Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023
Connect with us

Μαγειρική

Συναυλία για τη «Φλόγα»

Την ερχόμενη Τετάρτη από τον Όμιλο Inner Wheel Πάτρας- Βορρά- Ρίου σε συνεργασία με την Περιφέρεια

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

 

 

Σαράντα χρόνια αγάπης δίχως όρια συμπληρώνει φέτος ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» και ο Όμιλος Inner Wheel Πάτρας- Βορρά- Ρίου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος διοργανώνουν στις 21 Σεπτεμβρίου μεγάλη μουσική εκδήλωση, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για τους σκοπούς του φιλανθρωπικού οργανισμού που από το 1982 φωτίζει και ζεσταίνει τα παιδιά με καρκίνο όλης της χώρας.

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στον ειδυλλιακό χώρο της Αχάια Κλάους θα συμμετέχουν η διάσημη Πατρινή υψίφωνος, Βασιλική Καραγιάννη η οποία για πρώτη φορά θα συμπράξει με την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων  «Θ. Τσιπινάκης», ενώ στο πιάνο θα είναι ο Δημήτρης Γιάκας και μαέστρος ο Αναστάσιος Συμεωνίδης.

Εκ μέρους του Ομίλου Inner Wheel Πάτρας- Βορρά- Ρίου που είχε την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση της φιλανθρωπικής, μουσικής βραδιάς, η πρόεδρος Μαρία Ασημακοπούλου αφού ευχαρίστησε την κα Καραγιάννη, η οποία αποδέχτηκε με μεγάλη χαρά την πρόσκληση να συμμετέχει, καθώς και την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος που στηρίζει το όλο εγχείρημα επεσήμανε πως «ο Όμιλος Inner Wheel στο πλαίσιο των φιλανθρωπικών του δράσεων αποφάσισε να ενισχύσει το σπουδαίο έργο που επιτελεί εδώ και χρόνια η «Φλόγα» η οποία προσφέρει μία μεγάλη αγκαλιά στα παιδιά που νοσούν από καρκίνο και τις οικογένειές τους απ’ όλη την Ελλάδα. Αυτή η εκδήλωση ήταν ένα όνειρο που γίνεται πράξη», επεσήμανε.

Από την πλευρά της, η κα Καραγιάννη εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά της που θα συμμετέχει σε μία τέτοια εκδήλωση που γίνεται όπως είπε, για ιερό σκοπό. «Χαίρομαι πραγματικά που θα βάλω κι εγώ το δικό μου λιθαράκι σε μια τόσο σημαντική εκδήλωση που γίνεται για ιερό σκοπό. Επίσης, χαίρομαι γιατί είναι η πρώτη φορά που θα συμπράξω με την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων, την οποία έχω παρακολουθήσει θεωρώντας πως πρόκειται για ένα από τα πιο αξιόλογα μουσικά σύνολα που έχει αναδείξει η πόλη μας. Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα ακούσουμε όπερα με τον σπουδαίο Δημήτρη Γιάκα στο πιάνο, ενώ στο δεύτερο μέρος το πρόγραμμα θα είναι πιο ανάλαφρο. Ήδη και με τον μαέστρο, Αναστάσιο Συμεωνίδη και την κα Ζεππάτου επιλέγουμε το ρεπερτόριο. Θέλουμε ο κόσμος να ανταποκριθεί και να πλαισιώσει τη μουσική αυτή βραδιά», τόνισε η κα Καραγιάννη.

Τέλος, εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, ο αντιπεριφερειάρχης, Τάκης Παπαδόπουλος επεσήμανε πως «η Περιφέρεια στέκεται στο πλευρό κάθε πρωτοβουλίας με στόχο την προσφορά στον συνάνθρωπο και στην ανάπτυξη, στηρίζοντας τον πολιτισμό. Δε θα μπορούσαμε λοιπόν παρά να είμαστε αρωγοί στη εξαιρετική αυτή φιλανθρωπικού χαρακτήρα διοργάνωση του ομίλου Inner Wheel, με αποδέκτη τον σύλλογο γονιών και παιδιών με καρκίνο «Φλόγα».

Οι προσκλήσεις στοιχίζουν 20 ευρώ και διατίθενται από τα καταστήματα: Χρήστος Ασημακόπουλος- Ανατόλια, Γωνιά του Βιβλίου και οπτικά Καραμούζης, καθώς και στην είσοδο της Αχάια Κλάους τη βραδιά της εκδήλωσης.

 

Μαγειρική

Μακαρονόπιτα με μπεσαμέλ χωρίς φύλλο

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

500 γρ. Μακαρόνια τρυπητά

500 γρ.τυρί φέτα ή όσο πιο πολύ θέλει ο καθένας

2 αυγά

2 ποτήρια γάλα

2 κουταλιές της σούπας βιτάμ

Αλάτι

Για τη μπεσαμέλ:

1 λίτρο γάλα κ 1 ποτήρι νερό

Εκτέλεση:

Αφού βράσετε τα μακαρόνια για 12 λεπτά, τα σουρώνετε, τα ρίχνετε στην κατσαρόλα, προσθέτετε το γάλα, τα αυγά, το τυρί σπασμένο με τα χέρια σε μικρά κομμάτια, το βιτάμ, αλάτι και ανακατεύετε καλά. Σε μια κατσαρόλα, αφού ζεσταθεί λίγο ρίχνετε 8 κουταλιές της σούπας αλεύρι γεμάτες και ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να πήξει. Ρίχνετε αλάτι λίγο κ λίγο φέτα τυρί αν θέλετε. Έπειτα ρίχνετε μια κούπα μπεσαμέλ στα μακαρόνια και τα ανακατεύετε. Ρίχνετε λάδι στο ταψί και λίγο τριμμένη φρυγανιά και στη συνέχεια απλώνετε τα μακαρόνια και την μπεσαμέλ από πάνω. Ψήνετε στους 190 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ.

Περισσότερα

Μαγειρική

Τραχανόρυζο         

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1.000 γρ. φρέσκο σπανάκι, χοντροκομμένο

1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο

1 πράσο, ψιλοκομμένο

3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

4 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο

3 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο

80 γρ. τραχανά ξινό

60 ml ε.π. ελαιόλαδο

150 γρ. χυμό τομάτας

200 ml νερό

γιαούρτι, για το σερβίρισμα

αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια βαθιά πλασοτέ κατσαρόλα ρίχνετε 2 κουταλιές της σούπας από το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια και το πράσο για 3΄. Προσθέτετε το σπανάκι και ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαραθεί. Προσθέτετε τη τομάτα, τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύετε για 10΄. Τέλος προσθέτετε τον τραχανά, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αναλόγως τα υγρά που έχει βγάλει το σπανάκι προσθέτετε το νερό. Μαγειρεύετε για 10΄ ακόμη και αποσύρετε. Σερβίρετε το φαγητό με γιαούρτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Περισσότερα

Μαγειρική

Μπακλαβάς με πορτοκάλι

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 1 μεσαίο ταψί)

300 γρ. καρύδια

2 πορτοκάλια, το ξύσμα και τον χυμό

1 κουτ. γλυκού σκόνη κανέλας

½ κουτ. γλυκού σκόνη γαρίφαλο

1 κουτ. γλυκού σκόνη πιπερόριζα

3-4 κομμάτια πιπερόριζα γλυκό, ψιλοκομμένα

50 γρ. σιρόπι πιπερόριζα από το βάζο

50 γρ. μέλι

200 γρ. βούτυρο, λιωμένο

270 γρ. φύλλο για μπακλαβά

250 γρ. καστανή ζάχαρη

1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

Τρίβετε τα καρύδια χωρίς να λιώσουν, τα αδειάζετε σε μπολ και ανακατεύουμε με το στυμμένο πορτοκάλι, τα μπαχαρικά, τα κομμάτια πιπερόριζας, το μέλι και μια πρέζα αλάτι. Απλώνετε λίγο από το λιωμένο βούτυρο στη βάση του ταψιού. Κόβετε ένα φύλλο ζαχαροπλαστικής ώστε να χωράει στο ταψί, βάζετε τα μισά φύλλα στη βάση αλείφοντας με λιωμένο βούτυρο κάθε στρώση. Τοποθετείτε συνολικά 10-12 στρώσεις. Απλώνετε από πάνω το μείγμα ψιλοκομμένου καρυδιού και λειαίνετε απαλά την επιφάνεια με σπάτουλα. Επαναλαμβάνετε με τα υπόλοιπα φύλλα και απλώνετε το μείγμα καρυδιού. Απλώνετε το υπόλοιπο βούτυρο στο πάνω μέρος. Θερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Χαράσσετε σε τετράγωνα ή διαγώνια σε σχήμα διαμαντιού το πάνω μέρος με ένα αιχμηρό μαχαίρι και αφήνετε να κρυώσουν για 10΄ να σφίξει. Ψήνετε μέχρι να γίνει βαθύ χρυσαφί και τραγανό στην επιφάνεια. Βάζετε την καστανή ζάχαρη και το σιρόπι πιπερόριζας σε ένα τηγάνι μαζί με τον χυμό πορτοκάλι και 200 ml νερό. Αφήνετε να σιγοβράσει σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά και μαγειρεύετε ελαφρά μέχρι η ζάχαρη να λιώσει και το μείγμα να γίνει ένα λεπτό σιρόπι. Όταν ο μπακλαβάς είναι έτοιμος, περιχύνετε αμέσως με το ζεστό σιρόπι. Αφήνετε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, μετά κόβετε τα κομμάτια που έχετε χαράξει και σερβίρετε.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα