Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022
Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

Η Ελληνική Δημοκρατία τα τελευταία χρόνια δεν γιορτάζει- ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΚΛΑ (*)

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Όλοι οι Έλληνες πολίτες ζουν και βλέπου καθημερινά ότι η Ελληνική Δημοκρατία τα τελευταία χρόνια δεν γιορτάζει πονάει βαθειά πληγωμένη από τα τραύματα των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τις μαχαιριές της Νέας Δημοκρατίας.

Τη στιγμή που η κοινωνία δοκιμάζεται από τις πολλαπλές κρίσεις το βάρος όλων των κρίσεων με έναν άδικο τρόπο έπεσε στον κόσμο της εργασίας και στους συνταξιούχους. Τα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής δείχνουν ξεκάθαρα ότι αυτή η πολιτική αυξάνει την κρίση, μία κρίση που στη χώρα μας ξεκίνησε πολύ πριν τον πόλεμο της Ουκρανίας επιτρέποντας στους κερδοσκόπους να αισχροκερδούν εις βάρος των πολιτών.

Ο πληθωρισμός και η ανεργία δεν έχουν φρένο.

Ωστόσο η κυβέρνηση δηλώνει ότι μείωσε την ανεργία και αυτό είναι ένα ακόμη ψέμα ωστόσο, οφείλει να αντιληφθεί ότι με τα επιδόματα δεν μειώνεται η πραγματική ανεργία, αντιθέτως βουλιάζει η κοινωνία.

Δεν πρέπει να ξεχνά ότι, πίσω από τους αριθμούς υπάρχουν άνθρωποι.

Τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης οδηγήθηκα και οδηγούνται στους λίγους και ισχυρούς. Καμία στήριξη στη Μικρομεσαία Επιχείρηση, την Αγροτική Ανάπτυξη της χώρας και γενικότερα τον Πρωτογενή Τομέα και την Ελληνική Βιοτεχνία. Πλήρης κυβερνητική αδιαφορία στους Τομείς που δίνουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και μεγάλη ώθηση στην Ελληνική Οικονομία.

Αυτή την κυβερνητική αδιαφορία την επιβεβαίωσε ο κ. Μητσοτάκης από την ΔΕΘ, όταν δεν έκανε καμία αναφορά για στήριξη στη μικρομεσαία επιχείρηση, στην Ελληνική Βιοτεχνία την Αγροτική Ανάπτυξη και γενικότερα του Πρωτογενή Τομέα της χώρας. Είναι φανερό ότι, ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας ζουν γύρω από τη σκιά τους και όχι δίπλα στην κοινωνία. Έτσι και ο κ. Τσίπρας από τη ΔΕΘ μοίραζε παροχές. Υποσχέθηκε την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Ξέχασε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε το νόμο Κατσέλη για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Ξέχασε ότι με την υπογραφεί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ παρέδωσε στα ξένα Funds τους δανειολήπτες. Υποσχέθηκε κρατικοποίηση της ΔΕΗ.

Όταν με τη σφραγίδα του κ. Τσίπρα και του κ. Μητσοτάκη οδηγήθηκε η ΔΕΗ σε χέρια ιδιωτών. Υποσχέθηκε αύξηση μισθών και συντάξεων.

Όταν ο νόμος Κατρούγκαλου ισοπέδωσε μισθούς και συντάξεις.

Ένα νόμο που η κυβέρνηση της ΝΔ είχε υποσχεθεί ότι θα καταργήσει.

Πέρασαν 3 χρόνια και όχι μόνο δεν τον κατάργησε αλλά, τον θωράκισε και διατηρούνται σε ισχύ οι βασικές ανατροπές όλων των προηγούμενων νόμων.

Υποσχέθηκε στήριξη στη μικρομεσαία επιχείρηση.

Όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διέλυσε τη μικρομεσαία επιχείρηση και σήμερα η διάλυση αυτή συνεχίζεται από τη κυβέρνηση της ΝΔ που στόχο έχει να βάλει την μεγαλύτερη ταφόπλακα στη μικρομεσαία επιχείρηση.

Μόνο με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής θα σβήσει η αδικία και βήμα, βήμα θα πάει την Ελλάδα μπροστά.

(*)   Μέλος του Τομέα  Μικρομεσαία Επιχειρηματικότητα, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ

 

Άρθρα-Συνεργασίες

ΑΠΟΨΗ: Κεραμίδα… αφύπνισης!

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Από την ώρα που έγινε γνωστή η τραγική είδηση, δεν λέει να φύγει από το μυαλό μας… Ένα παιδί πήγε χθες στο σχολείο του, αλλά δεν θα ξαναγυρίσει ποτέ ξανά στο σπίτι του.  Και η αιτία είναι μία έκρηξη στο λεβητοστάσιο του σχολείου, την ώρα που (όπως είδαμε να γράφεται) τα παιδιά βρίσκονταν αμέριμνα στην αυλή για διάλλειμα.

Από την έκρηξη φαίνεται πως εκτοξεύτηκαν κομμάτια τσιμέντου αλλά και μία μεταλλική πόρτα σε απόσταση πολλών μέτρων, με αποτέλεσμα, ένας μαθητής να πεθάνει και δύο ακόμα να τραυματιστούν.

Ποιος γονιός – αλλά και ποιος άνθρωπος γενικότερα – μπορεί άραγε να αντέξει τη σκέψη ότι ένα παιδί χάθηκε με αυτόν τον τρόπο, μέσα στον χώρο του σχολείου;

Από τη μία πλευρά προσπαθείς να βάλεις κάτω τη ψυχρή λογική και να σκεφτείς ότι ένα ατύχημα μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε χώρο, οποιαδήποτε στιγμή. Από την άλλη όμως, η πεποίθηση ότι ο χώρος κάθε σχολείου είναι (ή πρέπει να είναι) από τους πιο ασφαλείς, σε κάνει να τρελαίνεσαι για μία τραγωδία που ήρθε παντελώς ξαφνικά να ταρακουνήσει την ελληνική κοινωνία.

Να ταρακουνήσει την κοινωνία και ίσως, να… αφυπνίσει τους αρμόδιους. Και όχι μόνο στην κατεύθυνση της έρευνας που αναμφίβολα θα γίνει για τη συγκεκριμένη τραγωδία, αλλά της έρευνας που πρέπει να γίνει σε κάθε σχολείο για τις συνθήκες ασφάλειας.

Για παράδειγμα: Είμαστε βέβαιοι πως τα λεβητοστάσια σε όλα τα σχολεία είναι ασφαλή; Είμαστε βέβαιοι πως τα σχολικά μας κτίρια έχουν την απαιτούμενη αντοχή απέναντι σε σεισμούς και άλλα καιρικά φαινόμενα; Τα παιδιά μας πηγαίνουν σε σχολεία που τους παρέχουν ασφάλεια;

Ξέρουμε καλά πως το ζήτημα είναι μεγάλο. Απαιτεί μία μεγάλη εθνική επιχείρηση και πολλούς πόρους. Το ελληνικό κράτος όμως δεν μπορεί να κάνει «εκπτώσεις» στο συγκεκριμένο ζήτημα. Και το περιστατικό στις Σέρρες μας το θύμισε…. Σαν μία «κεραμίδα» που έπεσε πάνω στα κεφάλια μας και έφερε με δύναμη στο προσκήνιο ένα τόσο επείγον ζήτημα…

 

Περισσότερα

Άρθρα-Συνεργασίες

Τα αεροδρόμια είναι περιουσία μας

Δημοσιεύθηκε

στις

Του Dr.Νίκου Μακράκη– προέδρου της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας

 

Κανένας λόγος δεν υφίσταται ώστε να πρέπει να πουληθούν και τα υπόλοιπα 22 αεροδρόμια ,περνώντας με την μορφή ενοικίου για 40 η 49 χρόνια σειδιωτικές επιχειρήσεις.

 

Είναι περιουσία του Ελληνικού λαού αφού με χρήματα του Δημοσίου δημιουργήθηκαν.

 

Έγιναν για να στηρίξουν τοπικές κοινωνίες και περιοχές με τουριστική ανάπτυξη οι οποίες είχαν ανάγκη σύνδεσης με την ενδοχώρα και προορισμούς από το εξωτερικό.

 

Αποτελούν μέγιστης Εθνικής σημασίας κρατικές ιδιοκτησίες με ότι αυτό συνεπάγεται στην περιοχή ειδικότερα του ανατολικού Αιγαίου. Τα κρατικά η δημοτικά αεροδρόμια, αποτελούν εθνικό στρατηγικό πλούτο

όπως τα σχολεία, τα νοσοκομεία,τα μουσεία ,τα κρατικά ΜΜΕ και τα Μέσα μεταφοράς.

 

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν και σε καμία κυβέρνηση να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση των υπολοίπων 22 αεροδρομίων. Τα πρώτα 14 διεθνή άεροδρομια , συν αυτό της Αθήνας δόθηκαν με συμβάσεις αυστηρά μονοπωλιακού χάρακτηρα και με τέτοιες διασφαλίσεις προς όφελος μόνο του ιδιώτη επενδυτή εις βάρος του Έλληνα πολίτη.

 

Για πια ανάπτυξη επένδυσης συζητάμε , όταν ο επενδυτής εξασφαλίζει μονοπωλιακό καθεστώς και μάλιστα με ομπρέλα χιλιομετρικής απόστασης περιμετρικα του αεροδρομίου του.( στα 100 χιλιόμετρα δεν μπορεί να αδειοδοτηθεί άλλο αεροδρομιο). Ποιος άλλος κλάδος ιδιωτικής επιχείρησης μπορεί να εξασφαλίσει και μονοπωλιακό καθεστώς στην επένδυση του και μάλιστα όταν αυτή υφίσταταήδη σαν κρατική η δημοτική επένδυση με φήμη και πελατεία;

 

Αλήθεια , στην Ενωμένη Ευρώπη δεν υποτίθεται οτι πρεσβεύουμε το επιχειρείν και είμαστε ενάντια στα μονοπώλια κρατικά η ιδιωτικά ;Γιατί στην χώρα μάς δεν ισχύει το αυτονόητο δηλαδή το ρίσκο του επιχειρήν σε αυτήν την περίπτωση;

 

ΓΙΑΤΙ πρέπει να πεθάνει η Γενική Αεροπορία και ο αεροπορικός -αεραθλητικός τουρισμός στην χώρα μας.

 

ΓΙΑΤΙ η ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΑΕΡΑΘΛΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ πρεσβευτής της Γενικής Αεροπορίας της χώρας μας από το 1928 δεν προσκαλείται να συμμετέχει σε ομάδες εργασιας ώστε να καταθέσει τήν εμπειρία της αλλά και τις προτάσεις της ;

 

Ποιά συμφέροντα την αποκλείουν;

Περισσότερα

Άρθρα-Συνεργασίες

ΑΠΟΨΗ: Το αποτέλεσμα μετράει

Δημοσιεύθηκε

στις

Τo νέο νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη και τις αμοιβές των γιατρών θα κριθεί στην πράξη. Όπως και κάθε νομοσχέδιο. Ωστόσο, ο αφορισμός «το ΕΣΥ στα χέρια ιδιωτών» που θέλει να αξιοποιήσει η αντιπολίτευση – και κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ – είναι, όχι μόνο μια παλιά «καραμέλα», αλλά και κάτι που στην εποχή μας, ελάχιστα αφορά την κοινωνία.

Η κοινωνία σήμερα έχει ξεπεράσει πολλά από τα «ταμπού» του παρελθόντος. Και εκείνο για το οποίο ενδιαφέρεται είναι να έχει απέναντί της μία καλή και σύγχρονη δημόσια υπηρεσία. Μία υπηρεσία που της προσφέρει αυτό που θέλει, στον χρόνο που θέλει και φυσικά, με το ελάχιστο δυνατό κόστος (ή και με καθόλου κόστος εφόσον μιλάμε για δημόσια υπηρεσία).

Ένα τρανταχτό παράδειγμα είναι οι εκκαθαρίσεις των συντάξεων. Ποιος, πραγματικά, νοιάζεται ότι χρειάστηκε να επιστρατευθούν και ιδιώτες μάνατζερ προκειμένου να λυθεί ο «γόρδιος δεσμός», από τη στιγμή που ο συνταξιούχος θα μπορεί πλέον να παίρνει γρήγορα τη σύνταξή του και να μην περιμένει 2 χρόνια;  Μάλλον, κανείς συνταξιούχος δεν θα νοιαστεί για το «πως» επιτεύχθηκε η εκκαθάριση. Αρκεί που επιτεύχθηκε.

Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για κάθε άλλη δημόσια παροχή ή υπηρεσία. Γίνεται ο πολίτης να στέλνει το παιδί του στο δημόσιο σχολείο και να μην πρέπει να πληρώνει ένα φορτηγό χρήματα σε διάφορα πράγματα που αφορούν τη δήθεν «δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση»; Γίνεται να επισκέπτεται ένα νοσοκομείο και να μην χρειάζεται να περιμένει κάμποσες ώρες στα εξωτερικά ιατρεία; Γίνεται να μπορεί να κάνει όλες τις συναλλαγές του με ηλεκτρονικό τρόπο από το σπίτι του; Αυτά «κοιτάζει» η κοινωνία. Και γι’ αυτά κρίνει τις κυβερνήσεις. Τελικά, το αποτέλεσμα μετράει…

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα