Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Υπό διερεύνηση σοβαρή υπόθεση και ανάκληση από τους «δικαιούχους» επιδομάτων

Δημοσιεύθηκε

στις

Έχει μεγάλο βάθος η υπόθεση με την πρόσφατη καταγγελία της Ομοσπονδίας Εργαζομένων τον ΟΑΕΔ (νυν ΔΥΠΑ) για τα επιδόματα ανεργίας που δόθηκαν σε μη δικαιούχους (η υπόθεση υπό διερεύνηση), σε υπηρεσία της Πάτρας.

Η καταγγελία έγινε στα τέλη καλοκαιριού, με αφορμή την επίσκεψη στην Πάτρα του διοικητή της ΔΥΠΑ, Σπύρου Πρωτοψάλτη στον οποίοι έσπευσε να διαμαρτυρηθεί η Ομοσπονδία.
Παρά το βεβιασμένο της ανακοίνωσης που βγήκε για να… προλάβει τον διοικητή του πρώην ΟΑΕΔ επί πατρινού εδάφους, το θέμα, με καθαρή πλέον ματιά, φαίνεται ι αρκετά σοβαρό!
Αξιόπιστες πηγές αναφέρουν ότι ήδη έχουν ανακληθεί εκατοντάδες επιδόματα ανεργίας τα οποία δόθηκαν παράνομα, από την Πάτρα, καθώς έχει διαπιστωθεί από τον έλεγχο ότι οι «δικαιούχοι» δεν είχαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Πληροφορίες της «Γ», αναφέρουν ότι σε τυχαίους δειγματοληπτικούς ελέγχους, διαπιστώθηκε ότι τα επιδόματα είχαν «επιλεγεί» να χορηγηθούν σε συγκεκριμένη περιοχή δυτικά της Αχαΐας και σε συγκεκριμένους δικαιούχους!
Πρόκειται μάλλον για περιοχή με γνωστούς πληθυσμούς οι οποίοι «πρωταγωνιστούν» σε μια ακόμη περίεργη υπόθεση καθώς, πληροφορίες της «Γ», αναφέρουν ότι τα τέσσερα στα πέντε επιδόματα που ανακαλούνται, είχαν δοθεί παράτυπα σε ρομά!
Η ΕΔΕ, πέραν των δειγματοληπτικών ελέγχων, θα δείξει την έκταση που έχει η υπόθεση η οποία, κατά πληροφορίες, προκάλεσε ζημιά πάνω από 1 εκατ. ευρώ!
Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι η υπόθεση έχει και… πολιτικό βάθος αλλά ας αναμένουμε τους πειθαρχικούς ελέγχους.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Αποπειράθηκαν να ληστέψουν με την απειλή μαχαιριού σε διανομέα στην οδό Αθηνών – Με χειροπέδες το δίδυμο των νεαρών

Δημοσιεύθηκε

στις

Στη σύλληψη δύο νεαρών ατόμων, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ληστείας, προχώρησαν το βράδυ της Παρασκευής, αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης Πατρών.

Οι δράστες με την απειλή μαχαιριού – σουγιά αποπειράθηκαν να ληστέψουν διανομέα, ζητώντας του τα χρήματα που είχε στην κατοχή του.

Ωστόσο, αυτός δεν ενέδωσε πάτησε το γκάζι και τράπηκε σε φυγή και ειδοποίησε άμεσα την Αστυνομία.

Λίγο αργότερα οι δράστες συνελήφθησαν και αναγνωρίστηκαν από τον παθόντα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πατρών με τη σχηματιζόμενη σε βάρος τους δικογραφία για απόπειρα ληστείας.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κυκλοφοριακά προβλήματα λόγω χιονιού και παγετού σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία – Δείτε αναλυτικά τα σημεία

Δημοσιεύθηκε

στις

Κυκλοφοριακά προβλήματα, λόγω χιονιού και παγετού, έχουν προκληθεί σε σημεία του ορεινού οδικού δικτύου των περιφερειακών ενοτήτων της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, είναι απαραίτητη η χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων, λόγω χιονόπτωσης, στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων – χιονοδρομικού κέντρου, από το 8ο έως το 15ο χιλιόμετρο.

Επίσης, καταγράφεται δυσχέρεια στην κίνηση των οχημάτων, λόγω παγετού και χαμηλών θερμοκρασιών, στα παρακάτω σημεία του οδικού δικτύου.

  • Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων – Διακοπτού μέσω Μεγάλου Σπηλαίου
  • Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων – Πατρών μέσω Χαλανδρίτσας
  • Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων – Αιγίου μέσω Πτέρης
  • Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων – Κλειτορίας μέσω Λουσών
  • Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων – Κλειτορίας μέσω Πριόλιθου
  • Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων – χιονοδρομικού κέντρου

Στην Αιτωλοακαρνανία, είναι αναγκαία η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην επαρχιακή οδό Καλλιθέας – Προυσού από το 14ο χιλιόμετρο, θέση Αγία Παρασκευή έως την θέση Αραποκέφαλα.

Επίσης, στην ίδια επαρχιακή οδό, έχει διακοπεί, λόγω κατολίσθησης, η κυκλοφορία στο ύψος του 7ου χιλιομέτρου και η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Παραλία Πατρών: Φοβούνται έναν σκύλο και αλλάζουν δρόμο! Ζητούν την επέμβαση του δήμου

Δημοσιεύθηκε

στις

της ΣΟΦΙΑΣ ΚΑΥΚΟΠΟΥΛΟΥ

Σε μία ιδιότυπη ομηρία βρίσκονται οι κάτοικοι της συνοικίας Χαραλαμπόπουλου στην Παραλία Πατρών. Ένα επιθετικό αδέσποτο σκυλί έχει κάνει την εμφάνισή του τους τελευταίους τέσσερις μήνες, δημιουργώντας φόβο για τη σωματική ακεραιότητα των κατοίκων, στους οποίους συχνά επιτίθεται.

Ήδη όπως λέει κάτοικος της περιοχής, έχουν μαζευτεί πάνω από 50 υπογραφές και έχουν απευθυνθεί στον εισαγγελέα, από τις 12 Ιανουαρίου. Από τον δήμο, μας λέει ο ίδιος άνδρας, ήρθαν κάποιες φορές, αλλά δεν έγινε τίποτα ως προς την περισυλλογή του ζώου, το οποίο είναι δύσκολο να πιαστεί.

Το σκυλί έχει επιδείξει επανειλημμένως επιθετική συμπεριφορά και έχει δαγκώσει ανθρώπους, με αποτέλεσμα να πάνε στο νοσοκομείο. Οι κάτοικοι, όπως λένε στην «Γ» ζητούν από τον δήμο να πράξει τα νόμιμα, καθώς πλέον η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Οι περισσότεροι μάλιστα φροντίζουν να μην περνούν καν από το σημείο, επιλέγοντας άλλο δρόμο, για να μην έχουν απρόοπτα.

Το σκυλί βρίσκει φαγητό από ένα άλλο σκυλί που σιτίζεται σε σπίτι, ωστόσο είναι σε κεντρικό σημείο, καθώς από εκεί μπαίνουν στην συνοικία Χαραλαμπόπουλου, για να πάνε στην Εκκλησία, στο σχολείο και στην στάση του λεωφορείου. Συνεπώς είναι δύσκολο να παρακάμπτουν συνέχεια την οδό αυτή.

Ίσως η συνδρομή ειδικού εκπαιδευτή βοηθήσει να πιαστεί το σκυλί, εφ όσον δεν έχει καταστεί δυνατή μέχρι τώρα η περισυλλογή του. Παρ’ όλ’ αυτά, όπως λένε και οι κάτοικοι, η ακεραιότητα του ζώου είναι πρώτιστο μέλημα, καθώς προέχει να απομακρυνθεί με ασφάλεια.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα