Connect with us

Ποδόσφαιρο

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ: Μονομαχία με ενδιαφέρον

Published

on

 

Η Εθνική Ελλάδας αναμετράται σήμερα (21:45 ALPHA) στην Κύπρο για το Nations League

Η Εθνική Ελλάδας βρίσκεται από χθες στην Κύπρο με τον Γκουστάβο Πογιέτ να αντιμετωπίζει σήμερα (21:45 ALPHA) τον συνάδελφό του, Τιμούρ Κετσπάγια σε μία μονομαχία της Εθνικής Κύπρου με την Εθνική Ελλάδας, η οποία έχει τεράστιο ενδιαφέρον για το Nations League.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει προβλήματα ενόψει αυτής της συνάντησης, καθώς στη διάθεση του ομοσπονδιακού τεχνικού δεν θα είναι οι τιμωρημένοι Γιακουμάκης και Μάνταλος. Μετά τον αγώνα στην Κύπρο, η Εθνική αναμετράται (27/9) με την Β. Ιρλανδία και με αυτή θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της στον όμιλο του Nations League όπου μετρά το απόλυτο νικών και έχει εξασφαλίσει την πρωτιά.

ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΤΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ

Στο μυαλό του προπονητή της ομάδας είναι να παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα γνωρίζοντας ότι δεν θα έχει τους δύο σκόρερ του τελευταίου αγώνα με το Κόσοβο, δηλαδή τον Γιώργο Γιακουμάκη και τον Πέτρο Μάνταλο οι οποίοι συμπλήρωσαν δύο κάρτες στο ματς με το Κόσοβο.

ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ

Έτσι αναγκαστικά θα πάει σε κάποιες αλλαγές στην ενδεκάδα της ομάδας. Όπως φαίνεται ο τερματοφύλακας και οι τέσσερις της άμυνας αναμένεται να είναι οι ίδιοι (Βλαχοδήμος, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Μπάλντοκ, Τσιμίκας). Στη μεσαία γραμμή Σιώπης και Μπακασέτας θα πρέπει να θεωρούνται σίγουροι, ενώ την τρίτη θέση στη μεσαία γραμμή διεκδικούν οι Κουρμπέλης και Μπουχαλάκης χωρίς να αποτελέσει έκπληξη η παρουσία του Παπανικολάου που έχει τα περισσότερα παιχνίδια στα πόδια από κάθε άλλο διεθνή με 15 τον αριθμό (όσα έχει κι ο Φούντας).

Ο ΔΟΥΒΙΚΑΣ ΤΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ

Στην επίθεση υπάρχει και το μεγαλύτερο πρόβλημα καθώς εκτός του Γιακουμάκη απών είναι και ο δεύτερος φορ της ομάδας Βαγγέλης Παυλίδης, λόγω τραυματισμού. Οι επιλογές που έχει στα χέρια του για την κορυφή ο τεχνικός της ομάδας είναι αυτές των Ιωαννίδη, Δουβίκα και Τζόλη με τον Δουβίκα να φαίνεται πως έχει το προβάδισμα. Στα άκρα ο Μασούρας θα πρέπει να θεωρείται σίγουρος στη μία πλευρά ενώ στην άλλη τη θέση διεκδικούν οι Πέλκας, Φούντας και Χατζηγιοβάνης (ήταν βασικός στο τελευταίο ματς με το Κοσοβο).

ΠΙΘΑΝΩΣ ΜΕΣΑ ΚΑΙ Ο ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ

Δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να αγωνιστεί ο Μπακασέτας στο ένα άκρο της επίθεσης με τον Σιώπη να πλαισιώνεται από τον Κουρμπέλη και τον Παπανικολάου ή τον Μπουχαλάκη. Βλαχοδήμος, Σιώπης και Κουρμπέλης είναι στο όριο των καρτών και αν δεχθούν κίτρινη θα χάσουν την επόμενη αναμέτρηση με τη Βόρεια Ιρλανδία.

ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ

Στη βαθμολογία η Ελλάδα προηγείται με 12 βαθμούς, το Κόσοβο έχει 6 και ακολουθούν Β. Ιρλανδία και Κύπρος με 2 βαθμούς. Τέλος τον αγώνα έχει οριστεί να διευθύνει ο 43χρονος διαιτητής, Αλεξέι Κουλμπάκοφ από τη Λευκορωσία. Μαζί του θα είναι και οι συμπατριώτες του, Ντιμίτρι Ζιουκ και Όλεγκ Μασλιάνκο ως βοηθοί του, ενώ 4ος διαιτητής έχει οριστεί ο Ντζμίτρι Ντζιμιτίεου.

 

Πογιέτ: «Δεν επαναπαυόμαστε, θα δείξουμε πάθος»

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γκουστάβο Πογιέτ, αναφερόμενος στον σημερινό αγώνα της Εθνικής με την αντίστοιχη της Κύπρου, τόνισε: «Παρότι έχουμε εξασφαλίσει ήδη την πρώτη θέση στον όμιλό μας, μετά τις τέσσερις διαδοχικές νίκες μας τον περασμένο Ιούνιο, δεν πρόκειται να επαναπαυθούμε. Θα συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά με σκοπό την αγωνιστική μας βελτίωση, αλλά και για να ολοκληρώσουμε τον κύκλο του UEFA Nations League όσο υψηλότερα γίνεται! Προσωπικά πιστεύω ότι κάθε αγώνας είναι σημαντικός για εμάς, επομένως θα αγωνιστούμε με πάθος και θα προσπαθήσουμε να εκπροσωπήσουμε τη χώρα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

ΚΕΤΣΠΑΓΙΑ: «ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΒΑΘΜΟΥΣ»

Για τον σημερινό αγώνα κόντρα στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του Nations League, μίλησε ο προπονητής του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της Κύπρου, Τιμούρ Κετσπάγια. Μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Χρειαζόμαστε βαθμούς για να αποφύγουμε το μπαράζ. Δουλέψαμε αρκετά καλά αυτές τις τέσσερις μέρες. Σίγουρα υπάρχουν παίκτες που είναι απογοητευμένοι που δεν κλήθηκαν αλλά έχουμε πάρα πολλούς παίκτες, είναι δύσκολο να τους καλέσεις όλους. Είμαστε πάρα πολύ καλά προετοιμασμένοι και ελπίζω να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα». Ερωτώμενος για την Εθνική Ελλάδας, είπε: «Είναι μια πολύ καλή ομάδα τεχνικά, είναι σαν οικογένεια μέσα στο γήπεδο, τα παιδιά έχουν καλή συνεργασία μεταξύ τους και πάντα χαίρονται που παίζουν με την Εθνική. Υπάρχουν παιδιά με τα οποία συνεργάστηκα και εγώ. Μια δυνατή, πολύ καλή ομάδα. Εμείς χάσαμε 3-0 στο πρώτο παιχνίδι, πιστεύω ότι δεν μας άξιζε παρότι δεν παίξαμε καλά. Τώρα παίζουμε στην έδρα μας και έχουμε στόχο να κερδίσουμε».

 

Εκτός Β. Ιρλανδίας ο Λάφερτι για μειωτικό σχόλιο

Στα δίχτυα έρευνας της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Βορείου Ιρλανδίας έμπλεξε ο Κάιλ Λάφερτι. Αιτία ένα σχόλιο που φέρεται να έκανε πριν από λίγες ημέρες ο στράικερ της Κιλμάρνοκ (κατά τη διάρκεια πάρτι στο Μπέλφαστ) όπου αποκαλούσε τους οπαδούς της Σέλτικ «τσούρμο από Φίνιαν μπ@στ@ρδους», με την ομοσπονδία να αποφασίζει να ανοίξει φάκελο για να ερευνήσει τις κατηγορίες και να τον θέτει εκτός δράσης από τα δύο τελευταία ματς του φετινού Nations League με Κόσοβο και Ελλάδα. «Είμαστε ενήμεροι για την ύπαρξη οπτικοακουστικού υλικού που φαίνεται να «δείχνει ένα μέλος του αγωνιστικού μας επιτελείου να χρησιμοποιεί γλώσσα σεκταριστικής φύσης», ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Κιλμάρνοκ, για να συμπληρώσει πως κρίνει «κάθε μορφή μεροληπτικής συμπεριφοράς εντελώς απαράδεκτη». Όσον αφορά στην έννοια σεκταρισμός, ονομάζεται η αυστηρή προσκόλληση στις πεποιθήσεις μιας σέκτας. Ο όρος αυτός χρησιμοποιείται επίσης για να περιγράψει την στενότητα πνεύματος και την έλλειψη ανεκτικότητας όσον αφορά την στάση και συμπεριφορά ομάδας ατόμων, που παρουσιάζεται σε θρησκευτικό, πολιτικό ή άλλο επίπεδο και εκδηλώνεται με την προσκόλληση σε μια ιδεολογία, δόγμα ή παράδοση με αδιαλλαξία και φανατισμό. Ο σεκταρισμός στην περίπτωση αυτή μπορεί να περιλαμβάνει διακρίσεις και αποδοκιμασία προς εκείνους που είναι εκτός σέκτας, με τον Λάφερτι να φέρεται από την πλευρά του να μιλάει μειωτικά για Ιρλανδούς εθνικιστές ή Καθολικούς, που είναι στην πλειονότητά τους οι οπαδοί της Σέλτικ. Σημειώνεται πως ο 35χρονος πλέον Λάφερτι μετράει 89 συμμετοχές με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του μετά το ντεμπούτο του το 2006 και μετράει 20 γκολ με τη φανέλα με το εθνόσημο.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement