Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ο Ν. Φαρμάκης στη λίμνη Κρεμαστών: «Ένας αναπτυξιακός κοιμώμενος γίγαντας που αρχίζει να ξυπνάει»

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Την τεχνητή λίμνη Κρεμαστών, που μέσα από μία μεγάλη διαπεριφερειακή και διαδημοτική συνεργασία, μετατρέπεται στο νέο μεγάλο αξιοθέατο της χώρας, επισκέφθηκε την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης.

Ο κ. Φαρμάκης, είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί στη λίμνη με τα ειδικά ναυλωμένα σκάφη που διατίθενται για τη δωρεάν περιήγηση επισκεπτών και τουριστών, καθώς και να πληροφορηθεί για πρώτα πολύ θετικά αποτελέσματα ανάδειξης και ανάπτυξης της περιοχής που έχουν προκύψει μέσα από τη συνεργασία των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας και Στερεάς Ελλάδας και των Δήμων Αγρινίου, Αγράφων, Αμφιλοχίας και Καρπενησίου.

Ήδη, πάνω από 2.500 επισκέπτες έχουν περιηγηθεί στη λίμνη κατά τη διάρκεια της φετινής θερινής περιόδου και το ενδιαφέρον επισκεψιμότητας παραμένει μεγάλο.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Φαρμάκης έκανε λόγο για έναν «κοιμώμενο αναπτυξιακό» γίγαντα που μετά από πρωτοβουλία της αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού και το μνημόνιο συνεργασίας που υπογράφτηκε με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανό, αρχίζει πλέον να «ξυπνάει». «Είχαμε την ευκαιρία να δούμε σήμερα τα αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας. Οι συμπολίτες, αλλά και οι επισκέπτες μας, έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά αυτό το τεράστιο αξιοθέατο και να αποκομίσουν μοναδικές εμπειρίες» υπογράμμισε μεταξύ άλλων, προσθέτοντας ότι «θέλουμε σύντομα να δούμε και άλλα αποτελέσματα που θα οδηγήσουν την περιοχή εκεί που πραγματικά αξίζει».

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Βιώσιμης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Λάμπρος Δημητρογιάννης, ανέφερε ότι μέσα από τη μεγάλη συμμαχία που δημιουργήθηκε φέτος αναδείχθηκαν με μεθοδικό και οργανωμένο τρόπο τα πλεονεκτήματα της περιοχής, ενώ η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Σαλμά, έκανε λόγο για ένα περιβαλλοντολογικό θαύμα που αξίζει όλοι να επισκεφθούν. Στην σημασία ανάδειξης της περιοχής των Κρεμαστών αναφέρθηκε και ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας, Γιώργος Κατσούλας, ενώ ο Δήμαρχος Αγράφων, Αλέξης Καρδαμπίκης, σημείωσε πως η λίμνη έχει ήδη προκαλέσει σημαντικό ενδιαφέρον επισκεψιμότητας ενώ ακόμα και επενδυτές αρχίζουν να εκφράζουν ενδιαφέρον. Στην περιήγηση συμμετείχε και ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου, Βασίλης Φωτάκης.

Σημειώνεται ότι η ναύλωση τουριστικών  σκαφών  και  η δρομολόγηση  της  πλοήγησης  αυτών στη τεχνητή Λίμνη Κρεμαστών, ήταν ένα από τα αποτελέσματα του μνημονίου συνεργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ των δύο Περιφερειών και των τεσσάρων Δήμων που ενώνει η λίμνη και το οποίο προβλέπει επίσης, τη διοργάνωση πολιτιστικών, αθλητικών και περιβαλλοντικών εκδηλώσεων, καθώς και προωθητικές ενέργειες (αφίσες, φυλλάδια, κλπ) για την ανάπτυξη της τουριστικής δυναμικής της ευρύτερης περιοχής. 

*** Μπορείτε να δείτε βίντεο από την περιήγηση με δηλώσεις, στον σύνδεσμο:

 https://www.youtube.com/watch?v=nh0Pe1YWeMM

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η παράσταση «ΜΟΥ ΜΟΥ» στο «Μηχανουργείο»

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Για άλλο ένα τριήμερο, στο θεατρικό πολυχώρο «Μηχανουργείο» (Ευμήλου 2 – Όπισθεν Ι. Ναού Αγ. Ανδρέα), ανεβαίνει η κωμωδία «ΜΟΥ ΜΟΥ» του Jean de Létraz σε σκηνοθεσία Νικόλ Πετρουλή. Μια ξεκαρδιστική κωμωδία με εκπλήξεις, ανατρεπτικές εναλλαγές και καταστάσεις με μεγάλες δόσεις χιούμορ…

Την παράσταση ανεβάζει η Θεατρική Ομάδα «Θεωρικόν», σήμερα και αύριο στις 9:30 μ.μ. και την Κυριακή 8:30 μ.μ.

ΥΠΟΘΕΣΗ

Πρόκειται για μία κωμωδία του Γάλλου συγγραφέα, που γράφτηκε το 1944 και διασκευάστηκε για τον κινηματογράφο το 1951. Ο Ζώρζ Σωβινέ ετοιμάζεται για ένα ταξίδι στη Λυών, με σκοπό να συναντήσει την ερωμένη του Μπαμπέτ Λατούς. Η σύζυγός του όμως η Υβόν, του καταστρέφει τα σχέδια καλώντας την οικογένεια Λατούς στη βίλα τους στη Ντωβίλ. Όταν καταφτάνει η Μπαμπέτ, χωρίς το σύζυγό της,   ο Ζώρζ βρίσκεται σε αδιέξοδο. Η ξαφνική εμφάνιση του παιδικού του φίλου του Λεονάρ, θα δώσει τη λύση. Τα πράγματα ωστόσο περιπλέκονται, με την εμφάνιση του καταζητούμενου συζύγου της Μπαμπέτ αλλά και την επίμονη προσπάθεια του επιθεωρητή Λεγκράν, ο οποίος με τη βοήθεια της καμαριέρας Κλωντίν, επιδιώκει να αποκαλύψει ένα σκάνδαλο με στόχο την προαγωγή του….. Η συνέχεια επί σκηνής…

Παίζουν οι, Γιώργος Τσουκαλάς, Αλεξάνδρα Χρήστου, Ανδριάννα Παπανδρέου, Γιάννης Βλάχος,  Χρήστος Γιαχαλής, Βίκυ Σταυροπούλου και Νίκος Γιαχαλής.

Σκηνοθεσία: Νικόλ Πετρουλή. Φροντιστήριο: Αγγελική Σαλπιστή

Γενική είσοδος: 8 ευρώ. Ομαδικά: 6 ευρώ. Κρατήσεις θέσεων/πληροφορίες: 6945333057.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στο myaade.gov.gr και το Τελωνείο της Πάτρας

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Όπως ανακοινώθηκε, 20 Τελωνειακές Υπηρεσίες εντάσσονται, για πρώτη φορά, στις εφαρμογές “Τα Αιτήματά μου” και “Τα Ραντεβού μου”, μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE (myaade.gov.gr) από χθες, 1η Δεκεμβρίου. Μέσω της πλατφόρμας “Τα Αιτήματά μου”, οι συναλλασσόμενοι ή οι εκπρόσωποί τους, αφού ταυτοποιηθούν με τη χρήση των κωδικών TAXISnet, μπορούν να υποβάλουν ψηφιακά τα αιτήματά τους προς την αρμόδια Τελωνειακή Υπηρεσία, με δομημένο τρόπο, σημειώνει η ΑΑΔΕ σε σχετική ανακοίνωση. Επίσης, μέσω της  πλατφόρμας “Τα Ραντεβού μου”, οι συναλλασσόμενοι προγραμματίζουν ψηφιακά τα ραντεβού τους και ενημερώνονται για κάθε αλλαγή, όπως ολοκλήρωση, ακύρωση ή επαναπρογραμματισμός ραντεβού, στο e-mail και στο κινητό τηλέφωνο (SMS) που έχουν δηλώσει στην ενότητα “Μητρώο/Επικοινωνία” της ψηφιακής πύλης myAADE της ΑΑΔΕ. Σημειώνουμε ότι μεταξύ των τελωνειακών υπηρεσιών είναι και το Τελωνείο της Πάτρας.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Χαρ.Μπονάνος: «Τα άτομα με αναπηρία δε ζητάνε ειδική μεταχείριση. Ζητάνε ίσες ευκαιρίες στην κοινωνική, πολιτική και οικονομική ζωή»

Δημοσιεύθηκε

στις

Η 3η Δεκεμβρίου, Εθνική & Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία αποτελεί ημέρα αγώνα διεκδίκησης και υπενθύμισης στην Πολιτεία για το δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους στην καθολική συμμετοχή στο κοινωνικό γίγνεσθαι, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για θέματα που απασχολούν τον αναπηρικό χώρο. 

Με αφορμή την ημέρα αυτή, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα δημόσιας υγείας, Χαράλαμπος Μπονάνος δηλώνει: «Η 3η Δεκεμβρίου δίνει μια ευκαιρία σε όλους μας, να εστιάσουμε στα άτομα αυτά, που δυστυχώς ακόμα και στις μέρες μας, βιώνουν συχνά το φαινόμενο του «Κοινωνικού αποκλεισμού». Τα άτομα με αναπηρία δε ζητάνε ειδική μεταχείριση. Ζητάνε ίσες ευκαιρίες στην κοινωνική , πολιτική και οικονομική ζωή. Ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, η υποστήριξη της αξιοπρέπειας και της ευημερίας των ατόμων με αναπηρία αποτελεί χρέος όλων μας , αφού τελικά  η  ένταξη των ατόμων με αναπηρία σε κάθε πτυχή της ζωής αποτελεί δικαίωμα που  μας αφορά όλους.Για το λόγο αυτό σε συνεργασία με τους συλλόγους η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας υλοποιεί δράσεις που σχετίζονται με την ανεξάρτητη διαβίωση, τη κοινωνική ενσωμάτωση, τη κινητικότητα,την ενημέρωση για θεσμικά θέματα κοινωνικής προστασίας των ατόμων με αναπηρίες, την άσκηση δικαιωμάτων ισότιμης μεταχείρισης και την  βελτίωση της προσβασιμότητας .Σαν Περιφερειακή αρχή ,θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τα άτομα με αναπηρία καθώς η ποιότητα ζωής των ατόμων αυτών αποτελεί δείκτη του πολιτισμού μιας κοινωνίας.».

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα