Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Και παραπάνω να ήταν, καλά θα ήταν… »-Ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος μιλά στη «Γ» για τη συναυλία «Σμύρνη Αιώνια» με τον Γιώργο Νταλάρα

Δημοσιεύθηκε

στις

ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΥ

Απόλυτα ικανοποιημένος από την επιτυχία που σημείωσε η συναυλία «Σμύρνη Αιώνια», που συνδιοργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολη Πατρών και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με ερμηνευτή τον δημοφιλή τραγουδιστή Γιώργο Νταλάρα, στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, είναι ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος.
\

Μιλώντας στην «Γ», τονίζει ότι ο διπλός σκοπός της συναυλίας επιτεύχθηκε, ενώ σε ό,τι αφορά τα παράπονα που ακούστηκαν από θεατές της συναυλίας ότι ήταν μικρή σε διάρκεια, επισημαίνει ότι αυτό ήταν το πρόγραμμα του τραγουδιστή και πως δεν υπήρχε η δυνατότητα παρέμβασης σ’ αυτό.
«Θεωρώ ότι η συναυλία είχε μεγάλη επιτυχία, ενώ εξίσου μεγάλη ήταν και η συμμετοχή του κόσμου», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ.κ. Χρυσόστομος, υπογραμμίζοντας: «Επιτεύχθηκε ο διπλός σκοπός της συναυλίας, ο εθνικός και ο φιλανθρωπικός. Ο εθνικός σκοπός ήταν να τιμήσουμε τη μνήμη των θυμάτων της Μικρασιατικής Καταστροφής και τους πρόσφυγες που ήρθαν στην πατρίδα μας και μεγαλούργησαν. Και ο φιλανθρωπικός σκοπός ήταν να ενισχυθεί το έργο των κοινωνικών δομών μας, που βοηθούν τους ενδεείς αδερφούς μας».
Σχετικά με τη μικρή διάρκεια της συναυλίας, ο Μητροπολίτης Πατρών διευκρινίζει: «Αυτό ήταν το πρόγραμμα του (του Γιώργου Νταλάρα), και παραπάνω να ήταν, καλά θα ήταν. Εφόσον, όμως, ο ίδιος είχε ετοιμάσει αυτό το πρόγραμμα, εμείς δεν μπορούσαμε να παρέμβουμε»,
Στη συναυλία έλαβε μέρος και η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Ανδρέα Κατσιγιάννη, και με τη συμμετοχή της ερμηνεύτριας Ασπασίας Στρατηγού.

«ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ
ΟΣΟΙ ΣΥΝΕΙΣΕΦΕΡΑΝ»

« “Σμύρνη αιώνια”, πόλη της καρδιάς μας, χώματα αγιασμένα, σπαρμένα με τα ιερά κόκκαλα, ηρώων και Μαρτύρων υπέρ πίστεως και πατρίδος. Πατρίδες αλησμόνητες και όχι χαμένες, μνήμες πονεμένες και αγάπες βαθιά στις καρδιές ριζωμένες, δάκρυα προσφύγων και ιδρώτες πού πότισαν την γη της Μητροπολιτικής Ελλάδος, ψυχές από τον ουρανό πού ζουν στην ολόφωτη δόξα του παραδείσου μαζί με τούς τωρινούς πατρινούς και όλους τούς Έλληνες, ενώθηκαν για την τιμή και την μνήμη, για την απάντηση στις μέχρι σήμερα προκλήσεις και το θράσος των γειτόνων μας, για να δούμε και τα λάθη τα δικά μας, για να δώσουμε υπόσχεση στα θύματα της τουρκικής θηριωδίας, ότι η καρδιά μας πάλλεται και συγκλονίζεται από την θυσία τους και ο ηρωισμός τους, τα μαρτύρια τους και ο φρικτός διωγμός τους, μάς χρεώνουν έναντι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, ώστε να πορευόμαστε και να αγωνιζόμαστε ενωμένοι για την προάσπιση των απαραχάρακτων δικαίων της πατρίδος μας και για την προάσπιση των ιερών και των οσίων του Γένους μας».
Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, στη συναυλία, σε σύντομη προσφώνησή του, ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ευχαρίστησε από καρδιάς τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη (ο οποίος απηύθυνε, επίσης, χαιρετισμό) και εξήρε την βοήθειά του προς την Εκκλησία, όχι μόνο μέσω αυτής της συναυλίας, αλλά και γενικότερα.
Επίσης, ευχαρίστησε τον Γιώργο Νταλάρα, ο οποίος για μια ακόμη φορά βρέθηκε στην Πάτρα, προσκεκλημένος της Ιεράς Μητροπόλεως,
Επιπλέον, ο Μητροπολίτης Πατρών απηύθυνε ευχαριστίες και σε όλους όσοι συνέδραμαν στην επιτυχία της συναυλίας, και συγκεκριμένα, εκτός άλλων, στον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, για την παραχώρηση του Παμπελοποννησιακού Σταδίου, και στον πατραϊκό λαό για τη συμμετοχή του.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κοινό μέτωπο για το «409»-Την αναστολή της προκήρυξης για την εκμίσθωση του πρώην στρατιωτικού νοσοκομείου ζητούν οι φορείς της Πάτρας

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε κλίμα συνεννόησης και ομοφωνίας, πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο Δημαρχείο, η σύσκεψη φορέων και σωματείων, που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, για τις εγκαταστάσεις του «409» πρώην Στρατιωτικού Νοσοκομείου.

Ομόφωνα κατέληξαν οι συμμετέχοντες (Σωματείο υπαλλήλων ΥΕΘΑ/ΚΕΤΧ, ΕΙΝΑ Αχαΐας, Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας, Σωματείο Εργαζομένων ΠΓΝΠ «Παναγία η Βοήθεια», Σωματεία Εργαζομένων Νοσοκομείου «Αγ. Ανδρέα» και «Καραμανδάνειο»), ότι το πρώτο βήμα που πρέπει να γίνει, είναι η αναστολή της προκήρυξης, έτσι ώστε το «409» να παραμείνει δημόσιο, στην δικαιοδοσία του Υπουργείου Υγείας, για να καλύψει τις υγειονομικές ανάγκες της περιοχής μας.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση, ο Δήμαρχος θα συντονίσει το σύνολο των φορέων, ώστε να επιτευχθεί ο παραπάνω στόχος.

Στην συνέχεια, θα διαμορφωθεί πρόταση κάλυψης των υγειονομικών αναγκών της πόλης μας, με αξιοποίηση του «409», αλλά και του «Νοσημάτων Θώρακος», που θα διεκδικηθεί από την κυβέρνηση. Να σημειωθεί πως στη σύσκεψη συμμετείχαν και οι Αντιδήμαρχοι, Διονύσης Πλέσσας και Βίβιαν Σαμούρη.

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ

H πρόεδρος του ΙΣΠ Άννα Μαστοράκου στην παρέμβασή της εστίασε στους εξής πυλώνες: 1. Να υπάρξει αίτημα αναστολής του διαγωνισμού

  1. Να διατηρηθεί ο Δημόσιος χαρακτήρας του κτιρίου 3. Να παραμείνει στο χώρο της υγείας 4. Να αναζητηθούν τυχόν δωρεές ή πόροι από το ταμείο ανάκαμψης. 5. Να εξασφαλισθεί η στελέχωση με ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό. 6. Το εγχείρημα απαιτεί αγαστή συνεργασία πολλών φορέων για την υλοποίηση του.

Κλείνοντας τόνισε πως το σημαντικότερο είναι να τεθούν σε σωστές βάσεις, το πλαίσιο και η μελέτη των ανεκπλήρωτων υγειονομικών αναγκών της περιοχής μας.

 

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Νέο περιστατικό εξαπάτησης ηλικιωμένης στην Πάτρα-Άφησε 20.000 ευρώ στον κάδο για να γλιτώσει τη φυλακή ο εγγονός της!

Δημοσιεύθηκε

στις

Απτόητοι συνεχίζουν τη δράση τους οι απατεώνες, οι οποίοι με το κόλπο της εμπλοκής συγγενικών προσώπων σε τροχαία εξαπατούν ηλικιωμένους θησαυρίζοντας.

Χθές το πρωί, άγνωστος επικοινώνησε με 85χρονη στην περιοχή της Έλληνος Στρατιώτου και της είπε πως ο εγγονός της προκάλεσε θανατηφόρο τροχαίο και κινδυνεύει να πάει στη φυλακή.

Ο αδίστακτος απατεώνας ζήτησε από την ηλικιωμένη να του δώσει χρήματα για να γλιτώσει το εγγόνι της.
«Ο εγγονός σου σκότωσε ένα Αλβανάκι στην Πάτρα και για να μην πάει φυλακή θα πρέπει να μας δώσεις 20.000 ευρώ…» είπε από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ο άγνωστος δράστης προκαλώντας ταραχή στην ηλικιωμένη γυναίκα.

Η ίδια θορυβήθηκε και τους είπε πως δεν είχε τόσα χρήματα στο σπίτι αλλά έπρεπε να πάει να τα «σηκώσει» από τον τραπεζικό της λογαριασμό. Έτσι και έκανε. Πήγε στην τράπεζα χωρίς να πει τίποτα σε κανένα συγγενικό της πρόσωπο, έκανε ανάληψη των 20.000 ευρώ και ύστερα καθ’ υπόδειξη του δράστη τα άφησε στον κάδο απορριμμάτων στη συμβολή των οδών Λεμεσού και Κιλκίς στην Πάτρα.

Ο απατεώνας και οι συνεργοί του έτριβαν τα χέρια τους, ενώ η 85χρονη όταν αντελήφθη πως έπεσε θύμα απατεώνων ταράχτηκε και κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία.
Πάντως, οι αστυνομικοί εφιστούν την προσοχή στους ηλικιωμένους κυρίως να μην δίνουν χρήματα σε αγνώστους και εάν δεχθούν αντίστοιχα τηλεφωνήματα να επικοινωνήσουν με τα συγγενικά τους πρόσωπα ή με την Αστυνομία.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Νεα εποχή για την «Καλλιμάνης»

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε νέα εποχή ανάπτυξης όπου ουσιαστικά επανασυστήνεται στην αγορά μέσα από επενδύσεις και νέα προϊόντα, έχει εισέλθει και επίσημα η βιομηχανία παραγωγής αλλιευμάτων, Καλλιμάνης, μετά την εξαγορά της από την Τουρκική Dardanel.

Οι επενδύσεις πραγματοποιούνται τόσο σε νέες εγκαταστάσεις και μηχανολογικό εξοπλισμό, όσο και στην παραγωγή νέων προϊόντων.
Το κυρίαρχο μήνυμα της νέας σελίδας της επιχειρηματικής ιστορίας που γράφει η Καλλιμάνης μπορεί να αποτυπωθεί με την παρακάτω φράση: “Από το Αίγιο στην Ευρώπη – η νέα εποχή στην εταιρεία Καλλιμάνη επεκτείνει την παραγωγή ψαριών και θαλασσινών στην Ελλάδα”.

Τα προϊόντα που θα δούμε να φιλοξενούνται προσεχώς στην κατάψυξη κάθε σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, θα εστιάζουν στον συνδυασμό της ελληνικής γευστικής σοφίας με την μεσογειακή διατροφή. Κύριο μέλημα της Καλλιμάνης είναι να συστήσει τα προϊόντα της σε ακόμα περισσότερους καταναλωτές και να ‘χτίσει’ μία ισχυρή επιχειρηματική και διεθνώς αναγνωρίσιμη οντότητα, ‘σερβίροντας’ υψηλής ποιότητας προϊόντα.

Η επιχείρηση που έχει έδρα το Αίγιο, προβαίνει στον εκσυγχρονισμό του υφιστάμενου εργοστασίου της, ενώ προχωράει και στην προσθήκη σύγχρονου μηχανολογικού εξοπλισμού.

Επίσης, στο πλαίσιο των κινήσεων που υλοποιεί η Καλλιμάνης, παρουσίασε και τις νέες συσκευασίες για ολόκληρη τη γκάμα των προϊόντων της, συστήνοντας την ανανεωμένη εταιρική της ταυτότητα. Η νέα ‘εικόνα’ συνδέει το σήμερα με την ιστορία και την εξειδίκευσή της στον τομέα των κατεψυγμένων ψαριών και θαλασσινών, όπου δραστηριοποιείται τα τελευταία 65 χρόνια.

Στον σχεδιασμό της Καλλιμάνης είναι εκτός των άλλων να εμπλουτίσει όλες τις κατηγορίες των προϊόντων της με νέους κωδικούς, επιδιώκοντας να ανταποκριθεί στις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή για προϊόντα που συνδυάζουν υψηλή ποιότητα και διατροφική αξία.

Η εταιρεία έχει συνδεθεί άρρηκτα με την παραγωγική και βιομηχανική δραστηριότητα του Αιγίου. Ενισχύει την τοπική οικονομία και το εγχώριο ΑΕΠ, ενώ οι επενδύσεις θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

Η Καλλιμάνης αυτή τη στιγμή διατηρεί 2 υπερσύγχρονες βιομηχανικές μονάδες στο Αίγιο και ευρεία γκάμα καινοτόμων προϊόντων της θάλασσας, όπως είναι τα φυσικά και παναρισμένα αλιεύματα καθώς και τα ημιέτοιμα γεύματα με βάση τα ψάρια και τα θαλασσινά, τα οποία απευθύνονται στα ελληνικά σούπερ μάρκετ και στην εγχώρια αγορά του HoReCa. Αποτελεί μία από τις πιο αναγνωρίσιμες μάρκες στον κλάδο της στην ελληνική αγορά, προσβλέποντας ταυτόχρονα να πετύχει την ισχυροποίηση της μάρκας της και στο εξωτερικό μέσα στα επόμενα χρόνια.

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα