Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο για τις παρακολουθήσεις

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Μαρκόπουλος και ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος μίλησαν στο «Κοινωνία Ώρα ΜEGA» για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ.

Για την υπόθεση των παρακολουθήσεων της ΕΥΠ και τις εξελίξεις γι’ αυτό το ζήτημα στην Εξεταστική Επιτροπή, μίλησαν οι Δημήτρης Μαρκόπουλος και Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Φυσικά η από την συζήτηση μεταξύ των δύο ανδρών στο MEGA δεν έλειψαν οι εντάσεις και οι αντιπαραθέσεις.

Τι είπε ο Δημήτρης Μαρκόπουλος
Για την καταστροφή του αρχείου για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, ο Δημήτρης Μαρκόπουλος είπε πως, «ως μέλος της Εξεταστικής έχω την υποχρέωση να τηρώ το απόρρητο, όμως, επειδή ακούω πράγματα και μετά νομίζω ότι δεν καταλαβαίνω ποιοι και πώς τα δίνουν. Προσοχή στα fake news. Το χειρότερο είδος των fake news είναι αυτά που απομονώνουν κάτι χωρίς να αναφέρουν κάτι άλλο. Επειδή δεν μπορώ να δώσω στον αέρα απάντηση, και επειδή διέπει την διαδικασία το απόρρητο, λέω να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και επιφυλακτικοί πόσοι διαβάζουν και να κάνουν κρίση. Η μισή αλήθεια και η επιλογή να παρουσιαστεί ένα θέμα με έναν συγκεκριμένο τρόπο, είναι fake news».

«Λέω να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε αυτά που διαρρέονται γιατί κρύβονται σκοπιμότητες», συμπλήρωσε.

Για το ίδιο ζήτημα μίλησε και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος
«Η ΝΔ έχει διαψεύσει, έχει κατηγορήσει τους πάντες, τις εφημερίδες του εξωτερικού και τις ελληνικές, αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ όμως στην πραγματικότητα έχουμε ένα σκάνδαλο, αυτό των υποκλοπών. Αλλά έχουμε και ένα σκάνδαλο μέσα στο σκάνδαλο των υποκλοπών και συμβαίνει το τελευταίο διάστημα. Δηλαδή τη διαδικασία του απόρρητου που κρύβονται μέσα από το απόρρητο και το οποίο δεν χρησιμοποίησαν οι πρώην διοικητές της ΕΥΠ, αλλά το χρησιμοποιεί ο νυν διοικητής της και ΕΥΠ, αλλά και ο κ. Κοντολέων», είπε με τη σειρά του.

«Το να καταστρέφονται αρχεία και να μην υπάρχει λογοδοσία, είναι τρομερό για την δημοκρατία», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

www.in.gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement