Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Διεθνή

Παράνοια Ερντογάν: Kατηγορεί την Ελλάδα για πνιγμούς βρεφών

Δημοσιεύθηκε

στις

Eίπε ότι κάνει παράνομα push-backs, μετατρέπει το Αιγαίο σε νεκροταφείο προσφύγων και βυθίζει τα σκάφη των μεταναστών

Νέα απίστευτη επίθεση εναντίον της Ελλάδας εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από το βήμα της 77ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Αφού περιέγραψε πώς η Τουρκία εργάζεται για την ασφαλή επιστροφή των Σύρων προσφύγων πίσω στην πατρίδα τους, ο Ερντογάν είπε ότι βάζει στο επίκεντρο την ανθρώπινη ζωή, “σε αντίθεση με άλλους που χτίζουν φράχτες στα σύνορα και στιβάζουν πρόσφυγες σε στρατόπεδα”.

Αναφερόμενος στην Ελλάδα είπε ότι “κάνει παράνομα pushbacks, μετατρέπει το Αιγαίο σε νεκροταφείο προσφύγων και βυθίζει τα σκάφη των μεταναστών”. Μάλιστα κρατούσε και έδειχνε μια φωτογραφία με δύο παιδάκια, τα οποία ισχυρίστηκε ότι ήταν νεκρά.

Δεν θέλουμε να βλέπουμε πτώματα μωρών στα νερά του Αιγαίου”, είπε χαρακτηριστικά και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα “να αναγκάσει την Ελλάδα να σταματήσει αυτά τα εγκλήματα εναντίον της ανθρωπότητας”.

Ο Ερντογάν έκανε αναφορά και στα ελληνοτουρκικά, λέγοντας ότι “η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει τις προκλήσεις”, ενώ συμπλήρωσε πως “η Τουρκία δεν θα σταματήσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματά της στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο”.

Επίσης, δεν παρέλειψε να ξαναμιλήσει για “τουρκική μειονότητα” στην Ελλάδα με δικαιώματα που δεν αναγνωρίζει η Ελλάδα. Συνέχισε καλώντας τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει τα κατεχόμενα στην Κύπρο ως “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου” και μίλησε για “διώξεις κατά των Τουρκοκυπρίων” που “πρέπει να σταματήσουν”.

«Η Ελλάδα διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Οι Έλληνες τυραννούν τους πρόσφυγες στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο. Δεν θελουμε τα πτώματα παιδιών σαν τον Αϊλάν να ξεβράζονται στις ακτές μας. Η Ελλάδα μετατρέπει το Αιγαίο σε νεκροταφείο. Δυο μικρά παιδιά έχασαν την ζωή τους γιατί η ελληνική ακτοφυλακή βύθισε τις βάρκες τους. Είναι η ώρα για την ΕΕ και τον ΟΗΕ να πουν stop σε τέτοια εγκλήματα, που είναι εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.


Ροή ειδήσεων

Advertisement