Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Επαναφέρει την πρόταση για το Τραμ το Επιμελητήριο Αχαΐας

Δημοσιεύθηκε

στις

Με άξονα μια κοινή συνισταμένη σε επίπεδο οργανώσεων και φορέων της πόλης για μετακινήσεις μετακινήσεις μέσα στην πόλη με το μικρότερο δυνατό «περιβαλλοντικό αποτύπωμα», ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνας Μαρλαφέκας επανέφερε την Παρασκευή πρόταση για αξιοποίηση της μελέτης για το Τραμ στην Πάτρα.

Υποστηρίζοντας, στη διάρκεια της τοποθέτησής του στα πλαίσια της εκδήλωσης για την Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα ότι αποτελεί μια πρόταση η οποία «θα συνεισφέρει στην απρόσκοπτη λειτουργία του εμπορίου και στην προσέλκυση καταναλωτικού κοινού από τις όμορες περιοχές και όχι μόνο ενώ, παράλληλα, θα θεραπεύσει σε σημαντικό βαθμό τα κυκλοφοριακά προβλήματα, συμβάλλοντας στη μείωση της ρύπανσης και διευκολύνοντας τους πολίτες στις μετακινήσεις τους».

Η βασική χάραξη και οι εναλλακτικές διαδρομές του Τράμ έχουν μελετηθεί ήδη από το 2009 με μελέτη που εκπόνησε η ΤΡΑΜ Α.Ε. και δώρισε στον Δήμο Πατρέων το 2010.

Στόχος είναι το Τραμ να καλύψει την διαδρομή Πανεπιστήμιο – Κέντρο Πάτρας – Πρώην ΤΕΙ και από τις στάσεις – αφετηρίες του Τραμ, να καλύπτει τις λοιπές μετακινήσεις το Αστικό ΚΤΕΛ

Υπενθυμίζεται ότι το κόστος του έργου το 2009 υπολογίσθηκε στα 201 εκατ. ευρώ, με συμπληρωματικά έργα το Αμαξοστάσιο (31,4 εκατ. ευρώ) και το κόστος για την προμήθεια Τροχαίου Υλικού στα 30 εκατ. ευρώ .
«ΤΜε καθαρά χρηματοοικονομικά κριτήρια είναι βιώσιμο. Τα κοινωνικοοικονομικά οφέλη όμως είναι πολύ πιο σημαντικά καθώς θα βοηθήσει στην ανάπλαση και αναβάθμιση του κέντρου της πόλης, θα υποστηρίξει την αναδιάρθρωση της λειτουργίας των Αστικών ΚΤΕΛ Πάτρας και το βασικότερο θα δημιουργήσει ένα συνολικό αξιόπιστο σύστημα Μέσων Μαζικής Μεταφοράς» τόνισε ο κ. Μαρλαφέκας.
«Μου κάνει ειλικρινά εντύπωση που οι επόμενες Δημοτικές αρχές από το 2010 και μετά, δεν ασχολήθηκαν καθόλου με το θέμα αυτό και καλούμαστε να επιλύσουμε τα προβλήματα της πόλης με αντιδρομήσεις, αστυνομικά μέτρα και απαγορεύσεις.
Είμαστε διαθέσιμοι να βοηθήσουμε αν πρόκειται να ασχοληθούμε σοβαρά με το μέλλον της πόλης μας» κατέληξε ο κ. Μαρλαφέκας.


Ροή ειδήσεων

Advertisement