Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Της ζητούν αναδρομικά ύψους 10.544 ευρώ

Δημοσιεύθηκε

στις

Μια μεγάλη περιπέτεια βιώνει η μητέρα ενός μωρού, σύζυγος ανέργου και εργαζόμενη στον Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Πατρέων.

Αν και γέννησε πριν από λίγους μήνες, όχι απλώς δεν πληρώθηκε για τους μήνες τους οποίους έλαβε (με την υπογραφή του δημάρχου) την προβλεπόμενη άδεια μητρότητας, αλλά ξαφνικά με έγγραφο επίσης του Δήμου (του ίδιου που της παρείχε την άδεια), της ζητείται να επιστραφούν ποσά ύψους 10.544,22 ευρώ δηλαδή όχι απλώς τα ποσά της άδειας μητρότητας τα οποία ποτέ δεν έλαβε αλλά και τα ποσά από τον Μάρτιο του 2021, οπότε και εργαζόταν κανονικά στον ξενώνα!

Όπως κατήγγειλε στο thebest.gr ο δικηγόρος της εργαζόμενης μητέρας, Γιώργος Κασοκεράκης, η συγκεκριμένη υπάλληλος εργάζεται εδώ και τρία χρόνια στον Δήμο της Πάτρας και στον ευαίσθητο τομέα του Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών (Τ.Ε. Κοινωνικών Λειτουργών) με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

Στις 8 Ιουνίου 2022 της παραχωρήθηκε άδεια μητρότητας από τη Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών, Τμήμα Διαχείρισης Ανθρωπίνου Δυναμικού με ισχύ από 1-6-2022 έως και 30-11-2022, οπότε και- όπως αναγράφεται στο έγγραφο που βλέπετε και υπογράφεται από τον Δήμαρχο- λήγει και η ισχύς της τρέχουσας σύμβασης εργασίας της, που έχει γίνει μέσω ΕΣΠΑ.

Όπως αναφέρεται, «κατά τη διάρκεια της ως άνω, ο φορέας υποχρεούται να καταβάλλει μηνιαίως ποσό ίσο με κατώτατο μισθό». Ακολούθως αναρτήθηκαν στη Διαύγεια τα εκκαθαριστικά πληρωμών της συγκεκριμένης υπαλλήλου, για το διάστημα από 1η Ιουνίου μέχρι και σήμερα. Ωστόσο στον λογαριασμό της δεν πιστώθηκαν τα σχετικά ποσά.
Παρά τις ερωτήσεις που έθεσε αρμοδίως, δεν κατέστη δυνατόν να βγάλει άκρη. Στις αρχές Αυγούστου ο δικηγόρος της με εξώδικη δήλωση προς τον Δήμο ζητάει να αποδοθούν τα χρήματα καθώς η υπάλληλος η οποία έχει σύζυγο άνεργο και ένα μωρό δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς το μισθό της.

«Σιγή ασυρμάτου»…
«Έκτοτε, σιγή ασυρμάτου» λέει ο κ. Γιώργος Κασοκεράκης. «Ώσπου χθες της παραδόθηκε ένα έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου 85129/ 20-9-22, με το οποίο της ζητούν την επιστροφή των καταβληθέντων αποδοχών της από 16-6-20221 έως τις 20-3 22 (!) καθώς τα χρήματα της δόθηκαν χωρίς να το δικαιούται ως πρόγραμμα από το ΕΣΠΑ!!!. Ο χαρακτηρισμός είναι ότι δόθηκαν χωρίς νόμιμη αιτία. Ζητείται δηλαδή να επιστρέψει ποσό ύψους 10.544,22!».
Και όλα αυτά χωρίς να έχει γίνει ποτέ καμία ΕΔΕ για τη συγκεκριμένη υπάλληλο, χωρίς να έχει γίνει καμία καταγγελία για τη σύμβαση εργασίας της, καμία παρατήρηση, καμία κλήση σε απολογία, καμία ενημέρωση ότι κάτι συμβαίνει.
«Κατ’ αρχήν από νομικής άποψης έχουν πέσει σε πειθαρχικά και νομικά παραπτώματα. Όσοι ενέχονται σε αυτό, ακόμη και ο δήμαρχος Πατρέων, θα κληθούν να απολογηθούν στα αρμόδια όργανα» ανέφερε στο thebest.gr o Κασοκεράκης.
«Θα καταθέσω μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου και όσων έχουν χειριστεί την υπόθεση και θα ζητήσω να κληθούν σε απολογία για ενδεχόμενα πειθαρχικά και ποινικά παραπτώματα. Και βεβαίως θα κάνουμε ασφαλιστικά μέτρα και θα διεκδικήσουμε τη μισθοδοσία της εντολέως μου. Λυπάμαι σαν πολίτης για αυτή τη συμπεριφορά. Είναι τουλάχιστον αχαρακτήριστοι!»
Από την υπόθεση αυτή εγείρονται εύλογα ερωτηματικά, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι θα αποτελέσει και αντικείμενο έντονης αντιπαράθεσης της δημοτικής αρχής με την αντιπολίτευση.

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

  Ονομαστικές ευχές

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Την γιορτή του είχε χθες ο Συντονιστής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου, υποστράτηγος Νικόλαος Ρουμελιώτης και δέχθηκε εγκάρδιες ευχές εκτός από φίλους και συναδέλφους του, από εκπροσώπους αρχών και φορέων της περιοχής μας. Στην φωτό με την αντιδήμαρχο Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου Πατρέων Βίβιαν Σαμούρη μετά το πέρας της δοξολογίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου. Χρόνια Πολλά και πάντα επιτυχίες του ευχήθηκαν.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ: “Εφυγε” οπρώην αντινομάρχης Θανάσης Κυριακόπουλος

Δημοσιεύθηκε

στις

Θλίψη προκάλεσε στην τοπική κοινωνία της Πάτρας, η είδηση του θανάτου του Θανάση Κυριακόπουλου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Τρίτη σε ηλικία 68 ετών μετά από μάχη με ασθένεια.

 

Ο Θανάσης Κυριακόπουλος ήταν οικονομολόγος, ενώ ασχολήθηκε με τα κοινά, καθώς διετέλεσε αντινομάρχης Αχαΐας, επί νομαρχίας Δημήτρη Κατσικόπουλου. Παράλληλα, εργάστηκε επί σειρά ετών στον ΟΛΠΑ ως διευθυντής.

 

Ο Θανάσης Κυριακόπουλος είχε αποκτήσει με τη σύζυγό του δύο κόρες, ενώ η κηδεία του, πιθανότατα θα γίνει αύριο Πέμπτη, στον ΙΝ Αγίου Ανδρέα και η ταφή στο Ίσωμα.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Κατάρρευση μαντρότοιχου σε σχολείο

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένα μεγάλο τμήμα του τοιχίου αντιστήριξης του προαύλιου χώρου του Δημοτικού Σχολείου Νέας Φιγαλείας (που είναι το πιο παλιό), κατέρρευσε πριν από λίγες ημέρες.

Το συγκεκριμένο τμήμα του τοιχίου ήταν χτισμένο πριν από 30 και πλέον χρόνια και από τη πτώση του σημειώθηκαν υλικές ζημιές σε παρακείμενες ιδιοκτησίες.

Μάλιστα το τελευταίο διάστημα είχε τοποθετηθεί και πλέγμα στο προαύλιο χώρο του σχολείου για την ασφάλεια των μαθητών.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Ζαχάρως κ. Κώστας Αλεξανδρόπουλος, «θα ακολουθήσουμε την διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί σε παρόμοιες περιπτώσεις, ενώ θα ζητήσουμε και την συνδρομή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας».

Τις προσεχείς ημέρες οι τεχνικές υπηρεσίες αναμένεται να προχωρήσουν σε εκ νέου αυτοψία με μηχανικούς για να διαπιστωθούν τα αίτια της κατάρρευσης, ώστε να δοθεί η καλύτερη δυνατή λύση καθώς το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη, με το χειμώνα να είναι ακόμα μπροστά και ο κίνδυνος εκ νέου κατάρρευσης και παράσυρσης αδρανών υλικών να είναι ορατός.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα