Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Πάτρας

Δημοσιεύθηκε

στις

Ξεκίνησαν το πρωί της Κυριακής 2 Οκτωβρίου στην πλατεία των Υψηλών Αλωνίων, με την πραγματοποίηση ομιλίας από το Δήμαρχο της Πάτρας Κώστα Πελετίδη και την κατάθεση στεφανιών, οι δράσεις που διοργανώνει ο Δήμος για τη συμπλήρωση 78 χρόνων απελευθέρωσης της πόλης από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

Στη συνέχεια στον τόπο εκτέλεσης αγωνιστών της εθνικής Αντίστασης πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με τη συμμετοχή των χορωδιών του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών, της Μικτής Χορωδίας Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ και της Χορωδίας των Κανταδόρων. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και  μαθητές από το 36ο και 52ο δημοτικά σχολεία της Πάτρας.

Η δημοτική Αρχή στη διάρκεια της εκδήλωσης  παρέδωσε Μαρία Μπάλιου που ζει στη Μαγούλα της Ηλείας και είναι δισεγγονή  του  ΕΛΑΣίτη λοχία Γιώργου Ράμμου, ο οποίος έπεσε νεκρός στη μάχη για την απελευθέρωση της Πάτρας στη διασταύρωση Γερμανού και Ηλείας, κάδρο με θέμα τους απελευθερωτές της Πάτρας. Το υλικό είναι από την θεματική ενότητα για την απελευθέρωση της πόλης στις 4 Οκτωβρίου του ’44 που βρίσκεται στο ιστορικό καταφύγιο.

Ροή ειδήσεων

Advertisement