Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Με το βλέμμα στην υποβολή του Δελτίου-Ανακοίνωση της Συντακτικής Ομάδας που εκφράζει φόβους για αλλοίωση του κειμένου εκ μέρους της ΚΕΔΗΠ

Δημοσιεύθηκε

στις

Η επιτυχής υποβολή του Δελτίου για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά «Πατρινό Καρναβάλι» αποτελεί προτεραιότητα για τη συντακτική ομάδα, όπως ξεκαθαρίζει και σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη «διαμάχη» που ξέσπασε με την Κοινωφελή Επιχείρηση.

Όπως αναφέρει «η συντακτική ομάδα που συστάθηκε για να ετοιμάσει το Δελτίο Στοιχείου Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και να το παραδώσει στην ΚΕΔΗΠ, προς υποβολή στο Υπουργείο Πολιτισμού, δεν επιθυμεί σε αυτή τη φάση να ασχοληθεί με τις διάφορες κατηγορίες και σχόλια που κινούνται στον αέρα της πόλης, αλλά θεωρεί προτεραιότητα την επιτυχή υποβολή του Δελτίου.
Η εθελοντικού χαρακτήρα συντακτική ομάδα, που δούλεψε επί εξάμηνο, ουδέποτε διεκδίκησε τα πνευματικά δικαιώματα του Πατρινού Καρναβαλιού, όπως λανθασμένα αναφέρεται. Και για το παρόν Δελτίο, όπως και για κάθε συγγραφικό έργο, τα πνευματικά δικαιώματα επί του κειμένου ανήκουν στους συγγραφείς του. Είναι σαφές εκ του νόμου και γνωστό στους πάντες!
Ο λόγος που επιφυλασσόμεθα για την παρέμβαση της κας Προέδρου στο παραπέντε της υποβολής και για την επιμονή της να έχει τα πνευματικά δικαιώματα επί των κειμένων του Δελτίου αυτή τη στιγμή, έχει να κάνει με τους ενδοιασμούς που έχουμε για την πιθανότητα αλλοίωσης του ήδη συνταχθέντος Δελτίου, κατά το χρονικό διάστημα της διαβούλευσης του με το Υπουργείο, από τη πλευρά της ΚΕΔΗΠ. Και επαναλαμβάνουμε, όπως έχουμε ήδη δηλώσει, τα πνευματικά δικαιώματα των κείμενων του Δελτίου θα διατεθούν από εμάς στη ΚΕΔΗΠ, με την οριστική του έγκριση από το Υπουργείο Πολιτισμού. Στο Πατρινό Καρναβάλι αρμόζει περίοπτη θέση στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και το ήδη έτοιμο Δελτίο που έχουμε συντάξει παραμένει στη διάθεση της ΚΕΔΗΠ, προκειμένου να κατατεθεί εμπρόθεσμα. Αν το ήδη έτοιμο Δελτίο δεν κατατεθεί άμεσα, δεν θα είμαστε εμείς που στερούμε τη θέση αυτή στο Πατρινό Καρναβάλι».

Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Εξ άλλου ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε ο επικεφαλής της «Νέα Πάτρα», Νίκος Νικολόπουλος επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως «η απαξίωση της Καρναβαλικής Κοινότητας από την Δημοτική Αρχή Πελετίδη δεν είναι είδηση. Συντελείται μεθοδικά και απροκάλυπτα, προκειμένου με κάθε τρόπο, να ποδηγετήσει το θεσμό και να του προσδώσει τα πολιτικά και ιδεολογικά χαρακτηριστικά, που επιθυμεί ο Περισσός.
Φθάσαμε όμως πλέον στο μη παρέκει. Πλέον δεν υπάρχουν αμφιβολίες: Ο Κοζανίτης Δήμαρχος Πελετίδης δεν αγαπάει ούτε το Πατρινό Καρναβάλι, ούτε την Πάτρα! Εκτελεί απλά και μόνο τις κομματικές εντολές επιλέγοντας να θυσιάσει το μεγάλο πολιτιστικό θεσμό της πόλης».

Ροή ειδήσεων

Advertisement