Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Και παραπάνω να ήταν, καλά θα ήταν… »-Ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος μιλά στη «Γ» για τη συναυλία «Σμύρνη Αιώνια» με τον Γιώργο Νταλάρα

Δημοσιεύθηκε

στις

ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΥ

Απόλυτα ικανοποιημένος από την επιτυχία που σημείωσε η συναυλία «Σμύρνη Αιώνια», που συνδιοργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολη Πατρών και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με ερμηνευτή τον δημοφιλή τραγουδιστή Γιώργο Νταλάρα, στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, είναι ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος.
\

Μιλώντας στην «Γ», τονίζει ότι ο διπλός σκοπός της συναυλίας επιτεύχθηκε, ενώ σε ό,τι αφορά τα παράπονα που ακούστηκαν από θεατές της συναυλίας ότι ήταν μικρή σε διάρκεια, επισημαίνει ότι αυτό ήταν το πρόγραμμα του τραγουδιστή και πως δεν υπήρχε η δυνατότητα παρέμβασης σ’ αυτό.
«Θεωρώ ότι η συναυλία είχε μεγάλη επιτυχία, ενώ εξίσου μεγάλη ήταν και η συμμετοχή του κόσμου», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ.κ. Χρυσόστομος, υπογραμμίζοντας: «Επιτεύχθηκε ο διπλός σκοπός της συναυλίας, ο εθνικός και ο φιλανθρωπικός. Ο εθνικός σκοπός ήταν να τιμήσουμε τη μνήμη των θυμάτων της Μικρασιατικής Καταστροφής και τους πρόσφυγες που ήρθαν στην πατρίδα μας και μεγαλούργησαν. Και ο φιλανθρωπικός σκοπός ήταν να ενισχυθεί το έργο των κοινωνικών δομών μας, που βοηθούν τους ενδεείς αδερφούς μας».
Σχετικά με τη μικρή διάρκεια της συναυλίας, ο Μητροπολίτης Πατρών διευκρινίζει: «Αυτό ήταν το πρόγραμμα του (του Γιώργου Νταλάρα), και παραπάνω να ήταν, καλά θα ήταν. Εφόσον, όμως, ο ίδιος είχε ετοιμάσει αυτό το πρόγραμμα, εμείς δεν μπορούσαμε να παρέμβουμε»,
Στη συναυλία έλαβε μέρος και η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Ανδρέα Κατσιγιάννη, και με τη συμμετοχή της ερμηνεύτριας Ασπασίας Στρατηγού.

«ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ
ΟΣΟΙ ΣΥΝΕΙΣΕΦΕΡΑΝ»

« “Σμύρνη αιώνια”, πόλη της καρδιάς μας, χώματα αγιασμένα, σπαρμένα με τα ιερά κόκκαλα, ηρώων και Μαρτύρων υπέρ πίστεως και πατρίδος. Πατρίδες αλησμόνητες και όχι χαμένες, μνήμες πονεμένες και αγάπες βαθιά στις καρδιές ριζωμένες, δάκρυα προσφύγων και ιδρώτες πού πότισαν την γη της Μητροπολιτικής Ελλάδος, ψυχές από τον ουρανό πού ζουν στην ολόφωτη δόξα του παραδείσου μαζί με τούς τωρινούς πατρινούς και όλους τούς Έλληνες, ενώθηκαν για την τιμή και την μνήμη, για την απάντηση στις μέχρι σήμερα προκλήσεις και το θράσος των γειτόνων μας, για να δούμε και τα λάθη τα δικά μας, για να δώσουμε υπόσχεση στα θύματα της τουρκικής θηριωδίας, ότι η καρδιά μας πάλλεται και συγκλονίζεται από την θυσία τους και ο ηρωισμός τους, τα μαρτύρια τους και ο φρικτός διωγμός τους, μάς χρεώνουν έναντι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, ώστε να πορευόμαστε και να αγωνιζόμαστε ενωμένοι για την προάσπιση των απαραχάρακτων δικαίων της πατρίδος μας και για την προάσπιση των ιερών και των οσίων του Γένους μας».
Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, στη συναυλία, σε σύντομη προσφώνησή του, ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ευχαρίστησε από καρδιάς τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη (ο οποίος απηύθυνε, επίσης, χαιρετισμό) και εξήρε την βοήθειά του προς την Εκκλησία, όχι μόνο μέσω αυτής της συναυλίας, αλλά και γενικότερα.
Επίσης, ευχαρίστησε τον Γιώργο Νταλάρα, ο οποίος για μια ακόμη φορά βρέθηκε στην Πάτρα, προσκεκλημένος της Ιεράς Μητροπόλεως,
Επιπλέον, ο Μητροπολίτης Πατρών απηύθυνε ευχαριστίες και σε όλους όσοι συνέδραμαν στην επιτυχία της συναυλίας, και συγκεκριμένα, εκτός άλλων, στον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, για την παραχώρηση του Παμπελοποννησιακού Σταδίου, και στον πατραϊκό λαό για τη συμμετοχή του.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Τραπεζοκαθίσματα-Παράταση στη δωρεάν επέκταση κοινόχρηστου χώρου μετά από αίτημα του ΣΚΕΑΝΑ και παρεμβάσεις βουλευτών Αχαΐας

Δημοσιεύθηκε

στις

Παρατείνεται μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2023 η δυνατότητα των Δήμων να παραχωρούν δωρεάν κοινόχρηστους χώρους, προκειμένου οι επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες κλπ) να τοποθετούν τραπεζοκαθίσματα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα να καταθέτει χθες Πέμπτη τη σχετική τροπολογία στη Βουλή και να κάνει δεκτή πρόταση που κατέθεσε ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Αχαϊας (ΣΚΕΑΝΑ), με την σύμφωνη γνώμη και του Δήμου Πατρέων.

Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο είχε θεσπιστεί κατά την περίοδο των αυστηρών διατάξεων πρόληψης της μετάδοσης του κορωνοϊού και είχε στόχο να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να μεγαλώσουν τις αποστάσεις μεταξύ των πελατών, χωρίς να μειώσουν τον αριθμό των τραπεζοκαθισμάτων.
Στην ανάγκη παράτασης του μέτρου δωρεάν παραχώρησης κοινόχρηστων χώρων για τραπεζοκαθίσματα από καταστήματα εστίασης συμφώνησαν πρόσφατα ο Υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης και ο Στέλιος Πέτσας.
Ο κ. Κατσανιώτης σε επικοινωνία με τον αρμόδιο αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών μετέφερε το αίτημα των επιχειρηματιών του κλάδου εστίασης στην Αχαΐα οι οποίοι λόγω της ενεργειακής κρίσης ζητούν παράταση των μέτρων στήριξης που τους παρείχε η κυβέρνηση την περίοδο της πανδημίας.
Σε αυτό το πλαίσιο οι κ. Κατσανιώτης και Πέτσας συμφώνησαν να παραταθεί το μέτρο ατελούς παραχώρησης κοινοχρήστων χώρων ώστε τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος να μην επιβαρύνονται με δημοτικά τέλη.
Αναφορά προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και Εσωτερικών Μάκη Βορίδη σχετικά με την επέκταση της ατελούς παραχώρησης κοινοχρήστων χώρων προς τις επιχειρήσεις εστίασης, είχε καταθέσει και η Χριστίνα Αλεξοπούλου.
“Ο κλάδος της εστίασης έχει πληγεί από την υγειονομική κρίση και το πλήρες άνοιγμά του συνέπεσε με την ενεργειακή κρίση με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να κληθούν να επωμιστούν δυσανάλογα βάρη από την αύξηση του λειτουργικού κόστους. Είναι σίγουρο ότι οι αρμόδιοι υπουργοί θα εξετάσουν τις προτάσεις με μεγάλη προσοχή και θα πράξουν το καλύτερο για τα καταστήματα, τους εργοδότες και τους εργαζόμενους” σύμφωνα με την κ. Αλεξοπούλου.
Όπως προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, η δωρεάν επέκταση των κοινόχρηστων χώρων δεν μπορεί να ξεπερνά το τριπλάσιο της κανονικής αδειοδότησης και διευκρινίζεται ότι επί των πρόσθετων χώρων οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να τοποθετούν μόνιμες κατασκευές ή να βγάζουν ηχεία.
“ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ” ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ
Το θέμα της επέκτασης του κοινόχρηστου χώρου ατελώς τέθηκε σε συνάντηση του ΣΚΕΑΝΑ πρόσφατα με τον Αντιδήμαρχο Διοίκησης και Οικονομικών Διονύση Πλέσσα πραγματοποίησε ο ΣΚΕΑΝΑ. Στην συνάντηση συμμετείχαμ ενώ εκ μέρους του ΣΚΕΑΝΑ συμμετείχαν ο πρόεδρος Τάσος Γιατράς και ο Κωνσταντίνος Μπουρδόπουλος.
Ο δήμος Πατρέων έδωσε “πράσινο φως” τόσο για την παράταση των ατελώς παραχωρούμενων τετραγωνικών μέτρων σε κοινόχρηστους χώρους όσο και στην επαναφορά των 100 δόσεων για τα χρέη προς τους Δήμους.
“Οι συνθήκες που επικρατούν παγκοσμίως με την γεωπολιτική, οικονομική και υγειονομική κρίση καθώς και η ενεργειακή κρίση, έχουν καταστήσει μη βιώσιμη την λειτουργία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων επομένως η παραχώρηση κάποιων επιπλέον μέτρων είναι μια ‘ανάσα ζωής’ για τα καταστήματα” σύμφωνα με τον ΣΚΕΑΝΑ.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Ο ποδηλατόδρομος που έγινε κωπηλατόδρομος

Δημοσιεύθηκε

στις

Ευτυχώς που υπάρχουν και οι συμπολίτες με χιούμορ που έχουν αποφασίσει να αναδεικνύουν τα προβλήματα της πόλης με ευρηματικό τρόπο…

Ανάμεσά τους, ο γνωστός για τις δράσεις του, Οδυσσέας Ξεριζωτής, ο οποίος πήρε δύο κουπιά και χθες το πρωί πήγε για… κωπηλασία στο νέο ποδηλατόδρομο, στο ύψος της Ηρώων Πολυτεχνείου (κοντά στο θεατράκι της μαρίνας) που λόγω της βροχής μετατράπηκε σε «λίμνη».

Το μήνυμα της φωτογραφίας είναι… «τώρα η Πάτρα έχει και κωπηλατόδρομο»! Πέρα από το αστείο της υπόθεση πάντως, το ουσιαστικό μήνυμα και το νόημα της ανάρτησης είναι άλλο: Να αφυπνίσει τους αρμόδιους, ώστε να διορθωθούν, έστω και τώρα, τα λάθη που έχουν γίνει και δεν είναι καθόλου για γέλια…

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Μαργαρίτα Παπανδρέου: Κλείνει σήμερα τα 99 χρόνια – Η ανάρτηση του Γιώργου Παπανδρέου

Δημοσιεύθηκε

στις

Σχεδόν έναν αιώνα ζωής συμπληρώνει σήμερα η Μαργαρίτα Παπανδρέου, η γυναίκα που έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου και που σε προσωπικό επίπεδο έδωσε πολλές μάχες για να καταργηθούν οι ανισότητες ανάμεσα στα δυο φύλα.

Τα γενέθλιά της Μαργαρίτας Παπανδρέου μάς θύμισε σήμερα ο γιος της και πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, με ανάρτησή του στο facebook.

Διαβάστε επίσης: Μια ημέρα στο Μπέρκλεϊ με τον Ανδρέα και τη Μαργαρίτα

«99 χρόνια. Μια ζωή γεμάτη αγώνες και προσφορά. Μας έμαθες τι σημαίνει να μάχεσαι για ιδανικά ενάντια στην αδικία και τις ανισότητες. Μητέρα χρόνια πολλά» έγραψε χαρακτηριστικά.

Η ανάρτησή του

Σχεδόν έναν αιώνα ζωής συμπληρώνει σήμερα η Μαργαρίτα Παπανδρέου, η γυναίκα που έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου και που σε προσωπικό επίπεδο έδωσε πολλές μάχες για να καταργηθούν οι ανισότητες ανάμεσα στα δυο φύλα.

Τα γενέθλιά της Μαργαρίτας Παπανδρέου μάς θύμισε σήμερα ο γιος της και πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, με ανάρτησή του στο facebook.

«99 χρόνια. Μια ζωή γεμάτη αγώνες και προσφορά. Μας έμαθες τι σημαίνει να μάχεσαι για ιδανικά ενάντια στην αδικία και τις ανισότητες. Μητέρα χρόνια πολλά» έγραψε χαρακτηριστικά.

Η ανάρτησή του

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα