Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Ποιοι κινδυνεύουν να επιστρέψουν με τόκο την κρατική ενίσχυση

Δημοσιεύθηκε

στις

Όσοι χάσουν τη διορία για την υποβολή των δικαιολογητικών, θα κληθούν να επιστρέψουν στο κράτος το 100% της ενίσχυσης που έλαβαν με τόκο.

Η κλεψύδρα αδειάζει για χιλιάδες επιχειρήσεις και επαγγελματίες που έλαβαν ζεστό χρήμα από τους επτά κύκλους της επιστρεπτέας προκαταβολής την περίοδο της πανδημίας, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν υποβάλει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που αποτελούν έναν από τους όρους που προβλέπονταν για τη χορήγηση της κρατικής ενίσχυσης. Η τελευταία διορία για την υποβολή των δικαιολογητικών εκπνέει την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022.

Οσοι χάσουν και τη συγκεκριμένη προθεσμία θα κληθούν να επιστρέψουν στο κράτος το 100% της ενίσχυσης που έλαβαν. Μάλιστα η επιστροφή του ποσού θα γίνει εφάπαξ και με τόκο.

Συγκεκριμένα μετά τον σχετικό έλεγχο που θα πραγματοποιήσει η ΑΑΔΕ, το ποσό της κρατικής ενίσχυσης θα εμφανιστεί ως οφειλή στον λογαριασμό των επιχειρήσεων στην ψηφιακή πύλη myAADE. Και αυτό γιατί εάν δεν υποβληθούν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θεωρείται ότι δεν τηρήθηκαν οι όροι χορήγησης των κρατικών δανείων.

Ροή ειδήσεων

Advertisement