Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Μαγειρική

Ριγκατόνι με πιπεριά, τομάτα και βασιλικό   

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

Μερίδες: 4

500 γρ. ριγκατόνι ή άλλο κοντό ζυμαρικό, βρασμένα

100 γρ. μείγμα τριμμένων τυριών

100 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη

Για τη σάλτσα

100 ml ε.π. ελαιόλαδο

1 μικρή μελιτζάνα φλάσκα, σε κύβους

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη

1 πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη

1 πιπεριά κίτρινη, ψιλοκομμένη

1 κουτ. σούπας τοματοπελτέ

2 μεγάλες τομάτες φρέσκες, ξεφλουδισμένες, χωρίς τους σπόρους, ψιλοκομμένες

1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

½ κουτ. γλυκού μαντζουράνα, ξερή

½ κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή

10 φύλλα φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένα, για το σερβίρισμα

αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε τα 3/4 από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τις μελιτζάνες ώστε να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Τις μεταφέρετε σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο, τις πιπεριές και τον τοματοπελτέ για 1΄, μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους. Προσθέτετε τις τομάτες, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και βράζετε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτετε τα μυρωδικά ψιλοκομμένα και τις μελιτζάνες και ανακατεύετε απαλά. Σε ένα ταψί βάζετε τα βρασμένα ριγκατόνι, περιχύνετε με τη σάλτσα και προσθέτετε τα τυριά ανακατεμένα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20΄ μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει η επιφάνεια. Πασπαλίζετε με τον βασιλικό και σερβίρετε.


Ροή ειδήσεων

Advertisement