Κυριακή 26 Μαρτίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Χάθηκαν» 12.000 ευρώ από τον λογαριασμό του!

Νέο περιστατικό απώλειας χρημάτων χωρίς να δώσει κωδικούς για Πατρινό μέσα σε λίγες ημέρες

Δημοσιεύθηκε

στις

Δεύτερο περιστατικό μέσα σε λίγες μέρες που κάνουν «φτερά» μεγάλα χρηματικά ποσά από τους τραπεζικούς λογαριασμούς συμπολιτών μας καταγγέλθηκε στην Ασφάλεια Πατρών.

Συμπολίτης μας διαπίστωσε πως το ποσό των 12.000 ευρώ εξαφανίστηκε από τον τραπεζικό λογαριασμό του, χωρίς – όπως υποστηρίζει- ο ίδιος να πατήσει πάνω σε υπερσύνδεσμο link μέσω email ή να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με απατεώνες ζητώντας τους να καταχωρήσουν τους προσωπικούς του κωδικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος παρακολουθούσε μέσω i-bank να «χάνονται» οι οικονομίες του χωρίς να μπορεί να ανακόψει την πορεία τους.

Εικάζεται πως ο τραπεζικός του λογαριασμός “ξεκλειδώθηκε” από τους χάκερς του διαδικτύου, οι οποίοι αποκτούν εύκολα πρόσβαση στους υπολογιστές και μπορούν να διεισδύσουν στους λογαριασμούς των ανυποψίαστων πολιτών.

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό που καταγράφεται στην Πάτρα με τον ίδιο τρόπο μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγες ημέρες άγνωστοι κατάφεραν έτσι να αρπάξουν 9.000 ευρώ από πατρινό επιχειρηματία, συγγενικό πρόσωπο αχαιού βουλευτή.

Ανάλογο περιστατικό είχε καταγγείλει στην Ασφάλεια και μία γυναίκα στα τέλη Ιουλίου, η οποία δεν έλαβε ποτέ κάποιο ηλεκτρονικό μήνυμα μέσω του οποίου να παραπέμπεται σε σύνδεσμο από τον οποίο θα μπορούσε κάποιος να της υποκλέψει τους τραπεζικούς της κωδικούς. Σε αυτήν την περίπτωση χάθηκαν 4.000 ευρώ.

4.018 ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ 8ΜΗΝΟ! 

Οι ηλεκτρονικές απάτες αποτελούν μάστιγα για την ελληνική κοινωνία. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στους τελευταίους 8 μήνες έχουν καταγράφει 4.018 υποθέσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Διευθυντής Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Βασίλης Παπακώστας, ο οποίος μιλώντας στο OPEN και στο «Τώρα Μαζί» τις τρεις πιο συνηθισμένες ηλεκτρονικές απάτες αλλά και το τι πρέπει να κάνουμε ώστε  προστατευτούμε από αυτές.

Οι τρεις πιο συνηθισμένες απάτες είναι:

Για να προστατευτούμε συνέστησε:

  • Να μην αποκαλύπτουμε τους προσωπικούς μας κωδικούς μέσω email η τηλεφώνου
  • Να προσέχουμε τα μηνύματα που λαμβάνουμε για λάθη
  • Να είμαστε προσεχτικοί σε αγγελίες
  • Να είμαστε προσεχτικοί σε περίπτωση που πρέπει να πάρουμε χρήματα ή να δώσουμε
  • Οι αγγελίες διαδικτύου για αγορά αντικειμένου
  • Οι επενδυτικές απάτες

Β. ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ: ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟ ΚΥΒΕΡΝΟΕΓΚΛΗΜΑ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΠΕΔΟ

«Κάθε χρόνο παρατηρείται αύξηση 21,7% στο κυβερνοέγκλημα. Τα ποσοστά που καταγράφονται φέτος είναι τα διπλάσια. Η αυξητική τάση αυτή σημειώνεται σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτό οφείλεται στην ολοένα αυξανόμενη χρήση των υπολογιστών αλλά και συσκευών ακόμα και από ανθρώπους που δεν έχουν ιδιαίτερη εξοικείωση», ανέφερε ο κ. Παπακώστας στο Open. «Στόχος είναι να αλιεύσουν τους κωδικούς πρόσβασης, τα στοιχεία και να αρπάξουν χρηματικό ποσό», πρόσθεσε.

Όσον αφορά τον τρόπο που «χτυπούν» οι δράστες είπε: «Τελευταία καλούν στο αυτοματοποιημένο μήνυμα στην αγγλική γλώσσα το οποίο αναφέρει ότι σε αναζητούν οι ξένες Αρχές. Στους ηλικιωμένους παίρνουν τους κωδικούς με χειραγώγηση».

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δουσδαμπάνης-Λουκοπούλου: Η έγνοια τους ο ασθενής

Δημοσιεύθηκε

στις

Υπηρετούν σε διαφορετικούς κλάδους αλλά τους ενώνει το ενδιαφέρον και η αγάπη τους για τον ασθενή, στον οποίο προσφέρουν τις γνώσεις τους με αφοσίωση και ανιδιοτέλεια.

Ο λόγος για τον πρόεδρο της Ιατρικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδας, επιμελητής της Νεφρολογικής Κλινικής του ΓΝΠ «Ο Άγιος Ανδρέας» Περικλή Δουσδαμπάνη και την γιατρός – επιμελήτρια της Παθολογικής Κλινικής στο ΓΝΠ “Αγ. Ανδρέας” Βιβή Λουκοπούλου (η οποία παράλληλα έχει στρατευθεί στην μάχη των εθνικών εκλογών ως υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αχαΐας) συναντιούνται καθημερινά στο νοσοκομείο και αγωνίζονται ο καθένας από την πλευρά του για ένα καλύτερο δημόσιο σύστημα υγείας.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Ένοχη σιωπή για τον Έσπερο»-Μαίνονται οι αντιδράσεις για την πώληση του «Έσπερου» και την αδιαφορία της δημοτικής Αρχής

Δημοσιεύθηκε

στις

«Ένοχη» χαρακτηρίζει τη σιωπή Πελετίδη για το θέμα της πώλησης του «Έσπερου» η «Ώρα Πατρών», επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως «ο Έσπερος, προέκταση της Πλατείας Δημοκρατίας (Πρώην Β. Γεωργίου), ανοιχτός χώρος που παλιά χτυπούσε η καρδιά του εμπορίου και χώρος διασκέδασης των Πατρινών τα καλοκαίρια είχε περιέλθει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Ο χώρος είχε αναπλαστεί στο πλαίσιο των έργων της «Πάτρα Πολιτιστική Πρωτεύουσα» και παραχωρήθηκε στον Δήμο Πατρέων για πολιτιστικές εκδηλώσεις από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο επί δημοτικής αρχής του κ. Φούρα. Μάλιστα, επειδή τότε φάνηκε να υπαναχωρεί το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στην παραχώρηση του ακινήτου, ο κ. Φούρας είχε προχωρήσει σε αποξήλωση κατασκευής και οδηγήθηκε για αυτό στο αστυνομικό τμήμα. Δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινίσεις και ο χώρος έκτοτε διαχειριζόταν από τον Δήμο Πατρέων.
Κατά το παρελθόν υπήρχαν επανειλημμένως προτάσεις-προτροπές από φορείς της πόλης, το ακίνητο να ανταλλαχθεί με άλλο περιουσιακό στοιχείο του Δήμου ώστε να περιέλθει η ιδιοκτησία του στην πόλη για πολιτιστικές δράσεις και εκδηλώσεις. Υπάρχει δε και ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον Έσπερο ότι το ακίνητο πρέπει να περιέλθει στην ιδιοκτησία του Δήμου Πατρέων.
Κατά τη διάρκεια του προχθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος παραδέχτηκε ότι γνώριζε ήδη από το 2021 ότι ο Έσπερος πωλείται.

Προφασίστηκε μάλιστα ότι ο Δήμος Πατρέων δεν είχε χρήματα να τον αγοράσει, περίπου εννιακόσιες χιλιάδες ευρώ. Πέραν της ψευδούς πρόφασης που επικαλέστηκε, δεν απάντησε στο ερώτημα γιατί το θέμα δε συζητήθηκε εξ΄ αρχής στο Δημοτικό Συμβούλιο ενώ ήταν σε γνώση του, ότι τον Έσπερο διαπραγματευόταν ιδιώτης και ότι μάλιστα είχε έρθει και σε επαφή μαζί του; Ο Έσπερος μπορούσε να σωθεί, αν προχωρούσε έγκαιρα σε ανταλλαγή με άλλο περιουσιακό στοιχείο του Δήμου ή κατάλληλο προγραμματισμό σε σχέση με αγοραπωλησίες που έκανε ήδη ο Δήμος. Υπάρχει βέβαια και άλλο ένα εύλογο ερώτημα: πώς είναι δυνατόν προ διμήνου αλλά και προχθές, να εισηγείται στο Δημοτικό Συμβούλιο να αποζημιωθεί ακίνητο με επικείμενα κτίρια στο Ζαβλάνι (τουβλοποιία Νιάρου) έναντι σχεδόν ενός εκατομμυρίου ευρώ; Εκείνα τα χρήματα περισσεύουν; Ποιους άραγε ήθελε να εξυπηρετήσει ο κ. Πελετίδης;
Ο πολιτισμός και η Ιστορία της πόλης δεν έχει τιμή κ. Πελετίδη διαφορετικά απαντήστε, πόσο πάει, το Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, τα Σιντριβάνια και όλη Πλατεία Δημοκρατίας (Πρώην Β. Γεωργίου);
Η στάση σας και η σιωπή σας είναι ενοχή…και το κυριότερο οι πράξεις σας και οι παραλείψεις σας (ηθελημένες ή μη) ζημιώνουν την πόλη!».

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Τραγωδία στην ασφαλτο-Έχασε τη ζωή του πατέρας τεσσάρων παιδιών

Δημοσιεύθηκε

στις

Ενας 63χρονος άνδρας, πατέρας τεσσάρων παιδιών, έχασε σήμερα τη ζωή του σε τροχαίο, όταν το δίκυκλο που οδηγούσε ξέφυγε από την πορεία του και προσέκρουσε σε σταθερό σημείο.

Το δυστύχημα σημειώθηκε σε παράδρομο της Ολυμπίας Οδού, στο ύψος του Αιγίου, με τον άνδρα να μεταφέρεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο όπου λίγη ώρα αργότερα εξέπνευσε.

Ο οδηγός φορούσε κράνος αλλά αυτό διαλύθηκε από τη σφοδρότητα με την οποία προσέκρουσε στο τοιχίο.

Τα αίτια του δυστυχήματος διερευνά η Τροχαία Αιγίου.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα