Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022
Connect with us

Μαγειρική

Συναυλία για τη «Φλόγα»

Την ερχόμενη Τετάρτη από τον Όμιλο Inner Wheel Πάτρας- Βορρά- Ρίου σε συνεργασία με την Περιφέρεια

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

 

 

Σαράντα χρόνια αγάπης δίχως όρια συμπληρώνει φέτος ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» και ο Όμιλος Inner Wheel Πάτρας- Βορρά- Ρίου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος διοργανώνουν στις 21 Σεπτεμβρίου μεγάλη μουσική εκδήλωση, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για τους σκοπούς του φιλανθρωπικού οργανισμού που από το 1982 φωτίζει και ζεσταίνει τα παιδιά με καρκίνο όλης της χώρας.

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στον ειδυλλιακό χώρο της Αχάια Κλάους θα συμμετέχουν η διάσημη Πατρινή υψίφωνος, Βασιλική Καραγιάννη η οποία για πρώτη φορά θα συμπράξει με την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων  «Θ. Τσιπινάκης», ενώ στο πιάνο θα είναι ο Δημήτρης Γιάκας και μαέστρος ο Αναστάσιος Συμεωνίδης.

Εκ μέρους του Ομίλου Inner Wheel Πάτρας- Βορρά- Ρίου που είχε την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση της φιλανθρωπικής, μουσικής βραδιάς, η πρόεδρος Μαρία Ασημακοπούλου αφού ευχαρίστησε την κα Καραγιάννη, η οποία αποδέχτηκε με μεγάλη χαρά την πρόσκληση να συμμετέχει, καθώς και την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος που στηρίζει το όλο εγχείρημα επεσήμανε πως «ο Όμιλος Inner Wheel στο πλαίσιο των φιλανθρωπικών του δράσεων αποφάσισε να ενισχύσει το σπουδαίο έργο που επιτελεί εδώ και χρόνια η «Φλόγα» η οποία προσφέρει μία μεγάλη αγκαλιά στα παιδιά που νοσούν από καρκίνο και τις οικογένειές τους απ’ όλη την Ελλάδα. Αυτή η εκδήλωση ήταν ένα όνειρο που γίνεται πράξη», επεσήμανε.

Από την πλευρά της, η κα Καραγιάννη εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά της που θα συμμετέχει σε μία τέτοια εκδήλωση που γίνεται όπως είπε, για ιερό σκοπό. «Χαίρομαι πραγματικά που θα βάλω κι εγώ το δικό μου λιθαράκι σε μια τόσο σημαντική εκδήλωση που γίνεται για ιερό σκοπό. Επίσης, χαίρομαι γιατί είναι η πρώτη φορά που θα συμπράξω με την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων, την οποία έχω παρακολουθήσει θεωρώντας πως πρόκειται για ένα από τα πιο αξιόλογα μουσικά σύνολα που έχει αναδείξει η πόλη μας. Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα ακούσουμε όπερα με τον σπουδαίο Δημήτρη Γιάκα στο πιάνο, ενώ στο δεύτερο μέρος το πρόγραμμα θα είναι πιο ανάλαφρο. Ήδη και με τον μαέστρο, Αναστάσιο Συμεωνίδη και την κα Ζεππάτου επιλέγουμε το ρεπερτόριο. Θέλουμε ο κόσμος να ανταποκριθεί και να πλαισιώσει τη μουσική αυτή βραδιά», τόνισε η κα Καραγιάννη.

Τέλος, εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, ο αντιπεριφερειάρχης, Τάκης Παπαδόπουλος επεσήμανε πως «η Περιφέρεια στέκεται στο πλευρό κάθε πρωτοβουλίας με στόχο την προσφορά στον συνάνθρωπο και στην ανάπτυξη, στηρίζοντας τον πολιτισμό. Δε θα μπορούσαμε λοιπόν παρά να είμαστε αρωγοί στη εξαιρετική αυτή φιλανθρωπικού χαρακτήρα διοργάνωση του ομίλου Inner Wheel, με αποδέκτη τον σύλλογο γονιών και παιδιών με καρκίνο «Φλόγα».

Οι προσκλήσεις στοιχίζουν 20 ευρώ και διατίθενται από τα καταστήματα: Χρήστος Ασημακόπουλος- Ανατόλια, Γωνιά του Βιβλίου και οπτικά Καραμούζης, καθώς και στην είσοδο της Αχάια Κλάους τη βραδιά της εκδήλωσης.

 

Μαγειρική

Χοιρινό στη γάστρα με μέλι       

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

½ φλιτζ. ε.π. ελαιόλαδο

1-1 ½ κιλό χοιρινό (λαιμό ή σπάλα), σε κομμάτια των 100 γρ.

2 μέτρια κρεμμύδια, λιωμένα

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

1 κουτ. σούπας μαραθόσπορο

300 ml λευκό ξηρό κρασί

1 κουτ. σούπας μέλι

2 κουτ. γλυκού σιναπόσπορο, σπασμένο σε γουδί

αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε τα κομμάτια του χοιρινού να θωρακιστούν από όλες τις πλευρές και να πάρουν χρώμα. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα μεταφέρετε σε γάστρα. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τον μαραθόσπορο. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε 1΄ να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτετε το μέλι, τον σιναπόσπορο, αλάτι και πιπέρι. Περιχύνετε το κρέας και ανακινείτε τη γάστρα να πάει παντού. Ψήνετε για 30΄, χαμηλώνετε στους 160°C και συνεχίζετε το ψήσιμο για 1 ώρα ακόμα να μαλακώσει το κρέας, να εξατμιστούν τα υγρά και να μείνει το φαγητό με το λάδι του. Σερβίρετε ζεστό. Αν δεν έχετε γάστρα, μπορείτε να ψήσετε το χοιρινό σε ταψί σκεπάζοντάς το με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο, ώστε να πετύχετε το ίδιο περίπου αποτέλεσμα. Το τελευταίο μισάωρο του ψησίματος το ξεσκεπάζετε ώστε να ροδίσει το κρέας. Γαρνίρετε με τηγανητές πατάτες ή πουρέ, με λευκό πιλάφι ή μια σαλάτα εποχής.

 

Περισσότερα

Μαγειρική

Μακαρονάδα Αλφρέντο  

Δημοσιεύθηκε

στις

        

Υλικά (για 4 άτομα)

Μερίδες: 2

100 γρ. τυρί cottage

250 ml γάλα φρέσκο

1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ

1 κουτ. σκόρδο σε σκόνη

200 γρ. σπαγγέτι ολικής άλεσης

30 γρ. παρμεζάνα ψιλοτριμμένη

½ κουτ. γλυκού μαύρο πιπέρι τριμμένο

λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι

Εκτέλεση:

Ρίχνετε στον πολυκόφτη το τυρί cottage με το γάλα, το κορν φλάουρ, τη σκόνη σκόρδου και λίγο αλάτι και χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να πάρετε μια σάλτσα λεία. Αδειάζετε το περιεχόμενο του πολυκόφτη σε ένα τηγάνι και ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά. Μόλις πάρει μια βράση, μαγειρεύετε μέχρι η σάλτσα να συμπυκνωθεί ελαφρώς και να θυμίζει αυτήν της παχύρευστης κρέμα γάλακτος. Βάζετε σε μια  σπαγγετιέρα μπόλικο, ελαφρώς αλατισμένο νερό να βράσει. Ρίχνετε το ζυμαρικό και βράζετε σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία ή λίγο λιγότερο από τον αναγραφόμενο χρόνο (αλ ντέντε). Τα στραγγίζετε κρατώντας λίγο από το νερό που έβρασαν. Μεταφέρετε το σπαγγέτι στο τηγάνι με τη σάλτσα τυριού και προσθέτετε την ψιλοτριμμένη παρμεζάνα και το μαύρο πιπέρι. Αν χρειαστεί, αραιώνετε με λίγο από το νερό που κρατήσατε. Μοιράζετε σε δύο πιάτα και γαρνίρετε με τον μαϊντανό. Σερβίρετε αμέσως.

Περισσότερα

Μαγειρική

Χοιρινές μπριζόλες φούρνου με πατάτες και μπέικον      

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Υλικά (για 4 άτομα)

10 φέτες μπέικον, χοντροκομμένο

50 ml ε.π. ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι, σε φέτες

2 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες

2 φύλλα δάφνης

2 κουτ.σούπας μουστάρδα απαλή

2 λεμόνια, τον χυμό

4 μεγάλες πατάτες, σε φέτες

1.200 γρ. χοιρινές μπριζόλες λαιμού, χωρίς κόκαλο

αλάτι, μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα και παράλληλα ένα τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε το μπέικον και το σοτάρετε μέχρι να αρχίσει να μαραίνεται. Το αφαιρείτε με τρυπητή κουτάλα σε πιάτο. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι, το αλατοπιπερώνετε και το σοτάρετε μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Ρίχνετε και το σκόρδο και σοτάρετε για 1′. Αφαιρείτε από το τηγάνι. Σε ένα ταψί προσθέτετε τα φύλλα δάφνης, τη μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί η μουστάρδα. Ρίχνετε μέσα τις πατάτες και το μπέικον και ανακατεύετε καλά. Αλατοπιπερώνετε το κρέας καλά και το τοποθετείτε πάνω από τις πατάτες. Ψήνετε για 1 ώρα ή μέχρι να ψηθούν καλά το κρέας και οι πατάτες. Δυναμώνετε στη συνέχεια τον φούρνο στους 180°C και ψήνετε για άλλα 10΄ ή μέχρι να πάρει ένα ροδοκόκκινο χρώμα το φαγητό.

 

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα