Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Ζυμώσεις» για τον νέο επικεφαλής-Ο Μιχάλης Σιδηρόπουλος ορκίστηκε χθες νέος περιφερειακός σύμβουλος στη θέση του παραιτηθέντος, Απόστολου Κατσιφάρα

Published

on

Πρόσωπο που να έχει ευρεία αποδοχή τόσο στο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και στο ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής θα αναλάβει τα «ηνία» της παράταξης «Δικαίωμα στην Πρόοδο» μέχρι τις εκλογές του 2023, χωρίς όμως, όπως όλα δείχνουν, να είναι και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος.

Στην παράταξη, μετά την παραίτηση του επικεφαλής, πρώην Περιφερειάρχη, Απόστολου Κατσιφάρα βρίσκονται σε εξέλιξη οι διεργασίες για την εκλογή του νέου επικεφαλής, κάτι που αναμένεται στα μέσα Οκτωβρίου. Προφανώς και οι ενδιαφερόμενοι είναι περισσότεροι του ενός, γι’ αυτό και η ανάδειξη του του νέου επικεφαλής θα γίνει με μυστική ψηφοφορία μεταξύ των 17 περιφερειακών συμβούλων.

Όσοι πάντως θέλουν να… δοκιμαστούν θα πρέπει να γνωρίζουν πως η θέση που αναλαμβάνουν δεν είναι εύκολη, με δεδομένο ότι επί της ουσίας δεν θα έχουν τη δυνατότητα να ασκήσουν πολιτική όπως ενδεχομένως αυτοί θα επιθυμούσαν, αλλά όπως… επιβάλλουν οι συνθήκες. Δηλαδή, να συνθέτουν τις απόψεις και τις θέσεις των δύο συνεργαζόμενων κομμάτων, διασφαλίζοντας πως η ομάδα θα παραμείνει συμπαγής και θα διεκπεραιώσει στο ακέραιο τον αντιπολιτευτικό της ρόλο μέχρι να οριστεί ο νέος υποψήφιος Περιφερειάρχης που είτε θα την «απορροφήσει», είτε θα την οδηγήσει στην επόμενη μέρα.

Έτσι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει πριν αποφασίσουν να λάβουν υπόψη τόσο το διαθέσιμο χρόνο που έχουν από τις επαγγελματικές ή άλλες τους υποχρεώσεις, όπως και το προσωπικό τους πολιτικό μέλλον, καθώς στην περίπτωση που ενδιαφέρονται να είναι υποψήφιοι οπουδήποτε αλλού πλην της Περιφέρειας η ενασχόλησή τους με την παράταξη που δεν είναι ακόμη «έτοιμη» θα τους στερήσει πολύτιμο χρόνο από τον προεκλογικό τους αγώνα.
Θυμίζουμε ότι υπεύθυνη για την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκλογής του νέου επικεφαλής είναι τριμελής επιτροπή, που απαρτίζεται από τους πρώτους σε ψήφους περιφερειακούς συμβούλους στην κάθε μία από τις τρεις Περιφερειακές Ενότητες (Δριβίλας, Μητρόπουλος, Λύτρας).

O Μ. ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ

Εξ άλλου ενώπιον του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη ορκίστηκε χθες, ο Μιχάλης Σιδηρόπουλος νέος Περιφερειακός Σύμβουλος της παράταξης «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο».

Ο κ. Σιδηρόπουλος που είναι και γραμματέας της Ν.Ε. Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ έχει εκλεγεί στην Π.Ε. Αχαΐας και καταλαμβάνει τη θέση του παραιτηθέντος, Απόστολου Κατσιφάρα, που ήταν και επικεφαλής του συνδυασμού. Με την είσοδο του κ. Σιδηρόπουλου στο Περιφερειακό, τα στελέχη της παράταξης που προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ γίνονται πλέον τρία, καθώς ήδη είναι εκλεγμένοι οι κύριοι, Κόντης και Σώζος.

Να σημειωθεί πως μετά την πράξη ορκωμοσίας ο κ. Φαρμάκης συνεχάρη το νέο περιφερειακό σύμβουλο για την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του και του ευχήθηκε καλή επιτυχία και εποικοδομητική συνεργασία.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement