Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Με 300.000 ευρώ πωλείται το σπίτι που έμενε στην Πάτρα

Δημοσιεύθηκε

στις

Πωλητήριο μπαίνει και επίσημα στο σπίτι που έμενε η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο Μάνος Δασκαλάκης στην Πάτρα μαζί με τα τρία τους παιδιά που έχουν φύγει από τη ζωή. Οι συγγενείς που κληρονόμησαν μετά τον θάνατο της σπιτονοικοκυράς το τριώροφο ακίνητο ζητούν 300.000 ευρώ.

Μιλώντας στην εκπομπή του Mega LiveNews ο δικηγόρος των συγγενών της σπιτονοικοκυράς Κωνσταντίνος Λέων την Πέμπτη 22/9 είπε «μόλις ολοκληρωθεί και η αποσφράγιση η οποία θα γίνει την επόμενη Τρίτη το οίκημα θα δοθεί σε μεσίτη με σκοπό να πωληθεί».

Όπως επίσης τόνισε ο Κωνσταντίνος Λέων ολόκληρο το τρίωρο στο ισόγειο του οποίου έμεναν η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο Μάνος Δασκαλάκης θα πωληθεί γύρω στις 300.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, Βασίλη Λαμπρόπουλου, οι Αρχές εξετάζουν τη διαρρύθμιση του χώρου του σπιτιού και την απόσταση μεταξύ των δωματίων των παιδιών και αυτού που κοιμόντουσαν η Ρούλα Πισπιρίγκου με την αδερφή της ώστε να δουν εάν τα όσα είπαν οι δύο γυναίκες στις καταθέσεις τους ισχύουν.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Κομμάτια μου που να σας βρω;»

Αφιέρωμα στη Μικρασιατική Καταστροφή από τη θεατρική ομάδα «από κοινού» της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας

Δημοσιεύθηκε

στις

Η θεατρική ομάδα ”από κοινού” της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας και η ορχήστρα και χορωδία Amabile Πατρών, με τη στήριξη του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πάτρας και του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, παρουσιάζουν τη μουσικοθεατρική παράσταση ”κομμάτια μου που να σας βρω;”, ένα αφιέρωμα στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή.

Επιλογή κειμένων, θεατρική προσαρμογή, σκηνοθεσία  Φώτης Λάζαρης Ενορχήστρωση, σύνθεση, διεύθυνση ορχήστρας  Τάσος Καραγιάννης.

Η παράσταση θα ανέβει την Κυριακή 16 Οκτωβρίου και ώρα 20:00 στο Θέατρο Σχολικού Συγκροτήματος Κουκούλι, καθώς και την Τετάρτη 19 και Πέμπτη 20 Οκτωβρίου και ώρα 20:00 στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων με ελεύθερη είσοδο. Η παράσταση αξιοποίησε μια θεατρική φόρμα που συνδυάζει την ζωντανή μουσική και το τραγούδι, με την δραματοποιημένη αφήγηση.

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Μαρία Δαλαμήτρου, Μαρία Κυπραίου, Νίκος Κωσταντόπουλος, Φώτης Λάζαρης, Δέσποινα Μάη, Κωσταντίνα Νικολακοπούλου, Ελένη Νταή, Γιώτα Παναγοπούλου, Νίκος Παναγόπουλος, Ελένη Σιγαλού, Παύλος Τσεκούρας, Μαρία Φωτίου. Συμπράττουν η ορχήστρα και χορωδία Amabile Πάτρας υπό την διεύθυνση του μαέστρου Τάσου Καραγιάννη.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αναμέτρηση θέσεων με φόντο την κάλπη στον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών

Οι πέντε επικεφαλής των συνδυασμών που κατέρχονται στις εκλογές της 16ης Οκτωβρίου δίνουν τον στίγμα τους

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε προεκλογική τροχιά βρίσκεται ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών καθώς τα μέλη του προσέρχονται στις κάλπες στις 16 Οκτωβρίου για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, του Πειθαρχικού Συμβουλίου και των αντιπροσώπων στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Η υποστελέχωση του ΕΣΥ, οι μεγάλες ελλείψεις σε γιατρούς ειδικοτήτων αλλά και τα μεγάλα «κουρέματα» από τον ΕΟΠΥΥ στους κλινικοεργαστηριακούς γιατρούς στον ιδιωτικό τομέα είναι τα μεγάλα προβλήματα που βρίσκονται στο προσκήνιο της διεκδίκησης. Οι εκπρόσωποι των πέντε συνδυασμών, Άννα Μαστοράκου -«Ιατρική Ανεξάρτητη Συνεργασία-ΙΑΣΥ», Απόστολος Σωτηρούδης- «Δημοκρατική Πρωτοβουλία Ιατρών ΔΗΠΙ», Τάκης Γεωργακόπουλος – «Ενωτική Συνεργασία Ιατρών-ΕΣΙ», Θεόδωρος Τουλγαρίδης –«Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Ιατρών –ΔΗΠΑΚ» και Δημήτριος Ζιαζιάς- «Ενιαία Μετωπική Ιατρική Συνεργασία- ΕΜΕΙΣ», οι οποίοι θα αναμετρηθούν στην κάλπη,  παρουσιάζουν στην «Γ» τις βασικές τους θέσεις.

 

 

 

Άννα Μαστοράκου -ΙΑΣΥ

 «Να δυναμώσουμε τη φωνή των ιατρών»

«Κατά την προηγούμενη περίοδο, ο Ιατρικός κόσμος της χώρας κλήθηκε να αντιμετωπίσει πρωτόγνωρες καταστάσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με ιδιαίτερη πίεση στη ραχοκοκαλιά της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και της νοσοκομειακής περίθαλψης. Το αίσθημα ευθύνης, το φιλότιμο, η υπέρ-εργασία, η αυταπάρνηση του ιατρικού και υγειονομικού προσωπικού ήταν η ψυχή αυτής της άνισης μάχης. Αντίστοιχα οι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας, ως ΝΠΔΔ βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα, καθώς έπρεπε να πάρουν πρωτοβουλίες ενημέρωσης του ιατρικού δυναμικού της περιοχής ευθύνης τους και των πολιτών, με ταχύτητα, σοβαρότητα και εγκυρότητα. Η εξωστρέφεια και η αμεσότερη επικοινωνία με τους πολίτες ήταν το κυριότερο στοίχημα αυτής της περιόδου, και η εμπειρία που απορρέει από αυτήν, μεγάλη παρακαταθήκη. Η παράταξη ΙΑΣΥ έχει μία μακρόχρονη διαδρομή στον ΙΣΠ, έρχεται πάλι ενωμένη και ανανεωμένη  να διεκδικήσει την ψήφο των ιατρών της πόλης. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της πολυσυλλεκτικότητας και της πολυφωνίας είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της, ώστε να εκφραστούν οι ιατροί του δημοσίου, του ιδιωτικού τομέα, της ΠΦΥ και δευτεροβάθμιας περίθαλψης με αλληλοκατανόηση των προβλημάτων σε διάφορα επίπεδα περίθαλψης. Το ζητούμενο αυτή την περίοδο, μετά την πανδημία είναι να δυναμώσουμε τη φωνή των ιατρών, κατά αναλογία με αυτό που έχει επιτευχθεί σε άλλους κλάδους, με τελικό στόχο τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας του ιατρικού δυναμικού και του επιπέδου παροχής υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες».

 

Απόστολος Σωτηρούδης –ΔΗΠΙ

«Να αναδειχθεί ο επιστημονικός μας ρόλος»

«Κατεβαίνουμε στις εκλογές ως συνέχεια ενός συνδυασμού που κατήλθε και στις προηγούμενες εκλογές με ένα πολυσυλλεκτικό και μη κομματικό ψηφοδέλτιο, αντιπροσωπεύοντας πρωτίστως τους γιατρούς των Κέντρων Υγείας (τέως ΙΚΑ) και στην παρουσία συγκυρία ένα μεγάλο κομμάτι του ΕΣΥ, των νοσοκομειακών γιατρών και όσων υπηρετούν στα Κέντρα Υγείας, καθώς επίσης και τους ιδιώτες συναδέλφους.

Στόχος μας είναι να εκπροσωπήσουμε ισότιμα τους γιατρούς, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο ΕΣΥ, το οποίο έχει πάρα πολλά προβλήματα με τη συστηματική υποστελέχωση των γιατρών και εάν δεν ενισχυθεί δεν θα αντέξει. Εμείς, έχουμε την εμπειρία των προβλημάτων του ΕΣΥ αλλά και της ΠΦΥ, η οποία υφίστανται τις συνέπειες της υποστελέχωσης των νοσοκομείων και είμαστε αποφασισμένοι να αναδείξουμε τα προβλήματα και να προτείνουμε επιστημονικές λύσεις.

Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι ότι οι Ιατρικοί Σύλλογοι δεν είναι συνδικαλιστικά όργανα αλλά επιστημονικοί σύμβουλοι της πολιτείας και αυτός ο ρόλος θα πρέπει να αναδειχθεί. Η προσπάθειά μας θα είναι μέσα από την λειτουργία του Ιατρικού Συλλόγου ως επιστημονικό όργανο, σύμβουλο της πολιτείας, με προτάσεις που θα εισακούονται και θα βελτιώνουν την άσκηση του ιατρικού λειτουργήματος».

 

 

Τάκης Γεωργακόπουλος – ΕΣΙ

«Να διασφαλίζει την αξιοπρέπειά μας»

«Η παράταξή μας επιδιώκει την αλλαγή των συσχετισμών στον Ιατρικό Σύλλογο Πάτρας, ώστε να καταστεί μαχητικός, διεκδικητικός, αποτελεσματικός και να διασφαλίζει την αξιοπρέπεια των γιατρών, η οποία είναι συνυφασμένη με την αναγνώριση του ιατρικού επαγγέλματος, σε κάθε επίπεδο, από την πολιτεία και την κοινωνία.

Για τις Δημόσιες Δομές Υγείας διεκδικούμε κυρίαρχα προσλήψεις μόνιμων γιατρών, ικανοποιητικές αμοιβές, κατάργηση κάθε μορφής εργασία που οδηγεί σε ομηρεία τους γιατρούς. Για τις Ιδιωτικές Δομές Υγείας αγωνιζόμαστε για συλλογικές συμβάσεις εργασίας, αποζημίωση των ιατρών με αμοιβές αντίστοιχες των ομοιόβαθμων (σε προϋπηρεσία και ειδικότητα) ιατρών στις δημόσιες δομές. Για τα Ιδιωτικά ιατρεία διεκδικούμε θεσμοθέτηση της αμοιβής ‘’κατ’ επίσκεψη’’, αναμόρφωση της αποζημίωσης της Ιατρικής επίσκεψης σε επίπεδα που να καλύπτουν το λειτουργικό αλλά και το φορολογικό κόστος, κατάργηση της περικοπής αποζημίωσης (κατά 40%) από τον ΕΟΠΥΥ. Στόχος μας είναι να προστατεύσουμε τους αυτοαπασχολούμενους γιατρούς από την απειλή εγκλωβισμού τους στα επιχειρηματικά λόμπυ, τις αλυσίδες Ιατρικών Εργαστηρίων και την εξουθενωτική οικονομική ‘’αφαίμαξή’’ τους από τον ΕΟΠΥΥ με τις ειδικές ρήτρες ClawBack και Rebate. Θα αγωνιστούμε για τα ασφαλιστικά δικαιώματα των γιατρών και για την απρόσκοπτη και καθολική πρόσβαση των πολιτών στις Υπηρεσίες Υγείας».

 

 

Θεόδωρος Τουλγαρίδης -ΔΗΠΑΚ

«Να ανατραπεί η πολιτική αποδυνάμωσης του ΕΣΥ»

«Οι εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών έρχονται σε μια χρονική στιγμή που το μεγαλύτερο μέρος των γιατρών της Πάτρας, των μαχόμενων γιατρών, που ζουν από την εργασία τους, βιώνουν τη δραματική κατάσταση  του  χώρου της Υγείας, για την οποία είναι υπεύθυνη η σημερινή κυβέρνηση, αλλά διαχρονικά και όλες οι προηγούμενες που άσκησαν την ίδια πολιτική αποδυνάμωσης του δημόσιου συστήματος, χτυπήματος των δικαιωμάτων των γιατρών και των ασθενών, για χάρη της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων. Τόσα χρόνια συνυπεύθυνη για την κατάσταση αυτή είναι η ηγεσία του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και του ΠΙΣ, που είτε απροκάλυπτα είτε και συγκαλυμμένα έβαζαν και βάζουν πλάτη στην εφαρμογή της συγκεκριμένης πολιτικής.

Και στην περιοχή μας υπολειτουργούν μονάδες ΠΦΥ, ΚΥ και νοσοκομεία, μισθωτοί γιατροί του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα εργάζονται με όρους υπερεκμετάλευσης, εξαντλητικά ωράρια και απαξιωτικές απολαβές, ασθενείς ταλαιπωρούνται, πληρώνουν όλο και περισσότερο από την τσέπη τους, ή δεν έχουν πρόσβαση στην Υγεία. Οι αυτοαπασχολούμενοι γιατροί αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τα αυξανόμενα έξοδα με συνέπεια να συνθλίβονται και να κλείνουν ιατρεία. Είναι, λοιπόν, αναγκαία περισσότερο από ποτέ είναι η πάλη όλων των υγειονομικών, μαζί με το λαϊκό, εργατικό κίνημα, για την ανατροπή  αυτής της πολιτικής»

 

 

 

Δημήτρης Ζιαζιάς-«ΕΜΕΙΣ»

«Ηχηρό μήνυμα κατά της διάλυσης του ΕΣΥ»

«Η επιδίωξή μας είναι οι εκλογές και σε όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους πανελλαδικά και σε τοπικό επίπεδο να μετατραπούν σε ένα δημοψήφισμα κατά της κυβερνητικής πολιτικής και συγκεκριμένα της πολιτικής που αφορά στον τομέα της Υγείας και ιδίως στην διαχείριση της πανδημίας την τελευταία 3ετία. Καλούμε τους συναδέλφους να στείλουμε ένα πολύ ηχηρό μήνυμα διότι αυτή τη στιγμή βιώνουμε ένα διαλυμένο Δημόσιο Σύστημα Υγείας και δυστυχώς η επόμενη μέρα από την πανδημία μας βρίσκει σε πολύ χειρότερη θέση και με διαθέσεις από την πλευρά της κυβέρνησης να επιταχύνει την κατάρρευση και να φθάσουμε σε ένα επίπεδο – μπλακ άουτ. Η δική μας παράταξη κατέρχεται με σκοπό να εκφράσει τους νοσοκομειακούς γιατρούς και τη φωνή τους, οι οποίοι πρέπει να έχουν ένα ισχυρό έρεισμα μέσα στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών. Θεωρούμε ότι ως παράταξη μπορούμε να εκφράσουμε τα συμφέροντα των νοσοκομειακών γιατρών καλύτερα από τον καθένα όπως επίσης και τα συμφέροντα των μικρομεσαίων ιδιωτών συναδέλφων της γειτονιάς, οι οποίοι επίσης πλήττονται από τα μέτρα και την διαμορφωθείσα παράταξη. Αυτό που δυστυχώς κατέληξε να κατέληξε να είναι ο Ιατρικός Σύλλογος τα τελευταία χρόνια, κυρίως λόγω της πολιτικής που άσκησε το προεδρείο και συγκεκριμένα η παράταξη της κα Μαστοράκου, φερέφωνο της κυβέρνησης μέσα στον Ιατρικό χώρο».

 

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αχαΐα: Τι δείχνουν οι μετρήσεις της ΕΑΓΜΕ μετά από δειγματοληψίες σε υδροσημεία του νομού

Υπόγεια νερά: Στο «κόκκινο»

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ) στο πλαίσιο του έργου «Δίκτυο Παρακολούθησης Υπόγειων Νερών» (ΔΙΠΥΝ) παρέδωσε την έκθεση αποτελεσμάτων για το έτος 2021 στη Δ/νση Προστασίας & Διαχείρισης Υδάτινου Περιβάλλοντος του Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ).

Κατά τη διάρκεια του έτους 2021 πραγματοποιήθηκαν τρεις περίοδοι δειγματοληψιών και μετρήσεων πεδίου κατά τους μήνες Απρίλιο, Ιούλιο και Οκτώβριο. Υλοποιήθηκαν συνολικά 7.276 δειγματοληψίες για κύρια ιόντα, αζωτούχες ενώσεις, φωσφορικές ενώσεις και ιχνοστοιχεία, στα 1.896 υδροσημεία παρακολούθησης που κατανέμονται σε ολόκληρη την επικράτεια.

Οι μετρήσεις πεδίου αφορούν σε:

  • μετρήσεις στάθμης γεωτρήσεων/πηγαδιών και παροχής πηγών και
  • μετρήσεις φυσικοχημικών παραμέτρων (pH, αγωγιμότητα, διαλυμένο οξυγόνο, θερμοκρασία νερού & αέρα).

Οι αναλύσεις των δειγμάτων νερού περιλαμβάνουν:

  • κύρια ιόντα (Ca, Mg, Na, K, HCO3, Cl, SO4)
  • αζωτούχες (NO3, NO2, NH4) και φωσφορικές (PO4-P) ενώσεις
  • σκληρότητα (ολική, παροδική και μόνιμη) και
  • βαρέα μέταλλα/ιχνοστοιχεία (Fe, Mn, Cu, Crtotal, Cr6+, Ni, Pb, Cd, Al, As, Hg).

Με βάση τις διαθέσιμες χημικές αναλύσεις και μετρήσεις πεδίου πραγματοποιήθηκε ο χαρακτηρισμός αναφορικά με την ποσοτική και ποιοτική κατάσταση των σταθμών παρακολούθησης των υπόγειων υδάτων της χώρας.

Τα προβλήματα υποβάθμισης των ποσοτικών και ποιοτικών χαρακτηριστικών των υπόγειων υδάτων εντοπίζονται σε περιοχές με εντατική εκμετάλλευση των υδροφορέων.

Η νιτρορύπανση και η υφαλμύρινση των υπόγειων υδάτων αποτελούν τους κύριους παράγοντες υποβάθμισής τους που σχετίζονται αντίστοιχα, με τη χρήση αζωτούχων λιπασμάτων και τη θαλάσσια διείσδυση λόγω υπεραντλήσεων. Ένα μικρό ποσοστό υπερβάσεων στις συγκεντρώσεις βαρέων μετάλλων/ιχνοστοιχείων και ιόντων χλωρίου οφείλεται σε φυσικά αίτια.

Τα αποτελέσματα των ετήσιων εκθέσεων αξιολόγησης του έργου ΔΙΠΥΝ αξιοποιούνται περαιτέρω κατά τη σύνταξη των αναθεωρημένων Σχεδίων Διαχείρισης ανά λεκάνη απορροής ποταμού, με τελικό στόχο την άσκηση πολιτικών διαχείρισης και την διασφάλιση της βιώσιμης χρήσης των υπόγειων υδάτων.

Το έργο ΔΙΠΥΝ χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» του ΕΣΠΑ 2014-2020(2023).

Σύμφωνα με τους χάρτες που δημοσιοποιήθηκαν η κατάσταση σε περιοχές της Αχαίας, τόσο ποιοτικά, όσο και ποσοτικά, είναι κακή.

Χάρτης ποιοτικής κατάστασης των σταθμών δικτύου παρακολούθησης για το σύνολο της επικράτειας βάσει αποτελεσμάτων του έργου. Με κόκκινο περιοχές της Αχαίας, που βρίσκονται σε κακή κατάσταση

O xάρτης ποσοτικής κατάστασης των σταθμών δικτύου παρακολούθησης, όπου και πάλι περιοχές της Αχαϊας, μετρήθηκαν σε κακή κατάσταση

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα