Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Θέλουμε πάρκο, όχι πάρκινγκ»-Δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας χθες από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ανθούπολης

Δημοσιεύθηκε

στις

Τη δημιουργία πάρκου στην έκταση που βρίσκεται απέναντι από το αστυνομικό τμήμα της Ανθούπολης, ζητά ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος της περιοχής, που χθες το πρωί πραγματοποίησε δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Μεταφέροντας τα παράπονα των κατοίκων ο Ε.Σ., επεσήμανε ότι ο συγκεκριμένος χώρος, αντί να αξιοποιηθεί, σύμφωνα με τις προτάσεις του Συλλόγου, έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο χώρο στάθμευσης, γεγονός που υποβαθμίζει την εικόνα της περιοχής.
«Δεν σταματάμε να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε μία καλύτερη ποιότητα ζωής για τους κατοίκους και για τα παιδιά μας. Μαζί ενωμένοι θα φτιάξουμε το αύριο που μας αξίζει», τονίζει σε ανακοίνωση του, ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος μετά την χθεσινή κινητοποίηση, στην οποία παραβρέθηκαν επικεφαλής παρατάξεων της αντιπολίτευσης, εκπρόσωποι κομμάτων, δημοτικοί σύμβουλοι κ.α.

Στην τοποθέτηση του ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ν.Δ., Αχαϊας, ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Αντώνης Κουνάβης επεσήμανε ότι στηρίζει το αίτημα των κατοίκων της περιοχής, για αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και τη δημιουργία πλατείας στο συγκεκριμένο χώρο, ο οποίος έχει αφεθεί στο έλεος του.

«Είναι ασέβεια της δημοτικής αρχής προς την ιστορική συνοικία να μην ικανοποιείται το συγκεκριμένο αίτημα», τόνισε ο κ. Κουνάβης και πρόσθεσε ότι

Από την πλευρά του, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη», Κώστας Σβόλης, ανέφερε ότι «η δημοτική αρχή υποχρεούται και θα υποχρεωθεί να συρθεί πίσω από τον Σύλλογο της Ανθούπολης, πίσω από τους πολίτες, πίσω από τις παρατάξεις. Το έχει ξαναπάθει άλλη μια φορά αυτό στο παρελθόν με την πλατεία Καλλιπάτειρας. Το σημερινό μήνυμα δεν είναι, όμως, μόνο το ότι πρέπει να γίνει η πλατεία. Η πλατεία θα γίνει. Το μήνυμα είναι να είμαστε ενεργοί πολίτες και να αρχίσουμε να ορίζουμε σιγά-σιγά εμείς την τύχη της πόλης μας».

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ενορίες της Πάτρας: 2.500 σακούλες με είδη τροφίμων σε οικογένειες

Δημοσιεύθηκε

στις

Πάνω από 2.500 σακούλες με είδη τροφίμων συγκεντρώνουν οι ενορίες της Πάτρας και τις μοιράζουν κάθε μήνα στις οικογένειες που είναι άπορες και δεν έχουν την δυνατότητα να εξασφαλίσουν πλέον τα προς το ζην.

Η τοπική εκκλησία με την καθοδήγηση της Ιεράς Μητροπόλεως συνεχίζει έτσι το σημαντικό φιλάνθρωπο έργο της, προσφέροντας στην κοινωνία, σε μια εποχή που είναι αρκετά δύσκολη, με ολοένα και περισσότερους ανθρώπους να βρίσκονται σε καθεστώς φτώχειας και εξαθλίωσης.

Σύμφωνα με το αρμόδιο γραφείο της Ιεράς Μητροπόλεως τους τελευταίους μήνες έχει παρουσιαστεί μια αύξηση και στις υπηρεσίες της τοπικής εκκλησίας από τους ανθρώπους και τις οικογένειες που ζητούν βοήθεια.

Έτσι, οι ενορίες της Πάτρας, σε διάφορες περιοχές και συνοικίες, ενισχύουν την φιλανθρωπική τους δράση, προσπαθώντας να συγκεντρώσουν περισσότερες ποσότητες, γνωρίζοντας ότι κάθε μήνα οι οικογένειες που βρίσκονται σε δυσχερή θέση θα είναι αυξημένες.

Από εκεί και έπειτα ο Άρτος της Αγάπης, η δομή της Ιεράς Μητροπόλεως που φτιάχτηκε ειδικά για αυτόν τον σκοπό, μοιράζει σε καθημερινή βάση 400 μερίδες μαγειρεμένου φαγητού στους απόρους της Πάτρας.

Επίσης πέρα από τον δομή του Άρτου της Αγάπης φαγητό σε ημερήσια βάση δίνουν οι ενορίες της Αγίας Τριάδας και της Αγίας Σοφίας, από 100 μερίδες η κάθε μία. Παράλληλα, η Ιερά Μητρόπολη, δίνει και 30 μερίδες φαγητού κατ’ οίκον, σε άτομα που είναι ανήμπορα και έχουν πρόβλημα με την μετακίνηση τους.

Έτσι, συνολικά οι μερίδες μαγειρεμένου  φαγητού που δίνει η τοπική εκκλησία ξεπερνούν τις 600.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αχαΐα: Πρόστιμα σε δύο επιχειρήσεις για ανασφάλιστους εργαζομένους

Δημοσιεύθηκε

στις

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, πραγματοποιήθηκαν το διάστημα από 24 έως 26/11/2022, σε περιοχές της Κορινθίας, Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλίας και Ακαρνανίας, σε συνεργασία με αστυνομικούς των αντίστοιχων Αστυνομικών Διευθύνσεων, έλεγχοι σε επιχειρήσεις χονδρικού εμπορίου παλαιών σιδήρων και μετάλλων (scrap) και διάλυσης μεταχειρισμένων οχημάτων, για την τήρηση της ασφαλιστικής – εργατικής και φορολογικής νομοθεσίας.

Ειδικότερα, κατά τους ελέγχους διαπιστώθηκαν τα ακόλουθα:

Στην Αχαΐα, στην πρώτη επιχείρηση να απασχολούνται 3 εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους πίνακες προσωπικού και να μην έχουν εκδοθεί τα προβλεπόμενα φορολογικά παραστατικά.

Στη δεύτερη επιχείρηση να απασχολούνται 4 εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους πίνακες προσωπικού και να μην έχουν εκδοθεί τα προβλεπόμενα φορολογικά παραστατικά.

Στην Ακαρνανία, σε επιχείρηση, να απασχολούνται 4 εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους πίνακες προσωπικού.

Στην Αιτωλία, σε επιχείρηση, να απασχολούνται 2 εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους πίνακες προσωπικού, ενώ ο ένας από αυτούς στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων που να νομιμοποιούν την παραμονή του στη χώρα.

Σημειώνεται ότι σε πέντε  επιχειρήσεις ελήφθησαν δειγματοληπτικά αντίγραφα φορολογικών στοιχείων και τηρουμένων βιβλίων, προκειμένου να διενεργηθεί διασταυρωτικός έλεγχος. Για τις παραβάσεις που θα διαπιστωθούν, θα συνταχθούν σχετικές εκθέσεις ελέγχου, οι οποίες θα διαβιβασθούν στις αρμόδιες υπηρεσίες (ΔΟΥ, ΠΕΚΑ ΣΕΠΕ), για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: 15 καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία μέσα σε έναν μήνα

Δημοσιεύθηκε

στις

Πάνω από 15 είναι οι καταγγελίες που έχουν γίνει στο γραφείο της τοπικής ΕΛΑΣ στην Πάτρα για την ενδοοικογενειακή βία μέσα σε λίγες εβδομάδες. Η πλειοψηφία των καταγγελιών αφορά βία κατά των γυναικών από σύζυγο ή πρώην σύζυγο ή ακόμα και σύντροφο, ενώ υπάρχουν και περιστατικά που σχετίζονται με άτομα που αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα ή έχουν κάποια μορφή εθισμού. Τα στοιχεία αυτά, αφορούν μόνο τα περιστατικά που έχουν πάρει την μορφή καταγγελιών, από την πλευρά του θύματος. Υπάρχουν όμως και αρκετά συμβάντα, που καταγγέλλονται από γείτονες ή από άλλα άτομα στο κέντρο της Άμεσης Δράσης, τα οποία χωρίς την καταγγελία του ατόμου που έχει υποστεί βία δεν μπορεί να έχει την ανάλογη συνέχεια και να φτάσει στο ειδικό γραφείο της ΕΛΑΣ. Ωστόσο, ακόμα και τα συμβάντα αυτά καταγράφονται και παρακολουθούνται στενά από τους αστυνομικούς που στελεχώνουν το γραφείο. Απειλές, εξύβριση, ξυλοδαρμοί είναι… στην ημερήσια διάταξη!

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα