Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Μπακογιάννη: Ανησυχώ μήπως γίνει κάτι παραμονές των τουρκικών εκλογών, υπάρχει το ενδεχόμενο κρίσης

Δημοσιεύθηκε

στις

Την ανησυχία της «μήπως γίνει κάτι παραμονές των τουρκικών εκλογών», εξέφρασε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, προσθέτοντας πως «υπάρχει το ενδεχόμενο κρίσης, ο Ταγίπ Ερντογάν είναι στη γωνία».

Παράλληλα επεσήμανε ότι ο ελληνοτουρκικός διάλογος εξαρτάται από την Άγκυρα και όχι από εμάς. Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, «εμείς θα κρατήσουμε ανοιχτή την πόρτα στο διάλογο, και τώρα στην επικείμενη Σύνοδο της Πράγας, αλλά δεν είπε ο Μητσοτάκης «Ερντογάν γιοκ», ο Ερντογάν ήταν αυτός που είπε «Μητσοτάκης γιοκ».

Η βουλευτής και πρώην υπουργός σχολίασε επίσης ότι υπάρχει πολύ μεγάλος εκνευρισμός στην Τουρκία, κάτι που οφείλεται κυρίως στα εσωτερικά της προβλήματα και γίνεται προσπάθεια να στραφεί το ενδιαφέρον του λαού σε αλλά ζητήματα, γιατί είναι πολύ δύσκολο ο Ερντογάν να κερδίσει τις εκλογές με πληθωρισμό 80%. Όσον αφορά το «τουρκο-λιβυκό μνημόνιο» η βουλευτή εξήγησε ότι «η Λιβύη είναι διαλυμένο κράτος αυτή τη στιγμή, η μισή Λιβύη δεν δέχεται τη συμφωνία».

Αναφορικά με τη Συνθήκη της Λωζάνης και τα όσα αναφέρονται σε αυτή, η πρώην υπουργός υπογράμμισε πως «η Λωζάνη δεν έχει υπογραφεί μόνο από την Τουρκία και την Ελλάδα, αλλά από πάρα πολλά κράτη. Τη Λωζάνη την έκανε κόσκινο η Τουρκία στη Συρία. Αυτά που λέει ο Ακάρ είναι μπούρδες. Τα νησιά μας έχουν αμυντική, όχι επιθετική θωράκιση. Κανείς δεν θα τολμήσει να πειράξει ελληνικό νησί».

Και πρόσθεσε: «Τους ηγέτες που είναι πολύ στριμωγμένοι τους φοβάμαι» αναφερόμενη τόσο στον Ταγίπ Ερντογάν όσο και στο Βλαντιμίρ Πούτιν. «Όταν το λιοντάρι το σπρώξεις στη γωνία δεν ξέρεις ποτέ τι σου κάνει. Έχει κρίση μεγαλείου, δεν υπάρχει κανείς να του τραβήξει το αφτί» κατέληξε.


Ροή ειδήσεων

Advertisement