Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Και παραπάνω να ήταν, καλά θα ήταν… »-Ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος μιλά στη «Γ» για τη συναυλία «Σμύρνη Αιώνια» με τον Γιώργο Νταλάρα

Δημοσιεύθηκε

στις

ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΥ

Απόλυτα ικανοποιημένος από την επιτυχία που σημείωσε η συναυλία «Σμύρνη Αιώνια», που συνδιοργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολη Πατρών και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με ερμηνευτή τον δημοφιλή τραγουδιστή Γιώργο Νταλάρα, στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, είναι ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος.
\

Μιλώντας στην «Γ», τονίζει ότι ο διπλός σκοπός της συναυλίας επιτεύχθηκε, ενώ σε ό,τι αφορά τα παράπονα που ακούστηκαν από θεατές της συναυλίας ότι ήταν μικρή σε διάρκεια, επισημαίνει ότι αυτό ήταν το πρόγραμμα του τραγουδιστή και πως δεν υπήρχε η δυνατότητα παρέμβασης σ’ αυτό.
«Θεωρώ ότι η συναυλία είχε μεγάλη επιτυχία, ενώ εξίσου μεγάλη ήταν και η συμμετοχή του κόσμου», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ.κ. Χρυσόστομος, υπογραμμίζοντας: «Επιτεύχθηκε ο διπλός σκοπός της συναυλίας, ο εθνικός και ο φιλανθρωπικός. Ο εθνικός σκοπός ήταν να τιμήσουμε τη μνήμη των θυμάτων της Μικρασιατικής Καταστροφής και τους πρόσφυγες που ήρθαν στην πατρίδα μας και μεγαλούργησαν. Και ο φιλανθρωπικός σκοπός ήταν να ενισχυθεί το έργο των κοινωνικών δομών μας, που βοηθούν τους ενδεείς αδερφούς μας».
Σχετικά με τη μικρή διάρκεια της συναυλίας, ο Μητροπολίτης Πατρών διευκρινίζει: «Αυτό ήταν το πρόγραμμα του (του Γιώργου Νταλάρα), και παραπάνω να ήταν, καλά θα ήταν. Εφόσον, όμως, ο ίδιος είχε ετοιμάσει αυτό το πρόγραμμα, εμείς δεν μπορούσαμε να παρέμβουμε»,
Στη συναυλία έλαβε μέρος και η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Ανδρέα Κατσιγιάννη, και με τη συμμετοχή της ερμηνεύτριας Ασπασίας Στρατηγού.

«ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ
ΟΣΟΙ ΣΥΝΕΙΣΕΦΕΡΑΝ»

« “Σμύρνη αιώνια”, πόλη της καρδιάς μας, χώματα αγιασμένα, σπαρμένα με τα ιερά κόκκαλα, ηρώων και Μαρτύρων υπέρ πίστεως και πατρίδος. Πατρίδες αλησμόνητες και όχι χαμένες, μνήμες πονεμένες και αγάπες βαθιά στις καρδιές ριζωμένες, δάκρυα προσφύγων και ιδρώτες πού πότισαν την γη της Μητροπολιτικής Ελλάδος, ψυχές από τον ουρανό πού ζουν στην ολόφωτη δόξα του παραδείσου μαζί με τούς τωρινούς πατρινούς και όλους τούς Έλληνες, ενώθηκαν για την τιμή και την μνήμη, για την απάντηση στις μέχρι σήμερα προκλήσεις και το θράσος των γειτόνων μας, για να δούμε και τα λάθη τα δικά μας, για να δώσουμε υπόσχεση στα θύματα της τουρκικής θηριωδίας, ότι η καρδιά μας πάλλεται και συγκλονίζεται από την θυσία τους και ο ηρωισμός τους, τα μαρτύρια τους και ο φρικτός διωγμός τους, μάς χρεώνουν έναντι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, ώστε να πορευόμαστε και να αγωνιζόμαστε ενωμένοι για την προάσπιση των απαραχάρακτων δικαίων της πατρίδος μας και για την προάσπιση των ιερών και των οσίων του Γένους μας».
Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, στη συναυλία, σε σύντομη προσφώνησή του, ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ευχαρίστησε από καρδιάς τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη (ο οποίος απηύθυνε, επίσης, χαιρετισμό) και εξήρε την βοήθειά του προς την Εκκλησία, όχι μόνο μέσω αυτής της συναυλίας, αλλά και γενικότερα.
Επίσης, ευχαρίστησε τον Γιώργο Νταλάρα, ο οποίος για μια ακόμη φορά βρέθηκε στην Πάτρα, προσκεκλημένος της Ιεράς Μητροπόλεως,
Επιπλέον, ο Μητροπολίτης Πατρών απηύθυνε ευχαριστίες και σε όλους όσοι συνέδραμαν στην επιτυχία της συναυλίας, και συγκεκριμένα, εκτός άλλων, στον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, για την παραχώρηση του Παμπελοποννησιακού Σταδίου, και στον πατραϊκό λαό για τη συμμετοχή του.


Ροή ειδήσεων

Advertisement