Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

Η Ελληνική Δημοκρατία τα τελευταία χρόνια δεν γιορτάζει- ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΚΛΑ (*)

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Όλοι οι Έλληνες πολίτες ζουν και βλέπου καθημερινά ότι η Ελληνική Δημοκρατία τα τελευταία χρόνια δεν γιορτάζει πονάει βαθειά πληγωμένη από τα τραύματα των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τις μαχαιριές της Νέας Δημοκρατίας.

Τη στιγμή που η κοινωνία δοκιμάζεται από τις πολλαπλές κρίσεις το βάρος όλων των κρίσεων με έναν άδικο τρόπο έπεσε στον κόσμο της εργασίας και στους συνταξιούχους. Τα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής δείχνουν ξεκάθαρα ότι αυτή η πολιτική αυξάνει την κρίση, μία κρίση που στη χώρα μας ξεκίνησε πολύ πριν τον πόλεμο της Ουκρανίας επιτρέποντας στους κερδοσκόπους να αισχροκερδούν εις βάρος των πολιτών.

Ο πληθωρισμός και η ανεργία δεν έχουν φρένο.

Ωστόσο η κυβέρνηση δηλώνει ότι μείωσε την ανεργία και αυτό είναι ένα ακόμη ψέμα ωστόσο, οφείλει να αντιληφθεί ότι με τα επιδόματα δεν μειώνεται η πραγματική ανεργία, αντιθέτως βουλιάζει η κοινωνία.

Δεν πρέπει να ξεχνά ότι, πίσω από τους αριθμούς υπάρχουν άνθρωποι.

Τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης οδηγήθηκα και οδηγούνται στους λίγους και ισχυρούς. Καμία στήριξη στη Μικρομεσαία Επιχείρηση, την Αγροτική Ανάπτυξη της χώρας και γενικότερα τον Πρωτογενή Τομέα και την Ελληνική Βιοτεχνία. Πλήρης κυβερνητική αδιαφορία στους Τομείς που δίνουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και μεγάλη ώθηση στην Ελληνική Οικονομία.

Αυτή την κυβερνητική αδιαφορία την επιβεβαίωσε ο κ. Μητσοτάκης από την ΔΕΘ, όταν δεν έκανε καμία αναφορά για στήριξη στη μικρομεσαία επιχείρηση, στην Ελληνική Βιοτεχνία την Αγροτική Ανάπτυξη και γενικότερα του Πρωτογενή Τομέα της χώρας. Είναι φανερό ότι, ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας ζουν γύρω από τη σκιά τους και όχι δίπλα στην κοινωνία. Έτσι και ο κ. Τσίπρας από τη ΔΕΘ μοίραζε παροχές. Υποσχέθηκε την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Ξέχασε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε το νόμο Κατσέλη για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Ξέχασε ότι με την υπογραφεί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ παρέδωσε στα ξένα Funds τους δανειολήπτες. Υποσχέθηκε κρατικοποίηση της ΔΕΗ.

Όταν με τη σφραγίδα του κ. Τσίπρα και του κ. Μητσοτάκη οδηγήθηκε η ΔΕΗ σε χέρια ιδιωτών. Υποσχέθηκε αύξηση μισθών και συντάξεων.

Όταν ο νόμος Κατρούγκαλου ισοπέδωσε μισθούς και συντάξεις.

Ένα νόμο που η κυβέρνηση της ΝΔ είχε υποσχεθεί ότι θα καταργήσει.

Πέρασαν 3 χρόνια και όχι μόνο δεν τον κατάργησε αλλά, τον θωράκισε και διατηρούνται σε ισχύ οι βασικές ανατροπές όλων των προηγούμενων νόμων.

Υποσχέθηκε στήριξη στη μικρομεσαία επιχείρηση.

Όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διέλυσε τη μικρομεσαία επιχείρηση και σήμερα η διάλυση αυτή συνεχίζεται από τη κυβέρνηση της ΝΔ που στόχο έχει να βάλει την μεγαλύτερη ταφόπλακα στη μικρομεσαία επιχείρηση.

Μόνο με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής θα σβήσει η αδικία και βήμα, βήμα θα πάει την Ελλάδα μπροστά.

(*)   Μέλος του Τομέα  Μικρομεσαία Επιχειρηματικότητα, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement