Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Υπό διερεύνηση σοβαρή υπόθεση και ανάκληση από τους «δικαιούχους» επιδομάτων

Published

on

Έχει μεγάλο βάθος η υπόθεση με την πρόσφατη καταγγελία της Ομοσπονδίας Εργαζομένων τον ΟΑΕΔ (νυν ΔΥΠΑ) για τα επιδόματα ανεργίας που δόθηκαν σε μη δικαιούχους (η υπόθεση υπό διερεύνηση), σε υπηρεσία της Πάτρας.

Η καταγγελία έγινε στα τέλη καλοκαιριού, με αφορμή την επίσκεψη στην Πάτρα του διοικητή της ΔΥΠΑ, Σπύρου Πρωτοψάλτη στον οποίοι έσπευσε να διαμαρτυρηθεί η Ομοσπονδία.
Παρά το βεβιασμένο της ανακοίνωσης που βγήκε για να… προλάβει τον διοικητή του πρώην ΟΑΕΔ επί πατρινού εδάφους, το θέμα, με καθαρή πλέον ματιά, φαίνεται ι αρκετά σοβαρό!
Αξιόπιστες πηγές αναφέρουν ότι ήδη έχουν ανακληθεί εκατοντάδες επιδόματα ανεργίας τα οποία δόθηκαν παράνομα, από την Πάτρα, καθώς έχει διαπιστωθεί από τον έλεγχο ότι οι «δικαιούχοι» δεν είχαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Πληροφορίες της «Γ», αναφέρουν ότι σε τυχαίους δειγματοληπτικούς ελέγχους, διαπιστώθηκε ότι τα επιδόματα είχαν «επιλεγεί» να χορηγηθούν σε συγκεκριμένη περιοχή δυτικά της Αχαΐας και σε συγκεκριμένους δικαιούχους!
Πρόκειται μάλλον για περιοχή με γνωστούς πληθυσμούς οι οποίοι «πρωταγωνιστούν» σε μια ακόμη περίεργη υπόθεση καθώς, πληροφορίες της «Γ», αναφέρουν ότι τα τέσσερα στα πέντε επιδόματα που ανακαλούνται, είχαν δοθεί παράτυπα σε ρομά!
Η ΕΔΕ, πέραν των δειγματοληπτικών ελέγχων, θα δείξει την έκταση που έχει η υπόθεση η οποία, κατά πληροφορίες, προκάλεσε ζημιά πάνω από 1 εκατ. ευρώ!
Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι η υπόθεση έχει και… πολιτικό βάθος αλλά ας αναμένουμε τους πειθαρχικούς ελέγχους.

Ροή ειδήσεων

Advertisement