Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Nέα δικαίωση από το ΣτΕ για επιτυχόντες του ΑΣΕΠ 2004 και 2006

Δημοσιεύθηκε

στις

Πολύς λόγος είχε γίνει πριν από τριάμισι περίπου χρόνια, όταν διορίστηκαν περίπου 450 εκπαιδευτικοί επιτυχόντες του γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ του 2008.

Η “Γνώμη” και το gnomip είχαν καλύψει και αναδείξει το εν λόγω θέμα με αρκετά ρεπορτάζ, κάποια εκ των οποίων μάλιστα είχαν αναδημοσιευτεί από εκπαιδευτικά ιστολόγια πανελλήνιας εμβέλειας. Υπενθυμίζεται πως επιτυχόντες των γραπτών διαγωνισμών του ΑΣΕΠ των ετών 2004, 2006 και 2008 είχαν προσφύγει εναντίον του Υπουργείου Παιδείας, επειδή είχαν έννομο συμφέρον λόγω της δικαστικής απόφασης-ορόσημο 527/2015, η οποία επί της ουσίας πρότασσε τους επιτυχόντες στους μόνιμους διορισμούς έναντι άλλων κατηγοριών εκπαιδευτικών (τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, απολυμένοι από ιδιωτικά σχολεία κ.λπ.), που προτάσσονταν στους πίνακες αναπληρωτών και κατόπιν διορίζονταν ως μόνιμοι με αυτήν την προϋπηρεσία.

Αυτή ήταν και η αιτία που άλλαξε ο πίνακας και τώρα διοριστέοι και αναπληρωτές αντλούνται από τον ίδιο έναν και μοναδικό πίνακα. Αυτό έπρεπε να συμβαίνει από το 2002 και εξής δηλαδή να διορίζονται ως μόνιμοι και να προσλαμβάνονται ως αναπληρωτές μόνο επιτυχόντες του γραπτού διαγωνισμού, κάτι που καμία κυβέρνηση δεν τόλμησε να εφαρμόσει προφανώς λόγω του πολιτικού κόστους.

Η “Γ” και το gnomip σάς παρουσιάζουν όλο το ιστορικό της υπόθεσης και πώς καταλήξαμε στη δικαίωση και των επιτυχόντων ΑΣΕΠ του 2004 και του 2006.

Ροή ειδήσεων

Advertisement