Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022
Connect with us

Ελλάδα

Πέθανε τα ξημερώματα ο Σταμάτης Κόκοτας

Δημοσιεύθηκε

στις

Πέθανε τα ξημερώματα ο Σταμάτης Κόκοτας στο Ασκληπιειό Βούλας μετά από ραγδαία επιδείνωση της υγείας του.
Ο δημοφιλής τραγουδιστής μεταφέρθηκε τις προηγούμενες ημέρες εσπευσμένα στο Ασκληπιείο Βούλας έπειτα από αδιαθεσία που ένιωσε και παρόλο που στην αρχή η κατάσταση της υγείας του έδειχνε να μην εμπνέει ανησυχία τελικά κατέληξε σήμερα σε ηλικία 86 ετών.

H ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ

Γεννήθηκε στην Αθήνα,[1] στις 23 Μαρτίου 1937. Είχε σημαντική δισκογραφική παρουσία κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1960 και 1970, οπότε και συνεργάστηκε με ορισμένους από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες της εποχής, όπως ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Δήμος Μούτσης, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Γιάννης Σπανός, ο Γιώργος Ζαμπέτας, ο Αντώνης Κατινάρης, ο Χάρης Λυμπερόπουλος, ο Βαγγέλης Πιτσιλαδής, ο Λυκούργος Μαρκέας, ο Ανδρέας Καραγιαννόπουλος κ.ά.[2]

Κατά τη στρατιωτική δικτατορία συμμετείχε στους χουντικούς εορτασμούς της επετείου της 21ης Απριλίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο ανάμεσα σε άλλους ηθοποιούς και τραγουδιστές. [3][4][5]

Χαρακτηριστικό του γνώρισμα είναι οι μακριές φαβορίτες του. Ο γιος του, Δημήτρης, είναι επίσης τραγουδιστής.

Είναι δηλωμένος φίλαθλος του Παναθηναϊκού.[6] Ασχολήθηκε, επίσης, με το μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Δισκογραφία
1966 – Ένα μεσημέρι (μουσική Σταύρος Ξαρχάκος)
1967 – Όνειρο απατηλό
1968 – Κόκοτας
1968 – Κάποιο Καλοκαίρι (μουσική Δήμος Μούτσης)
1968 – Επιλογή
1968 – Χρώματα (μουσική Σταύρος Ξαρχάκος)
1969 – Ένα Χαμόγελο (μουσική Δήμος Μούτσης)
1969 – Κόσμε Αγάπη Μου (μουσική Σταύρος Ξαρχάκος)
1969 – Μαζί με τον Σταμάτη
1970 – Ξαρχάκος + Κόκοτας (μουσική Σταύρος Ξαρχάκος)
1971 – Χαλάλι σου ζωή (μουσική Λυκούργος Μαρκέας)
1971 – Σταμάτης Κόκοτας
1972 – Μικρές ώρες (μουσική Γιώργος Κατσαρός)
1972 – 4-5-3 (μουσική Γιώργος Χατζηνάσιος)
1972 – 12 Φύλλα της καρδιάς
1973 – Μέρες αγάπης (μουσική Γιάννης Σπανός)
1973 – Διαδρομή (μουσική Γιώργος Χατζηνάσιος)
1973 – Νο 4
1973 – Τα ωραία του Τσιτσάνη (μουσική Βασίλης Τσιτσάνης)
1973 – Παλιά μεράκια
1974 – Νο 5 – Εγώ και ο έρωτας
1974 – Συναναστροφές (μουσική Αντώνης Κατινάρης)
1975 – Μια ζωγραφιά (μουσική Χάρης Λυμπερόπουλος)
1975 – Θα συναντηθούμε (μουσική Βαγγέλης Πιτσιλαδής)
1977 – Τελευταία νύχτα (μουσική Απόστολος Καλδάρας)
1978 – Θα σου χρωστώ (μουσική Γιώργος Χατζηνάσιος)
1979 – Με αγάπη Σταμάτης
1980 – Το διάταγμα… και άλλα (μουσική Γιώργος Ζαμπέτας)
1980 – Ο Σταμάτης Κόκοτας τραγούδα για όλους Απόστολο Καλδάρα
1983 – Για πάντα
1984 – Καρδιά παραπονιάρα
1985 – Τσιτσάνης-Θεοδωράκης-Κόκοτας– Ανέκδοτα τραγούδια
1987 – Κάθε τραγούδι μου για σένα
1988 – Ένας καλεσμένος
1989 – Ευτυχώς υπάρχουν και τα όνειρα
1990 – Θα μείνει η αγάπη μας
1993 – Οι διπλοπενιές
1994 – Για σας τα διάλεξα
2002 – Αυτά που ήθελα να πω
2002 – Μια ζωή…(μουσική Ανδρέας Καραγιαννόπουλος)
2003 – Τραγουδά Βασίλη Τσιτσάνη
2003 – Τραγουδά Γιώργο Μητσάκη
2019- Όλα για μένα είσαι εσύ

Ελλάδα

Νέα Σμύρνη: Εντοπίστηκε η 13χρονη Αγγελική-Μικαέλα που είχε εξαφανιστεί

Δημοσιεύθηκε

στις

Η 13χρονη Αγγελική-Μικαέλα Τ. που δηλώθηκε χθες η εξαφάνισή της, βρέθηκε σήμερα Κυριακή, και είναι καλά στην υγεία της.

Σημαντική στην εύρεση του παιδιού υπήρξε η κινητοποίηση και η συνδρομή των πολιτών αλλά και της Αστυνομίας.

Η ανήλικη είχε εξαφανιστεί από τη 1η Δεκεμβρίου από τη Μονάδα Κοινωνικής Φροντίδας Παιδόπολη «Αγία Βαρβάρα», στην περιοχή της Νέας Σμύρνης.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε στις 3 Δεκεμβρίο και προχώρησε στην δημοσιοποίηση των στοιχείων της κατόπιν εισαγγελικής εντολής.

«To Χαμόγελο του Παιδιού» θα βρίσκεται κοντά στην Αγγελική-Μικαέλα Τ., για την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί.

Περισσότερα

Ελλάδα

Χανιά: Παιδί έπεσε από τουριστικό τρενάκι – Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε σήμερα στα Χανιά με θύμα ένα παιδί 10 περίπου χρόνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, το παιδί βρισκόταν πάνω σε ένα τουριστικό τρενάκι και έκανε βόλτα στην περιοχή της Γεωργιούπολης στα Χανιά. Κάποια στιγμή το άτυχο παιδί πέφτει στο οδόστρωμα, την ώρα που το τρενάκι βρισκόταν σε κίνηση. Οι επιβάτες του τουριστικού τρένου άρχισαν να φωνάζουν με τον οδηγό να σταματάει αμέσως και να ειδοποιεί το ΕΚΑΒ.

Οι διασώστες που έσπευσαν στο σημείο παρέλαβαν το 10χρονο παιδί και το μετέφεραν στο νοσοκομείο Χανίων.

Εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν πως το παιδί έφερε θλαστικά τραύματα ενώ αναμένεται να του κάνουν περαιτέρω εξετάσεις όπως αναφέρει το cretapost.gr.

Περισσότερα

Ελλάδα

Τρίκαλα: Δύο λογαριασμούς για τον «μαϊμού» έρανο διαχειριζόταν ο ιερέας – «Χρησιμοποίησε τα προβλήματα μου για να βγάλει λεφτά»

Δημοσιεύθηκε

στις

Ξεσπά ο 23χρονος Γιώργος κατά του ιερέα από τα Τρίκαλα ο οποίος διενεργούσε στα social media έρανο προκειμένου να συγκεντρωθεί χρηματική βοήθεια για τον νεαρό.

«Χρησιμοποίησε τα προβλήματα μου για να βγάλει χρήματα για δικό του όφελος», περιγράφει, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο νεαρός για τη σχέση του με τον ιερέα ο οποίος ήταν ο μόνος που είχε πρόσβαση στους δύο λογαριασμούς που είχε ανοίξει για τον έρανο, γεγονός που έβαλε σε υποψίες κάποιους πολίτες οι οποίοι και απευθύνθηκαν στην αστυνομία.

Το ποσό που συγκεντρώθηκε έφτανε τα 12.900 ευρω ενώ σε έρευνα στο σπίτι του ιερέα βρέθηκαν άλλα 20.000 ευρώ και στην κατοχή του 2.000 ευρώ τα οποία και εκτιμάται ότι προέρχονταν από τον έρανο.

«Δεν θελω να έχω καμία σχέση μαζί του» είπε ο 23χρονος, τονίζοντας πως είχε υποστεί ακόμη και βασανιστήρια από τον ιερέα προκειμένου, όπως του έλεγε, να τον απαλλάξει από τα δαιμονια που τον είχαν καταλάβει.

Σημειώνεται πως σε βάρος του ιερέα έχει σχηματισθεί δικογραφία για απάτη μέσω διαδικτύου και παράβαση του νόμου περί εράνων.

«Ο κληρικός που κατηγορείται για απάτη, δεν έχει καμία σχέση μαζί μας»

Στο μεταξύ, διευκρινήσεις για την υπόθεση του νεαρού κληρικού δίνει η Μητρόπολη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης, επισημαίνοντας πως «ο κληρικός που κατηγορείται για απάτη, δεν έχει καμία σχέση μαζί μας». Σύμφωνα με το trikalavoice, «διευκρινίζονται σχετικά με την υπόθεση ότι:

– Ο κληρικός κατάγεται από τα Τρίκαλα, δεν χειροτονήθηκε όμως από τον Μητροπολίτη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης Χρυσόστομο.

– Δεν υπηρέτησε και δεν υπηρετεί στη Μητρόπολη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης.

– Δεν έγινε ποτέ δεκτός στους κόλπους της Μητροπόλεως και δεν του επετράπη η συμμετοχή σε Μυστήρια εντός των ορίων της.

– Δεν έχει καμία σχέση με την όλη υπόθεση την εξέλιξη της οποίας παρακολουθεί μέσα από τα τοπικά ΜΜΕ».

Επίσης, να σημειωθεί πως ο ιερέας είχε χειροτονηθεί μόλις προ ολίγων ετών από Μακαριστό Μητροπολίτη της Πελοποννήσου. Επέστρεψε το 2021 στη Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων όπου και έλαβε τον δεύτερο βαθμό Ιεροσύνης και τοποθετήθηκε Εφημέριος σε μεγάλο χωριό κοντά στα Τρίκαλα. Απομακρύνθηκε όμως μέσα σε λίγες μόλις μέρες και κατέφυγε στη Μητρόπολη Φθιώτιδος εξυπηρετώντας μικρά χωριά της επαρχίας Δομοκού.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα