Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Μαγειρική

Μακαρονάδα Αλφρέντο  

Δημοσιεύθηκε

στις

        

Υλικά (για 4 άτομα)

Μερίδες: 2

100 γρ. τυρί cottage

250 ml γάλα φρέσκο

1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ

1 κουτ. σκόρδο σε σκόνη

200 γρ. σπαγγέτι ολικής άλεσης

30 γρ. παρμεζάνα ψιλοτριμμένη

½ κουτ. γλυκού μαύρο πιπέρι τριμμένο

λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι

Εκτέλεση:

Ρίχνετε στον πολυκόφτη το τυρί cottage με το γάλα, το κορν φλάουρ, τη σκόνη σκόρδου και λίγο αλάτι και χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να πάρετε μια σάλτσα λεία. Αδειάζετε το περιεχόμενο του πολυκόφτη σε ένα τηγάνι και ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά. Μόλις πάρει μια βράση, μαγειρεύετε μέχρι η σάλτσα να συμπυκνωθεί ελαφρώς και να θυμίζει αυτήν της παχύρευστης κρέμα γάλακτος. Βάζετε σε μια  σπαγγετιέρα μπόλικο, ελαφρώς αλατισμένο νερό να βράσει. Ρίχνετε το ζυμαρικό και βράζετε σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία ή λίγο λιγότερο από τον αναγραφόμενο χρόνο (αλ ντέντε). Τα στραγγίζετε κρατώντας λίγο από το νερό που έβρασαν. Μεταφέρετε το σπαγγέτι στο τηγάνι με τη σάλτσα τυριού και προσθέτετε την ψιλοτριμμένη παρμεζάνα και το μαύρο πιπέρι. Αν χρειαστεί, αραιώνετε με λίγο από το νερό που κρατήσατε. Μοιράζετε σε δύο πιάτα και γαρνίρετε με τον μαϊντανό. Σερβίρετε αμέσως.


Ροή ειδήσεων

Advertisement