Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Συγκινητική η συμμετοχή των πιστών στις εκδηλώσεις για την Επανακομιδή της Τιμίας Κάρας του Αποστόλου Ανδρέου-ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Published

on

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη πλήθος πιστών συμμετείχε στις διήμερες εκδηλώσεις για τα 58 χρόνια από την Επανακομιδή της Τιμίας Κάρας του Αποστόλου Ανδρέου. Οι εκδηλώσεις επέστρεψαν δύο χρόνια μετά την πανδημία του κορωνοϊού και κορυφώθηκαν, το απόγευμα με την λιτάνευση της Τιμίας Κάρας του Αποστόλου Ανδρέου.

Το απόγευμα ξεκίνησε η ιερά λιτανευτική πομπή της Τιμίας Κάρας, με προορισμό την Ιχθυόσκαλα, όπου τελέσθηκε αγιασμός με αφορμή την έναρξη της νέας αλιευτικής περιόδου, παρουσία ιχθυπαραγωγών και ιχθυοκαλλιεργητών προς τιμήν του προστάτη τους, καθώς ο Απόστολος Ανδρέας ήταν ψαράς.

Στη συνέχεια το ιερό λείψανο τοποθετήθηκε σε καΐκι και μεταφέρθηκε στο Μόλο της Αγίου Νικολάου και από εκεί στην πλατεία Τριών Συμμάχων, όπου και τελέσθηκε ευχαριστήρια δοξολογία.

Στο σημείο αυτό, πριν από 58 ολόκληρα χρόνια, στις 26 Σεπτεμβρίου 1964, μετά από 500 χρόνια και πλέον, είχε παραδοθεί η Τιμία Κάρα του Απ. Ανδρέου από την αντιπροσωπεία του Βατικανό στον τότε Μητροπολίτη κυρό Κωνσταντίνο, παρουσία της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της χώρας και χιλιάδων Πατρινών όπου με δάκρυα χαράς υποδέχθηκαν τη μεγάλη δωρεά…
Σε ανάμνηση αυτού του γεγονότος, έχει καθιερωθεί, κάθε χρόνο, να ψάλλεται δοξολογία στην πλατεία Τριών Συμμάχων.

ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΓ. ΑΝΔΡΕΟΥ

Ακολούθως, το Ιερό Λείψανο τοποθετήθηκε σε στρατιωτικό όχημα και με συνοδεία κλήρου και λαού, κατά μήκος της οδού Αγίου Ανδρέου, κατέληξε στον ομώνυμο Ιερό Ναό όπου εψάλη Ιερά Παράκληση προς τον Απόστολο Ανδρέα. Στη λιτανεία συμμετείχαν, μαθητές δημοτικών σχολείων και γυμνασίων, εθελόντριες του ΕΕΣ Πάτρας, ιερείς, εκπρόσωποι φορέων και εκατοντάδες πιστοί.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement