Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Διεθνή

Ανησυχία στο ΝΑΤΟ για το υποβρύχιο Belgorod του Πούτιν – Η τορπίλη Poseidon που προκαλεί ραδιενεργό τσουνάμι

Δημοσιεύθηκε

στις

ο ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο Belgorod προκαλεί ανησυχία στο ΝΑΤΟ, καθώς έχει αποχωρήσει από τη βάση του στον Αρκτικό Κύκλο και έχει τη δυνατότητα μέσω της τορπίλης Poseidon να προκαλέσει ραδιενεργό τσουνάμι.

Η τορπίλη «Ποσειδώνας» είναι ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) που λέγεται ότι μπορεί να διανύσει τεράστιες αποστάσεις υποβρυχίως πριν εκραγεί με αρκετή δύναμη ώστε να προκαλέσει ένα πυρηνικό τσουνάμι ύψους 1.600 ποδών, σχεδιασμένο να πνίξει και να ακτινοβολήσει παράκτιες πόλεις.

Το Poseidon ήταν ένα από τα τέσσερα όπλα νέας γενιάς που ανακοίνωσε ο Πούτιν το 2018 και θεωρείται ότι είναι επιχειρησιακό.

Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, είναι ικανό να ταξιδέψει έως και 6.000 μίλια υποβρυχίως πριν εκραγεί μια πυρηνική κεφαλή στη μύτη του με δύναμη δύο μεγατόνων – πάνω από 130 φορές το μέγεθος της βόμβας που έπεσε στη Χιροσίμα.

Πώς προκλήθηκε ο συναγερμός στο ΝΑΤΟ

Τον συναγερμό προκαλεί αυτή τη φορά έκθεση πληροφοριών του ΝΑΤΟ, η οποία στάλθηκε στα πιο σημαντικά συμμαχικά στρατηγεία τις τελευταίες ημέρες, όπως αποκαλύπτει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

Τώρα, το υποβρύχιο φέρεται να βρίσκεται στη θάλασσα της Αρκτικής και εκφράζονται φόβοι ότι η αποστολή του είναι να δοκιμάσει για πρώτη φορά την τορπίλη Poseidon.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement