Connect with us

Μαγειρική

Παστίτσιο με μπεσαμέλ γιαουρτιού     

Published

on

 

Υλικά (για 4 άτομα)

500 γρ. μακαρόνια χοντρά με τρύπα Νο 3

100 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη + 50 γρ. επιπλέον

1 αυγό ελαφρά χτυπημένο

αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τον κιμά

800 γρ. κιμά ανάμεικτο (μοσχαρίσιο και χοιρινό) από ελιά ή ποντίκι

30 ml ε.π. ελαιόλαδο

1 μέτριo κρεμμύδι ψιλοκομμένο

100 ml κρασί κόκκινο

400 γρ. χυμό τομάτας

1 ξυλάκι κανέλας

1 φύλλο δάφνης

50 γρ. μείγμα τριμμένων τυριών

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, με ψιλοκομμένα φύλλα

αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για την μπεσαμέλ

80 γρ. βούτυρο

100 γρ. αλεύρι

1 λίτρο γάλα, χλιαρό

2 αυγά ελαφρά χτυπημένα

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

80 γρ. μείγμα τριμμένων τυριών

½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζετε μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Σοτάρετε τον κιμά 6΄. Προσθέτετε ελαιόλαδο, κρεμμύδι και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά. Σβήνετε με κρασί και μόλις εξατμιστεί ρίχνετε τον χυμό τομάτας, δαφνόφυλλο και κανέλα. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε 400 ml νερό. Μαγειρεύετε για 20΄. Αποσύρετε, ρίχνετε το μείγμα τυριών, μαϊντανό και ανακατεύετε. Λιώνετε το βούτυρο, προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε για 3΄. Ρίχνετε σταδιακά το γάλα, ανακατεύοντας. Χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε την μπεσαμέλ. Αποσύρετε, αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε με μοσχοκάρυδο και ρίχνετε τα χτυπημένα αυγά, ανακατεύοντας καλά. Προσθέτετε το μείγμα τυριών και γιαούρτι. Ανακατεύετε. Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τα ζυμαρικά. Τα σουρώνετε, τα στραγγίζετε και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα, προσθέτετε αυγό, μοτσαρέλα και ανακατεύετε. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Πασπαλίζετε ένα μέτρια βαθύ ταψί με 50 γρ. μοτσαρέλα. Αδειάζετε τα μισά μακαρόνια και τα στρώνετε. Απλώνετε τον κιμά και ισιώνετε. Στρώνετε τα υπόλοιπα μακαρόνια και καλύπτετε με την μπεσαμέλ. Ψήνετε για 45΄, να ροδίσει.

Ροή ειδήσεων

Advertisement