Σάββατο 1 Απριλίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Συνταξιοδοτούνται όλοι…ανεξαιρέτως!

Διευκρινίσεις της διοίκησης του Γ.Κ.Ν. «Άγιος Ανδρέας» για τις «αποστρατείες» έμπειρων υγειονομικών, σε άλλη γραμμή 6η ΥΠε και Κέντρα Υγείας που διατηρούν προσωπικό λόγω ελλείψεων

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο τυπικό της διαδικασίας επιμένει η διοίκηση του Νοσοκομείου «Αγ. Ανδρέας» της Πάτρας απαντώντας στο δημοσίευμα της «Γ» -προχθές Δευτέρα- για την απόλυση ιατρών που έχουν περάσει το ηλικιακό όριο αλλά δεν συνταξιοδοτήθηκαν λόγω της… επιστράτευσης που έχει κηρυχθεί από το 2020, εξαιτίας της πανδημίας.

Η «αποστράτευση» έμπειρων υγειονομικών ξεκίνησε τελευταία και αφορά σε δύο γιατρούς, στην μαιευτική και την οφθαλμολογική ενώ με βάση τη σχετική λίστα, τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν και άλλες αποχωρήσεις, στην χειρουργική κλινική του νοσοκομείου από την οποία αποχωρούν έμπειρα και διευθυντικά στελέχη.

Σύμφωνα με στέλεχος της διοίκησης του Νοσοκομείου, από το Γ.Ν.Π .«Αγίος Ανδρέας», μέσα στο ερχόμενο διάστημα θα αποχωρήσουν όλοι οι γιατροί που έχουν περάσει το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης, με βάση την απόφαση του Υπουργείου.

Υπενθυμίζεται ότι οι επιλογές αφορούν μεν τη διοίκηση αλλά ακολουθούν την εφαρμογή μιας σειράς υπουργικών αποφάσεων που σχετίζονται με την διαχείριση του προσωπικού που παραμένει στην εργασία, μετά την λήξη του φόρτου που επέφερε η πανδημία.

Το Νοσοκομείο, σύμφωνα με τη διοίκηση, επέλεξε να προτείνει στην 6η ΥΠε, σε εφαρμογή σειράς υπουργικών αποφάσεων, να μην διατηρηθεί κανείς από τους υπό συνταξιοδότηση γιατρούς που παρέμειναν στο πόστο τους, για την περίοδο 2020-2021.

Σε αντίθεση πάντως με άλλα νοσοκομεία και κέντρα υγείας της 6ης ΥΠε, με σημαντικά κενά και προβλήματα, παρατείνουν την παραμονή πολλών διευθυντών του ΕΣΥ σε κρίσιμους τομείς καθώς η πανδημία δεν βρίσκεται ακόμη σε πλήρη αποδρομή…

Στην Πάτρα σε μονάδες της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας η 6η ΥΠε προχωρά στην διατήρηση, με παράταση σύμβασης έως και τις 31/12/2022, πολλών έμπειρων γιατρών παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει το ηλικιακό όριο.

Σε αντίθετη πορεία κινούνται οι διοικήσεις του ΓΠΝ «Αγ. Ανδρέας» και του ΠΓΝΠ «Παναγία η Βοήθεια» απ’  όπου έχουμε συνταξιοδοτήσεις έμπειρων διευθυντών του ΕΣΥ και μελών του χειρουργικού τομέα.

Στο μεταξύ, σε σχέση με την επισήμανση της «Γ» για τον τρόπο με τον οποίο έγιναν οι απολύσεις (χωρίς προειδοποίηση και με τη μορφή e-mail, μετά τη λήξη της βάρδιας) το ίδιο στέλεχος, επισημαίνει ότι η ενημέρωση έγινε νόμιμα.

 

Τυπική ενημέρωση αλλά και παράταση

Με αφορμή και τον σχετικό θόρυβο που δημιουργήθηκε, μετά το δημοσίευμα, το στέλεχος της διοίκησης του Νοσοκομείου αναφέρει ότι ορισμένοι γιατροί ενημερώθηκαν τυπικά και άλλοι που θα έπρεπε επίσης να έχουν ήδη αποχωρήσει εδώ και καιρό, έλαβαν κάποιες ημέρες παράταση.

Η παράταση δόθηκε καθώς η σχετική υπουργική απόφαση που τους αφορούσε όρισε αρχικά να αποχωρήσουν και, εν συνεχεία, άλλαξε και ζήτησε να παραμείνουν έως ότου η κρίση και οι αποφάσεις της διοίκησης του Νοσοκομείου, να περάσουν σε νέα υπουργική απόφαση και ΦΕΚ.

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ: Επιδειξίας στην περιοχή Αγίας Σοφίας – Χθες τη νύχτα

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην προσαγωγή ενός επιδειξία, προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ το βράδυ της Παρασκευής.

Σύμφωνα με καταγγελία γυναίκας, το περιστατικό έλαβε χώρα στην οδό Μακεδονίας, όταν ο άνδρας την πλησίασε  δείχνοντάς της τα γεννητικά του όργανα. Η γυναίκα άρχισε να φωνάζει και κάλεσε αμέσως την αστυνομία, η οποία λίγη ώρα αργότερα τον εντόπισε και τον προσήγαγε στο αστυνομικό τμήμα.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κινητοποίηση τη Δευτέρα ενάντια στη διακοπή της κυκλοφορίας στην παραλιακή των Βραχνεΐκων

Δημοσιεύθηκε

στις

Κινητοποίηση ενάντια στη διακοπή της κυκλοφορίας στον παραλιακό δρόμο Ροϊτίκων – Βραχνεΐκων, θα πραγματοποιήσουν το πρωί της Δευτέρας 3 Απριλίου στις 10:00 π.μ. στα Ροΐτικα οι κάτοικοι, οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και οι εργαζόμενοι που βλέπουν να χάνουν τις δουλειές τους ενόψει της σεζόν.

Στην κινητοποίηση καλούνται οι φορείς της περιοχής, τα συνδικάτα και όλοι όσοι θίγονται άμεσα από την καθυστέρηση ολοκλήρωσης του έργου αποχέτευσης.

Γι’ ακόμα μια χρονιά καλούνται δεκάδες επιχειρήσεις κι εκατοντάδες εργαζόμενοι να βγουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για το έργο βάσει της σύμβασης που έχει υπογραφεί πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 30 Απριλίου 2023, ενώ οι εργασίες δεν ξεπερνούν το 60% των συνολικών παρεμβάσεων.
Οι μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν μεταξύ άλλων οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι της ευρύτερης περιοχής στις καθημερινές τους μετακινήσεις οδηγούν στους… δρόμους!

Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση «είναι ένα έργο που πραγματικά οι δημότες το περίμεναν χρόνια. Ένα έργο σημαντικό, σύγχρονο και αναγκαίο. Δυστυχώς όμως μέσα από τα παιχνίδια, τα οποία οργανώνονται ανάμεσα στον ανάδοχο και τη δημοτική αρχή, κινδυνεύει αυτό το έργο να τιναχτεί στον αέρα ότι και αν αυτό σημαίνει για τον τοπικό πληθυσμό».

Οι κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής ζητούν να παρθεί πίσω η απόφαση της ΔΕΥΑΠ του Δήμου Πατρέων για έργα εν όψει της σεζόν που ξεκίνησε και να υλοποιήσει η εταιρεία τη δέσμευση που έχει υπογράψει στη σύμβαση του έργου για ολοκλήρωση των εργασιών εντός του 2023, όπως επίσης και να γίνει άμεση ασφαλτόστρωση του δρόμου στα σημεία που οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί και παύση των εργασιών έως αρχές Σεπτεμβρίου κάτι για το οποίο είχε δεσμευτεί ψευδώς η Δημοτική αρχή.

«Κλείνουμε τον δρόμο γιατί μας κλείνουν!», αναφέρουν στο μήνυμά τους οι κάτοικοι, καταστηματάρχες και εργαζόμενοι των Ροϊτίκων, Βραχνεΐκων και Μονοδενδρίου.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Στο Καραμανδάνειο νοσηλεύεται 10χρονος που έπεσε από τρακτέρ

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων Πατρών μεταφέρθηκε εσπευσμένα το απόγευμα   της Παρασκευής, ένα παιδί, ηλικίας περίπου δέκα ετών από χωριό του Δήμου Πύργου μετά από πτώση που είχε από τρακτέρ.

Το παιδί αρχικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Πύργου φέροντας βαριά τραύματα σε πόδια και λεκάνη ωστόσο κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του στο Καραμανδάνειο. Το περιστατικό διερευνούν οι αρμόδιες αρχές.

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα