Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αντίστροφη μέτρηση για την πολύκροτη δίκη-Στην μεγάλη αίθουσα του Εφετείου της Πάτρας θα «χωρέσουν» οι 83 κατηγορούμενοι της Αχαϊκής

Δημοσιεύθηκε

στις

Μεγάλες ποινικές υποθέσεις που έχουν απασχολήσει το πανελλήνιο με κυρίαρχη της Αχαΐκής Τράπεζας θα βρεθούν στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης το νέο δικαστικό έτος που ξεκίνησε επίσημα την Παρασκευή.

Στο Εφετείο της Πάτρας οι δίκες έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν σταδιακά από αύριο, ενώ ο Οκτώβριος θα είναι ο μήνας που θα σηκώσει το μεγάλο βάρος.

Η αρχή θα γίνει με την προγραμματισμένη για τις 11 Οκτωβρίου έναρξη της δίκης της υπόθεσης της Αχαΐκής Τράπεζας στην οποία κατηγορούμενοι είναι 83 άτομα!
Ο μεγάλος αριθμός των κατηγορουμένων – για πρώτη φορά στα δικαστικά χρονικά της Πάτρας προκαλεί προβληματισμό καθώς οι αίθουσες είναι περιορισμένης χωρητικότητας.

Ωστόσο, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Γ» έχει ήδη αποφασιστεί ότι η δίκη θα φιλοξενηθεί στο Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας και συγκεκριμένα στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών που είναι η μεγαλύτερη και έχει σχεδιαστεί η χωροταξία των εδράνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικηγόροι θα καθίσουν στα έδρανα που προβλέπονται καθώς επίσης στην πρώτη σειρά του ακροατηρίου, και στην συνέχεια θα καθίσουν οι κατηγορούμενοι. Εικάζεται από δικαστικούς κύκλους πως δεν θα παραστούν όλοι οι κατηγορούμενοι εφόσον ο νόμος τους παρέχει το δικαίωμα να εκπροσωπηθούν από τους συνηγόρους τους καθώς η διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας αναμένεται πολύμηνη, οπότε δεν θα προκύψει ζήτημα.

Οι μάρτυρες θα προσέρχονται μεμονωμένα, θα καταθέτουν και θα αποχωρούν, ενώ όπως όλα δείχνουν δεν θα υπάρχει δυνατότητα για να υπάρχει ακροατήριο στην δίκη.

Σήμερα έχει προγραμματιστεί να γίνει η κλήρωση του προεδρεύοντος της έδρας και της λοιπής σύνθεσης που θα αναλάβει την εκδίκαση της υπόθεσης.
Νομικοί κύκλοι αλλά και οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι αναμένουν με αγωνία την εν λόγω σύνθεση αλλά και την πορεία της υπόθεσης. Οι περισσότεροι επιθυμούν να γίνει η δίκη και να ξεδιπλωθούν στο ακροατήριο τα στοιχεία που κατά τους ισχυρισμούς τους θα καταπέσει το κατηγορητήριο και θα αθωωθούν.

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΣΥΝΗΓΟΡΩΝ
Πρόθεση των δικαστικών αρχών – σύμφωνα με πληροφορίες- είναι να εκδικαστεί η υπόθεση καθώς έχουν συμπληρωθεί ήδη δέκα χρόνια από το κλείσιμο της Αχαΐκής Τράπεζας.

Ωστόσο, αναμφίβολα θα υπάρξει καθυστέρηση στην εκκίνηση της δίκης σε περίπτωση που κάποιοι από τους 83 κατηγορούμενους αιτηθούν από το Δικαστήριο να διορίσει δικηγόρο για να τους εκπροσωπήσει. Εάν αυτό συμβεί η δίκη θα διακοπεί για τουλάχιστον έναν μήνα ενώ δεν αποκλείεται να αναβληθεί για αρκετούς μήνες αργότερα, προκειμένου να είναι σε θέση να μελετήσουν τον ογκοδέστατο φάκελο της δικογραφίας και να προετοιμαστούν για να εκπροσωπήσουν τους εντολείς τους.

Υπενθυμίζουμε ότι στο εδώλιο θα καθίσουν όσα μέλη είχαν υπηρετήσει στα Διοικητικά Συμβούλια και στις Ελεγκτικές Επιτροπές, πρώην υπάλληλοι της Τράπεζας και δανειολήπτες, για τα κατά περίπτωση αδικήματα –σύμφωνα με το κατηγορητήριο- της απιστίας κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, στην οποία η ζημία που προκλήθηκε υπερβαίνει το ποσό των 120.000 ευρώ, της ηθικής αυτουργίας σε απιστία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, με περιουσιακή ζημία που υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ, τελεσθείσα και με παραλείψεις, κ.ά.

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΜΕ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ

Το βάρος της υπόθεσης είναι μεγάλο και για την γραμματεία της έδρας καθώς η υπόθεση λόγω των οικονομικών στοιχείων και της ορολογίας θεωρείται δύσκολη, όμως, αυτό το εμπόδιο έχει προσπελαστεί εφόσον τα πρακτικά ηχογραφούνται και θα γίνει πλήρης απομαγνητοφώνηση για την ακρίβεια των λεγομένων όλων των παραγόντων της δίκης.

ΕΛΕΝΗ Α. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

  Ονομαστικές ευχές

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Την γιορτή του είχε χθες ο Συντονιστής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου, υποστράτηγος Νικόλαος Ρουμελιώτης και δέχθηκε εγκάρδιες ευχές εκτός από φίλους και συναδέλφους του, από εκπροσώπους αρχών και φορέων της περιοχής μας. Στην φωτό με την αντιδήμαρχο Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου Πατρέων Βίβιαν Σαμούρη μετά το πέρας της δοξολογίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου. Χρόνια Πολλά και πάντα επιτυχίες του ευχήθηκαν.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ: “Εφυγε” οπρώην αντινομάρχης Θανάσης Κυριακόπουλος

Δημοσιεύθηκε

στις

Θλίψη προκάλεσε στην τοπική κοινωνία της Πάτρας, η είδηση του θανάτου του Θανάση Κυριακόπουλου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Τρίτη σε ηλικία 68 ετών μετά από μάχη με ασθένεια.

 

Ο Θανάσης Κυριακόπουλος ήταν οικονομολόγος, ενώ ασχολήθηκε με τα κοινά, καθώς διετέλεσε αντινομάρχης Αχαΐας, επί νομαρχίας Δημήτρη Κατσικόπουλου. Παράλληλα, εργάστηκε επί σειρά ετών στον ΟΛΠΑ ως διευθυντής.

 

Ο Θανάσης Κυριακόπουλος είχε αποκτήσει με τη σύζυγό του δύο κόρες, ενώ η κηδεία του, πιθανότατα θα γίνει αύριο Πέμπτη, στον ΙΝ Αγίου Ανδρέα και η ταφή στο Ίσωμα.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Κατάρρευση μαντρότοιχου σε σχολείο

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένα μεγάλο τμήμα του τοιχίου αντιστήριξης του προαύλιου χώρου του Δημοτικού Σχολείου Νέας Φιγαλείας (που είναι το πιο παλιό), κατέρρευσε πριν από λίγες ημέρες.

Το συγκεκριμένο τμήμα του τοιχίου ήταν χτισμένο πριν από 30 και πλέον χρόνια και από τη πτώση του σημειώθηκαν υλικές ζημιές σε παρακείμενες ιδιοκτησίες.

Μάλιστα το τελευταίο διάστημα είχε τοποθετηθεί και πλέγμα στο προαύλιο χώρο του σχολείου για την ασφάλεια των μαθητών.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Ζαχάρως κ. Κώστας Αλεξανδρόπουλος, «θα ακολουθήσουμε την διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί σε παρόμοιες περιπτώσεις, ενώ θα ζητήσουμε και την συνδρομή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας».

Τις προσεχείς ημέρες οι τεχνικές υπηρεσίες αναμένεται να προχωρήσουν σε εκ νέου αυτοψία με μηχανικούς για να διαπιστωθούν τα αίτια της κατάρρευσης, ώστε να δοθεί η καλύτερη δυνατή λύση καθώς το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη, με το χειμώνα να είναι ακόμα μπροστά και ο κίνδυνος εκ νέου κατάρρευσης και παράσυρσης αδρανών υλικών να είναι ορατός.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα