Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Συνταξιοδοτούνται όλοι…ανεξαιρέτως!

Διευκρινίσεις της διοίκησης του Γ.Κ.Ν. «Άγιος Ανδρέας» για τις «αποστρατείες» έμπειρων υγειονομικών, σε άλλη γραμμή 6η ΥΠε και Κέντρα Υγείας που διατηρούν προσωπικό λόγω ελλείψεων

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο τυπικό της διαδικασίας επιμένει η διοίκηση του Νοσοκομείου «Αγ. Ανδρέας» της Πάτρας απαντώντας στο δημοσίευμα της «Γ» -προχθές Δευτέρα- για την απόλυση ιατρών που έχουν περάσει το ηλικιακό όριο αλλά δεν συνταξιοδοτήθηκαν λόγω της… επιστράτευσης που έχει κηρυχθεί από το 2020, εξαιτίας της πανδημίας.

Η «αποστράτευση» έμπειρων υγειονομικών ξεκίνησε τελευταία και αφορά σε δύο γιατρούς, στην μαιευτική και την οφθαλμολογική ενώ με βάση τη σχετική λίστα, τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν και άλλες αποχωρήσεις, στην χειρουργική κλινική του νοσοκομείου από την οποία αποχωρούν έμπειρα και διευθυντικά στελέχη.

Σύμφωνα με στέλεχος της διοίκησης του Νοσοκομείου, από το Γ.Ν.Π .«Αγίος Ανδρέας», μέσα στο ερχόμενο διάστημα θα αποχωρήσουν όλοι οι γιατροί που έχουν περάσει το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης, με βάση την απόφαση του Υπουργείου.

Υπενθυμίζεται ότι οι επιλογές αφορούν μεν τη διοίκηση αλλά ακολουθούν την εφαρμογή μιας σειράς υπουργικών αποφάσεων που σχετίζονται με την διαχείριση του προσωπικού που παραμένει στην εργασία, μετά την λήξη του φόρτου που επέφερε η πανδημία.

Το Νοσοκομείο, σύμφωνα με τη διοίκηση, επέλεξε να προτείνει στην 6η ΥΠε, σε εφαρμογή σειράς υπουργικών αποφάσεων, να μην διατηρηθεί κανείς από τους υπό συνταξιοδότηση γιατρούς που παρέμειναν στο πόστο τους, για την περίοδο 2020-2021.

Σε αντίθεση πάντως με άλλα νοσοκομεία και κέντρα υγείας της 6ης ΥΠε, με σημαντικά κενά και προβλήματα, παρατείνουν την παραμονή πολλών διευθυντών του ΕΣΥ σε κρίσιμους τομείς καθώς η πανδημία δεν βρίσκεται ακόμη σε πλήρη αποδρομή…

Στην Πάτρα σε μονάδες της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας η 6η ΥΠε προχωρά στην διατήρηση, με παράταση σύμβασης έως και τις 31/12/2022, πολλών έμπειρων γιατρών παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει το ηλικιακό όριο.

Σε αντίθετη πορεία κινούνται οι διοικήσεις του ΓΠΝ «Αγ. Ανδρέας» και του ΠΓΝΠ «Παναγία η Βοήθεια» απ’  όπου έχουμε συνταξιοδοτήσεις έμπειρων διευθυντών του ΕΣΥ και μελών του χειρουργικού τομέα.

Στο μεταξύ, σε σχέση με την επισήμανση της «Γ» για τον τρόπο με τον οποίο έγιναν οι απολύσεις (χωρίς προειδοποίηση και με τη μορφή e-mail, μετά τη λήξη της βάρδιας) το ίδιο στέλεχος, επισημαίνει ότι η ενημέρωση έγινε νόμιμα.

 

Τυπική ενημέρωση αλλά και παράταση

Με αφορμή και τον σχετικό θόρυβο που δημιουργήθηκε, μετά το δημοσίευμα, το στέλεχος της διοίκησης του Νοσοκομείου αναφέρει ότι ορισμένοι γιατροί ενημερώθηκαν τυπικά και άλλοι που θα έπρεπε επίσης να έχουν ήδη αποχωρήσει εδώ και καιρό, έλαβαν κάποιες ημέρες παράταση.

Η παράταση δόθηκε καθώς η σχετική υπουργική απόφαση που τους αφορούσε όρισε αρχικά να αποχωρήσουν και, εν συνεχεία, άλλαξε και ζήτησε να παραμείνουν έως ότου η κρίση και οι αποφάσεις της διοίκησης του Νοσοκομείου, να περάσουν σε νέα υπουργική απόφαση και ΦΕΚ.

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ροή ειδήσεων

Advertisement