Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Αθλητισμός

Super Cup: Ο Προμηθέας επιβλήθηκε 95-71 του Κολοσσού και κατέκτησε την τρίτη θέση 

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Προμηθέας πιστοποίησε την κυριαρχία του και στη διοργάνωση του Super Cup που ολοκληρώθηκε στη Ρόδο, επικρατώντας του γηπεδούχου Κολοσσού με 95-71 στον μικρό τελικό, κατακτώντας την τρίτη θέση.  

Έτσι διατήρησε τα… «σκήπτρα», που τον θέλουν να νικά τη ροδίτικη ομάδα είτε φιλικούς, είτε σε επίσημους αγώνες, όπως έγινε και προ ημερών στην αχαϊκή πρωτεύουσα, όταν τον είχε φιλοξενήσει στο «Δ. Τόφαλος».

ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ «ΞΥΠΝΗΣΑΝ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΑ

Σε ό,τι αφορά τον αγώνα, ο Κολοσσός ξεκίνησε εντυπωσιακά, φτάνοντας σε διψήφιο προβάδισμα ήδη από το 3-0 (10-0) του μικρού τελικού, ωστόσο το τάιμ άουτ που πήρε ο Μάκης Γιατράς αρκούσε για να «ξυπνήσει» τους παίκτες του, οι οποίοι ανέκαμψαν γρήγορα και κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα μετά από πέντε λεπτά (17-19 στο 8′) χάρη στην δράση των Τσαϊρέλη και Τζορτζ Κόντιτ. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν, έμειναν κοντά, αλλά η αστοχία στα δίποντα (33% στο ημίχρονο) ήταν απαγορευτική για να ξαναπάρει το προβάδισμα. Από την άλλη, τα +8 ριμπάουντ (23 έναντι 15) και η ικανότητα στο ανοιχτό γήπεδο βοήθησαν τον Προμηθέα να μεγαλώσει το προβάδισμα και να το οδηγήσει μέχρι το +12 (32-44) στην ανάπαυλα.

Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΑΝΙΟΥΣΑ

Όσο περνούσε η ώρα στο δεύτερο μέρος, τόσο φαινόταν η ανωτερότητα του Προμηθέα, σε επίπεδο ετοιμότητας. Οι παίκτες του Μάκη Γιατρά συνέχισαν να πιέζουν στην άμυνα και να είναι αποτελεσματικοί κοντά στο καλάθι, έχοντας πλουραλισμό στην επίθεση και συνέπεια στον τρόπο με τον οποίο έτρεχαν το γήπεδο. Κάπως έτσι, η διαφορά πήρε την ανιούσα για να φτάσει στο +20 (48-68) στο τέλος της τρίτης περιόδου και να γράψει επί της ουσίας τον επίλογο της αναμέτρησης. Βλέπετε, στα τελευταία λεπτά του αγώνα οι δύο προπονητές έκαναν περισσότερο διαχείριση, ανοίγοντας το rotation (έφτασαν αμφότεροι μέχρι τον 12ο παίκτη) εν όψει της έναρξης της σεζόν στη Basket League, σε μια βδομάδα. Οι διαιτητές: Τσαρούχα – Κάρδαρης – Ζαχαρής. Τα δεκάλεπτα: 20-23, 32-44, 48-68, 71-95.

ΚΟΛΟΣΣΟΣ (Παπαθεοδώρου): Σταρκς 21 (2), Μορέιρα 9, Χρυσικόπουλος, Κατσίβελης 7 (1), Στεφάνοβιτς 14 (3), Όσμπορν 6, Μπιλλής 6, Μπαρσέλο 5 (1), Χατζηδάκης, Ιορδάνου 2.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (Γιατράς): Κάουαν 5 (1), Γιανγκ 23 (5), Κόντι 13, Τσαϊρέλης 11 (1), Χέλεμς 11 (3), Πλώτας 2, Μουράτος 4, Γκίκας 7, Κακλαμανάκης 2, Σίμπσον 5 (1), Κουλμπόκα 12 (1).

 

Περισσότερα


Ροή ειδήσεων

Advertisement