψύχραιμα, αποφασιστικά και ανυποχώρητα, πάντοτε θα αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις με τρόπο, ώστε να μην εκβιαζόμαστε σε επώδυνα διλήμματα της τελευταίας στιγμής και να μην αφήνουμε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της εθνικής μας κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Αναδεικνύεται η σπουδαιότητα και η σημαντικότητα μιας σταθερής αποτελεσματικής και γρήγορης σε αντανακλαστικά διακυβέρνησης, που να μπορεί να δώσει απαντήσεις ουσιαστικές εκεί που πρέπει και όπως πρέπει», υπογράμμισε.

Ελλάδα

Μέγαρα: Συνελήφθη Ρομά για τη δολοφονία στον καταυλισμό

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνελήφθη ο 36χρoνος Ρομά που πυροβόλησε και σκότωσε έναν 28χρονο, επίσης Ρομά, κατά τη διάρκεια συμπλοκής μέσα στον καταυλισμό των Μεγάρων το βράδυ της Πέμπτης.

Παρέα Ρομά έπειτα από κατανάλωση αλκοόλ λογομάχησαν για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Ένας από αυτούς έβγαλε όπλο και πυροβόλησε. Το περιστατικό αυτό, δεν σχετίζεται με τα επεισόδια που ξέσπασαν νωρίτερα στα Μέγαρα με αφορμή τον πυροβολισμό του 16χρονου από αστυνομικό της ΔΙΑΣ στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. αστυνομικοί της Ομάδα ΔΙΑΣ εντόπισαν τον δράστη να οδηγεί το αυτοκίνητο του στο 36ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου και κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν στην Αττική Οδό κοντά στην έξοδο της Μαγούλας.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, βραδινές ώρες χθες στη Μαγούλα, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), 36χρονος ημεδαπός, για ανθρωποκτονία. Ειδικότερα, έπειτα από επεισόδιο που σημειώθηκε για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στον οικισμό Βλυχό Μεγάρων, ο 36χρονος πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα 28χρονο ημεδαπό, πλήττοντάς τον στο θώρακα.

Το θύμα μεταφέρθηκε από οικείους του στο Κέντρο Υγείας Μεγαρέων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Έπειτα από συνεχείς αναζητήσεις, αρχικά εντοπίστηκε από σταθμό Τροχαίας το αυτοκίνητο που επέβαινε ο αναζητούμενος να κινείται στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών- Κορίνθου και στη συνέχεια, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ακολούθησαν το αυτοκίνητο έως την ακινητοποίησή του στην Έξοδο Μαγούλα της Αττικής Οδού.

Ο 36χρονος, οδηγήθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής όπου ταυτοποιήθηκε ως δράστης της ανωτέρω ανθρωποκτονίας.

Ο συλληφθείς με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ενικός

Περισσότερα

Ελλάδα

Στον ανακριτή ο αστυνομικός που πυροβόλησε κατά του 16χρονου Ρομά

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης θα οδηγηθεί σήμερα το πρωί, ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που τα ξημερώματα της Δευτέρας, πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά στο κεφάλι τον 16χρονο Ρομά, κατά τη διάρκεια καταδίωξης στα Διαβατά.

Εις βάρος του 32χρονου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης (η πρώτη πράξη σε βαθμό κακουργήματος και η δεύτερη πλημμεληματικού χαρακτήρα). Μετά τη διορία που ζήτησε και έλαβε για να απολογηθεί, σήμερα θα βρεθεί ενώπιον του ανακριτή.

Ο κατηγορούμενος αναμένεται να υποστηρίξει πως δεν ενήργησε με ανθρωποκτόνο δόλο και ότι πυροβόλησε λόγω του κινδύνου που διέτρεχαν οι συνάδελφοί του και ειδικότερα οι αναβάτες της προπορευόμενης μηχανής. Κατά πληροφορίες, υποστηρίζει ότι πυροβόλησε «μία φορά στον αέρα για εκφοβισμό», ενώ για τον δεύτερο πυροβολισμό που έπληξε τον 16χρονο στο κεφάλι, φέρεται να ισχυρίζεται πως πυροβόλησε «ενστικτωδώς προς τα κάτω, στοχεύοντας στα λάστιχα του αυτοκινήτου». Σχετικά με τις συνθήκες υπό τις οποίες άνοιξε πυρ, υποστηρίζει πως η μηχανή στην οποία επέβαινε κινούνταν με ταχύτητα και λόγω του οδοστρώματος είχε συχνές αναπηδήσεις.

Φόβοι για επεισόδια – Απειλεί με αυτοδικία ο πατέρας του 16χρονου

Την ίδια ώρα, αναβρασμός επικρατεί στους Τσιγγάνους ολόκληρης της χώρας που ζητούν τη προφυλάκιση του αστυνομικού και απειλούν πως αν αυτό δε συμβεί, τότε θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους και θα συνεχιστούν τα επεισόδια. Ήδη από τις 6 βρίσκονται σε ισχύ τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια από τις πολυπληθείς ομάδες Ρομά που αναμένεται να συγκεντρωθούν στον εξωτερικό χώρο, ενώ έχει απαγορευτεί η στάση και η στάθμευση των οχημάτων έως τις 4 το απόγευμα.

Σε αυτοψία που πραγματοποίησε την Τετάρτη το protothema.gr στον οικισμό «Αγίας Σοφίας», εκεί όπου ζουν οι γονείς, οι συγγενείς και οι φίλου του 16χρονου, οι Ρομά δήλωσαν πως θα παύσουν τα επεισόδια και δεν θα υπάρξουν νέες εντάσεις, όμως την ίδια στιγμή απειλούν ότι σε περίπτωση που ο αστυνομικός αφεθεί ελεύθερος, τότε η κατάσταση θα βγει εκτός ελέγχου και ουδείς θα μπορεί να τη σταματήσει. «Κάναμε λίγα, μετά θα γίνουν πιο πολλά και πιο άσχημα πράγματα. Αν αφήσουν τον αστυνομικό ελεύθερο δε ξέρω και εγώ πού μπορεί να φτάσω», είπε ο πατέρας του 16χρονου.

Ο Παύλος Φραγκούλης ουσιαστικά απείλησε με βεντέτα: «Ο αστυνομικός έχει δύο παιδιά. Εγώ θα κάτσω να μεγαλώσω τα παιδιά του, εκτός αν με πάρει ο Θεός. Μεγαλώνει δύο παιδιά. Αυτός τι έκανε στο παιδί μου; Με το ίδιο “νόμισμα” θα το πληρώσει και αυτός. Ότι έκανε στο παιδί μου θα κάνω στο παιδί του. Αυτό θέλω μόνο να πω», τόνισε. «Βάλτε τον μέσα. Μπορεί η Δικαιοσύνη να τον βάλει μέσα; Άμα τον βάλει μέσα, όλα με ειρήνη θα γίνουν, θα ησυχάσουν τα πάντα. Άμα τον βάλει ο εισαγγελέας και ανακριτής αύριο μέσα, να τον προφυλακίσει θα υπάρξει ειρήνη. Εάν τον αφήσει ελεύθερο, δεν ξέρω και εγώ πού θα φτάσω», είπε.

Θεσσαλονίκη: «Δεν σημάδεψα τον οδηγό» – Τι κατέθεσε ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά

Τα όσα προηγήθηκαν μέχρι τον τραυματισμό και την ακινητοποίηση του 16χρονου Ρομά κατά τη διάρκεια της καταδίωξης τα ξημερώματα της Δευτέρας, περιγράφει στην κατάθεσή του ο αστυνομικός που πυροβόλησε κατά του 16χρονου Ρομά με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρά στο κεφάλι.

Αρχικά ο αστυνομικός αναφέρθηκε στο πώς ενημερώθηκαν για το περιστατικό και ξεκίνησαν για να εντοπίσουν το αγροτικό: «Ποιος και πώς ήταν ο οδηγός δεν είδα, ούτε ο υπάλληλος του πρατηρίου μας ανέφερε τίποτα για τον οδηγό. Μόλις μας το ανέφερε ο υπάλληλος, κατευθείαν ανεβήκαμε στις μηχανές και φύγαμε από το πρατήριο για να εντοπίσουμε το αγροτικό. Επίσης ενεργοποιήσαμε τις σειρήνες των μοτοσικλετών» τόνισε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στο τι συνέβη κατά τη διάρκεια της καταδίωξης: «Μετά από λίγα δευτερόλεπτα, κινούμενοι στην Μοναστηρίου προς το κέντρο της πόλης, είδαμε το αγροτικό να κινείται στο αντίθετο ρεύμα, προς την έξοδο της πόλης. Επί τόπου πραγματοποιήσαμε αναστροφή και αρχίσαμε να ακολουθούμε το αγροτικό. Περίπου στο ύψος της εταιρείας των Ελληνικών Πετρελαίων, το αγροτικό είδαμε ότι σταμάτησε στον ερυθρό σηματοδότη. Η 1η μοτοσικλέτα τότε, ενώ εμείς ήμασταν παραπίσω, προσέγγισε το αγροτικό από την πλευρά του συνοδηγού και πήγε δίπλα του. Όμως, όπως βλέπαμε ενώ προσεγγίζαμε, το αγροτικό αντί να υπακούσει, έκανε απότομο ελιγμό δεξιά με σκοπό προφανώς να εμβολίσει τη μοτοσικλέτα. Οι συνάδελφοί μου το αντιλήφθηκαν αμέσως και αστραπιαία κάνανε και αυτοί ελιγμό δεξιά και απέφυγαν τη σύγκρουση. Τότε το αγροτικό παραβίασε τον ερυθρό σηματοδότη, ανέπτυξε ταχύτητα και συνέχισε ευθεία την πορεία του. Εμείς τον ακολουθήσαμε. Τον επόμενο σηματοδότη, παρότι ήταν ερυθρός, τον παραβίασε ξανά ο οδηγός του αγροτικού και έστριψε με κατεύθυνση προς τις φυλακές Διαβατών» τόνισε.

«Στις τελευταίες σιδηροδρομικές γραμμές πριν τις φυλακές, χωρίς εμφανή λόγο και ενώ μπορούσε να συνεχίσει ευθεία για να διαφύγει, ξαφνικά και εντελώς απότομα έκανε αναστροφή. Αναστροφή έκανε πιθανότατα, όπως είδαμε να γυρίζει το όχημα, τραβώντας χειρόφρενο. Αυτό το καταλάβαμε από τον τρόπο που γύρισε επί τόπου το αυτοκίνητο γύρω από τον άξονά του, κάνοντας στροφή πάνω από 180 μοίρες, με αποτέλεσμα να έρθει ξαφνικά κατά μέτωπο και ελαφρώς διαγώνια, με την μοτοσικλέτα των συναδέλφων μου. Μόλις έγινε αυτό, αφού η μηχανή των συναδέλφων μου τον είδε να πλησιάζει σε απόσταση περίπου πέντε μέτρων, για λίγα δευτερόλεπτα σταμάτησε και το αγροτικό και η 1η μοτοσικλέτα. Ο αστυφύλακας Α. τότε ξεκίνησε να δίνει εντολές στον οδηγό του αγροτικού. Όμως πάλι δεν υπάκουσε και αφού πάτησε το γκάζι, πήγε με ταχύτητα να πέσει πάνω τους. Την τελευταία στιγμή όμως η μοτοσικλέτα απέφυγε τη σύγκρουση για δεύτερη φορά», πρόσθεσε ο αστυνομικός.

Παράλληλα ο αστυνομικός μίλησε και για τη στιγμή που πυροβόλησε«(…) Με το που έγινε αυτό, το αγροτικό δεν συνέχισε ευθεία, αλλά έκανε κανονική αναστροφή πάνω στον δρόμο. Και μόλις έκανε αναστροφή δεν σταμάτησε, αλλά άμεσα ξαναπάτησε γκάζι και ξανακινήθηκε για 3η φορά κατά των συναδέλφων μου που ήταν μπροστά του σε πολύ μικρή απόσταση. (…) Τη στιγμή εκείνη, μόλις είδα ότι το αγροτικό πάει για 3η φορά να χτυπήσει με φόρα και να πατήσει τους συναδέλφους μου, έβγαλα το όπλο και πυροβόλησα δύο φορές πάνω από τη μηχανή που ήταν σε κίνηση. Μία φορά στον αέρα και μία φορά προς το αγροτικό όχημα χαμηλά. Δεν μπορούσα να στοχεύσω με ακρίβεια επειδή κρατούσα το όπλο με το ένα χέρι. Όταν πυροβόλησα είχα απόσταση τουλάχιστον 10 μέτρα από το αγροτικό και ήμουν περίπου στο ύψος των γραμμών. Στο σημείο αυτό ο δρόμος έχει μια μικρή κατηφορική κλίση και είναι λίγο ανώμαλος, διότι από εκεί περνούν μεγάλα φορτηγά και έτσι έχουν δημιουργηθεί ανωμαλίες στο οδόστρωμα. Μόλις πυροβόλησα είδα το αγροτικό να εκτρέπεται της πορείας του και κατέληξε πάνω σε τοίχο παρακείμενου ξενοδοχείου, λίγα μέτρα μετά. (…) Ειλικρινά εγώ δεν σημάδεψα ούτε οδηγό, ούτε την καμπίνα του αγροτικού. Στόχευσα όσο μπορούσα να στοχεύσω χαμηλά και σε καμιά περίπτωση προς την πλευρά του οδηγού ή του συνοδηγού».

Εντελώς αθώος o αστυνομικός, λέει ο Κούγιας

Για τον 34χρονο αστυνομικό που διώκεται για ανθρωποκτονία μετά τον βαρύτατο τραυματισμό του 16χρονου Ρομά στη Θεσσαλονίκη, εξέδωσε ανακοίνωση ο δικηγόρος υπεράσπισής του, Αλέξης Κούγιας. Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την ανάγνωση της δικογραφίας, όπως αναφέρεται, «προκύπτει χωρίς κανέναν ενδοιασμό ότι ο εντολέας μας είναι εντελώς αθώος για τις πράξεις, για τις οποίες κατηγορείται, αφού τόσο από τις καταθέσεις του υπαλλήλου του πρατηρίου, όσο και των τριών συναδέλφων του προκύπτει ότι, για να σώσει τη ζωή των δύο συνάδελφων του, οι οποίοι επέβαιναν στην άλλη μοτοσυκλέτα, από τρεις συνεχόμενες επιθέσεις του οδηγού του αγροτικού αυτοκινήτου».

Ενώ, όπως υπογραμμίζει: «ο εντολέας μας πυροβόλησε χαμηλά δύο φορές, την πρώτη φορά εκτός του στόχου του αυτοκινήτου και τη δεύτερη φορά προς τα λάστιχα του αυτοκινήτου, πλην όμως από την ανωμαλία του εδάφους του συγκεκριμένου σημείου, λόγω του ότι η άσφαλτος είναι παραμορφωμένη, η μοτοσυκλέτα αναπήδησε, με αποτέλεσμα το πιστόλι, λόγω της απροόπτου και μη προβλεπόμενης αναπηδήσεως, να βρεθεί ψηλότερα και έτσι να επέλθει το τραγικό αποτέλεσμα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια

«Μετά την ολοκληρωμένη ανάγνωση της δικογραφίας από τον επικεφαλής του γραφείου μας κο Αλέξιο Κούγια και τους συνεργάτες του προκύπτει χωρίς κανέναν ενδοιασμό ότι ο εντολέας μας είναι εντελώς αθώος για τις πράξεις, για τις οποίες κατηγορείται, αφού τόσο από τις καταθέσεις του υπαλλήλου του πρατηρίου, όσο και των τριών συναδέλφων του προκύπτει ότι, για να σώσει τη ζωή των δύο συνάδελφων του, οι οποίοι επέβαιναν στην άλλη μοτοσυκλέτα, από τρεις συνεχόμενες επιθέσεις του οδηγού του αγροτικού αυτοκινήτου, ο οποίος, τραβώντας χειρόφρενο τρεις φορές διαδοχικά, αντέστρεψε την πορεία του αυτοκινήτου του και επετέθη μετωπικά με αυτό στην πρώτη μοτοσυκλέτα που τον ακολουθούσε, επιδιώκοντας τον θάνατο ή τον βαρύ τραυματισμό των επιβαινόντων σε αυτήν αστυνομικών, γι’ αυτό κατηγορείται για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή, ο εντολέας μας πυροβόλησε χαμηλά δύο φορές, την πρώτη φορά εκτός του στόχου του αυτοκινήτου και τη δεύτερη φορά προς τα λάστιχα του αυτοκινήτου, πλην όμως από την ανωμαλία του εδάφους του συγκεκριμένου σημείου, λόγω του ότι η άσφαλτος είναι παραμορφωμένη, η μοτοσυκλέτα αναπήδησε, με αποτέλεσμα το πιστόλι, λόγω της απροόπτου και μη προβλεπόμενης αναπηδήσεως, να βρεθεί ψηλότερα και έτσι να επέλθει το τραγικό αποτέλεσμα.

Η αλήθεια αυτού του ισχυρισμού του κ. κατηγορουμένου, ευτυχώς για τον ίδιο, επιβεβαιώνεται όχι μόνο από την κατάθεση του οδηγού της μοτοσυκλέτας, στην οποίαν επέβαινε, αλλά και από τις φωτογραφίες που αποδεικνύουν ποια ακριβώς ήταν η κατάσταση του οδοστρώματος εκείνη τη στιγμή που πυροβόλησε, ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΕΥΡΗΜΑ ΟΤΙ Η ΠΡΩΤΗ ΣΦΑΙΡΑ ΒΡΕΘΗΚΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΕΝΟΣ ΞΕΝΩΝΑ στην πορεία του πυροβολισμού, αλλά σε χαμηλότατο σημείο από το έδαφος, γεγονός που αναμφισβήτητα αποδεικνύει ότι ο κ. κατηγορούμενος πυροβόλησε από ψηλά προς χαμηλά.

Για άλλη μια φορά θέλουμε όλοι εμείς οι συνεργάτες του γραφείου Κούγια να ευχηθούμε στο άτυχο θύμα να επιζήσει και να επιστρέψει υγιέστατο στην οικογένειά του, στη γυναίκα του και το παιδί του.

Σύμφωνα με κατάθεση του υπαλλήλου και θύματος της κλοπής της βενζίνης, το θύμα ήταν εμφανώς υπό την επήρεια είτε μέθης είτε χρήσεως ναρκωτικών ουσιών, γεγονός το οποίο, εάν είναι αληθές ή δεν ισχύει, θα διαπιστωθεί από τη τοξικολογική εξέτασή του.

Ενόψει των ως άνω η νομική επιλογή μας για την υπεράσπιση του κου κατηγορουμένου είναι ότι αυτός πυροβόλησε υπό συνθήκες νομίμου αμύνης υπέρ τρίτου σύμφωνα με το άρθρο 22 του Ποινικού Κώδικα.»

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Περισσότερα

Ελλάδα

Φωτιά στον Ασπρόπυργο: Μήνυμα από το «112» στους κατοίκους

Δημοσιεύθηκε

στις

Μήνυμα από το «112» εστάλη στους κατοίκους στον Ασπρόπυργο μετά τη φωτιά που έχει ξεσπάσει σε εργοστάσιο πολυεστερικών επί της οδού ΝΑΤΟ.

Το μήνυμα αναφέρει ότι οι κάτοικοι πρέπει να κλείσουν πόρτες και παράθυρα καθώς εκλύονται επικίνδυνοι για την υγεία καπνοί.

Στο σημείο έχουν σπεύσει 30 πυροσβέστες με 11 οχήματα και συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.

112

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα