Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δυτική Ελλάδα: Νέο περιστατικό παρενόχλησης μαθητή στον Πύργο

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένα ακόμη περιστατικό παρενόχλησης μαθητή έλαβε χώρα την προηγούμενη Παρασκευή στο 2ο Γυμνάσιο Πύργου, όταν σύμφωνα με πληροφορίες, μία ομάδα εξωσχολικών εισήλθε από το πάρκο ΣΠΚ, μέσα σε αυτό και απείλησε μαθητή, ενώ του πήραν και τα γυαλιά που φορούσε.

Μάλιστα η παρενόχληση του μαθητή συνεχίστηκε και την επομένη ημέρα, το Σάββατο, στην κεντρική πλατεία του Πύργου, όπου η ίδια ομάδα ατόμων, απείλησε και πάλι τον μαθητή, με αποτέλεσμα η μητέρα του να καταθέσει μήνυση στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας.

Αυτό το σοβαρό περιστατικό, που έρχεται να προστεθεί σε αυτά που έχουν συμβεί το προηγούμενο χρονικό διάστημα, οδήγησε στην άμεση αντίδραση τόσο του ίδιου του σχολείου, όσο και του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ. Ανδρέα Ζέρβα.

Συγκεκριμένα χθες το μεσημέρι έγινε συνάντηση του κ. Ανδρέα Ζέρβα, με τον διευθυντή του σχολείου κ. Γιώργο Κομιώτη, αλλά και με τους καθηγητές της σχολικής μονάδας, προκειμένου να ληφθούν άμεσα μέτρα, έτσι ώστε να μην επαναληφθεί παρόμοιο γεγονός και να προστατευτεί η ασφάλεια των μαθητών που φοιτούν στο 2ο Γυμνάσιο Πύργου.

Γιώργος Κομιώτης: «Σήμερα ενημερωθήκαμε από τη μητέρα του μαθητή»

Για αυτό το ευαίσθητο θέμα, που πάνω απ’ όλα είναι κοινωνικό και πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα με τον πλέον κατάλληλο τρόπο, ο διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Πύργου κ. Γιώργος Κομιώτης τόνισε χαρακτηριστικά στην εφ. «Πατρίς».: «Σήμερα (σ.σ. χθες) ενημερωθήκαμε από τη μητέρα του μαθητή ότι την Παρασκευή, την τελευταία ώρα του προγράμματος και ενώ το παιδί ήταν στην τουαλέτα, εξωσχολικοί το απείλησαν και του πήραν τα γυαλιά. Το παιδί πανικοβλήθηκε και τους πρότεινε να τους δώσει χρήματα για να του δώσουν πίσω τα γυαλιά, όπως και έγινε.

Αυτοί το εκμεταλλεύτηκαν και την άλλη μέρα στην πλατεία, εντόπισαν το παιδί και προέβησαν πάλι σε παρενόχληση εναντίον του. Η μητέρα του μας τόνισε ότι θα προβεί σε μηνύσεις και θα καταθέσω και εγώ μήνυση στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα. Αυτοί οι οποίοι απείλησαν το παιδί απ’ όσο ξέρω, ο ένας είναι περσινός μαθητής και έχει φύγει από το σχολείο, ενώ τους άλλους δεν τους γνωρίζω. Το πρόβλημα είναι κοινωνικό».

Ανδρέας Ζέρβας: «Δυστυχώς το θέμα αυτό παίρνει έκταση ως κοινωνικό φαινόμενο»
Δήλωση για το θέμα έκανε και ο κ. Ανδρέας Ζέρβας διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, ο οποίος αφού χαρακτήρισε το γεγονός καταδικαστέο, τόνισε ότι το ζήτημα δεν είναι αμιγώς σχολικό και αυτό το φαινόμενο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα, προτού πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις στην περιοχή.

Ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Ανδρέας Ζέρβας και ο διευθυντής του σχολείου Γιώργος Κομιώτης καταδίκασαν το νέο περιστατικό παρενόχλησης μαθητή
«Είναι ένα γεγονός καταδικαστέο από όλους. Το ζήτημα δεν είναι αμιγώς σχολικό, αφού οι άνθρωποι οι οποίοι έκαναν την παρενόχληση ήταν εξωσχολικοί, απλά μπήκαν τις ώρες που λειτουργούσε το σχολείο. Είναι καταδικαστέο όχι μόνο επειδή ο μαθητής είναι σε τμήμα ένταξης, αλλά το ίδιο θα λέγαμε και αν γινόταν κάτι παρόμοιο σε οποιοδήποτε μαθητή.

Εδώ όμως υπεισέρχονται και άλλες υπηρεσίες, όπως είναι η αστυνομία και η εισαγγελία. Δυστυχώς το φαινόμενο παίρνει έκταση ως κοινωνικό φαινόμενο, διότι οι πληροφορίες λένε ότι επαναλήφθηκε σε δημόσιο χώρο και συγκεκριμένα το Σάββατο. Οπότε είναι ένα θέμα που δεν αφορά μόνο την εκπαίδευση, θα πρέπει να χτυπηθεί στη ρίζα του, ιδιαίτερα από τις αρμόδιες υπηρεσίες που δεν είναι η εκπαίδευση».

«Δεν εμπλέκεται η εκπαίδευση στα παλαιοτέρα περιστατικά»
Πάντως ο κ. Ζέρβας δεν θέλησε να συνδέσει το συγκεκριμένο συμβάν, τόσο με το πρόσφατο γεγονός εκφοβισμού που είχε γίνει σε άλλον μαθητή, πριν από λίγες εβδομάδες, όσο και με το θέμα του βανδαλισμού σε αίθουσα του 2ου Γυμνασίου Πύργου, τονίζοντας ότι είναι κάτι το διαφορετικό ως γεγονός.

«Τα συγκεκριμένα περιστατικά που είχαν γίνει πριν από λίγο καιρό δεν αφορούν καθόλου την εκπαίδευση, αφού ήταν σε εποχή αργίας, όπου την απόλυτη ευθύνη για τα σχολεία έχει ο δήμος και οι συνάδελφοι δεν μπορούσαν να είναι στο χώρο του σχολείου, επειδή είχαν τη θερινή τους άδεια.

Εκεί είναι καθαρά κοινωνικό το φαινόμενο και δεν έχει σχέση η εκπαίδευση. Επίσης όσον αφορά αν τα άτομα πού συμμετείχαν σε εκείνο το επεισόδιο, είναι τα ίδια που συμμετείχαν και σε περσινό περιστατικό, αυτό είναι θέμα αστυνομικής υφής και όχι της εκπαίδευσης. Σε αυτό το περιστατικό δεν εμπλέκεται καθόλου η εκπαίδευση».

www.patrisnews.gr


Ροή ειδήσεων

Advertisement