Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Metron Analysis στον Κύκλο Ιδεών: Το 45% λέει «ναι» σε δεύτερες κάλπες αν δεν υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο Συνέδριο του Κύκλου Ιδεών του Ευάγγελου Βενιζέλου παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα έρευνας της Metron Analysis με τους ψηφοφόρους να λένε «ναι» σε δεύτερη εκλογική αναμέτρηση αν δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση από τις πρώτες κάλπες.

Ενδιαφέρον έχουν οι απαντήσεις των πολιτών στα ερωτήματα για αυτοδύναμες κυβερνήσεις ή κυβερνήσεις συνεργασίας, αλλά και για τα σενάριο επόμενης ημέρας των εκλογών σε περίπτωση μη αυτοδύναμης κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την έρευνα που παρουσίασε ο Στράτος Φαναράς, το 49% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της συγκρότησης αυτοδύναμης κυβέρνησης, ενώ το 47% επιθυμεί τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας. Αν δεν υπάρξει αυτοδύναμη μονοκομματική κυβέρνησης, τότε το 52% συμφωνεί με την προοπτική κυβέρνησης συνεργασίας, ενώ το 45% λέει να πάμε σε δεύτερη Κυριακή.

 

Ακρίβεια και ενεργειακό απασχολούν τους πολίτες


Στο ζητήματα της καθημερινότητας που απασχολούν τους πολίτες, τα δύο που κυριαρχούν είναι η ακρίβεια- επάρκεια εισοδήματος με ποσοστό 96%, αλλά και το ενεργειακό με το ποσοστσό να φτάνει το 95%.
Στη συνέχεια ακολουθούν τα ζητήματα της δημόσιας Παιδείας, της καθημερινότητας , του πολέμου στην Ουκρανία, της τουρκικής προκλητικότητας, ενώ ποσοστό μόλις 66% συγκεντρώνει το θέμα των υποκλοπών.

Οι πολίτες τάσσονται κατά της Ρωσίας στον πόλεμο στην Ουκρανία


Οπως προκύπτει από την έρευνα της Metron Analysis οι Ελληνας τάσσονται κατά της Ρωσίας στον πόλεμο στην Ουκρανία με ποσοστό 71% και μόλις το 16% είναι υπέρ.

Σημειώνεται πάντως ότι οι ψηφοφόροι, σε ποσοστό 71%, επιθυμούν την αλλαγή στάση της ΕΕ στον πόλεμο Ουκρανίας-Ρωσίας, καθώς θεωρούν πως οι κυρώσεις της Δύσης στη Μόσχα έχουν επιπτώσεις στην καθημερινότητα των Ευρωπαίων πολιτών.

 

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement