Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Κορωνοϊός: Σκέψεις για διαγραφή των προστίμων στους ανεμβολίαστους άνω των 60

Δημοσιεύθηκε

στις

Μετά τις 15 Οκτωβρίου σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newsbomb.gr αναμένεται να ληφθεί η απόφαση για την επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών στις οργανικές τους θέσεις

Η απόφαση θα εξαρτηθεί από το επιδημιολογικά δεδομένα τις επόμενης εβδομάδας και τα σενάρια για τον χρόνο επιστροφής τους είναι δύο:

  • Το ένα προσδιορίζει το χρόνο στον Νοέμβριο,
  • Το δεύτερο προσδιορίζει τον χρόνο επιστροφής στα τέλη του χρόνου.

Περίπου 6.500 ανεμβολίαστοι υγειονομικοί τέθηκαν εκτός ΕΣΥ τον Σεπτέμβριο του 2021 εκ των οποίων περίπου οι μισοί επέστρεψαν στην πορεία καθώς εμβολιάστηκαν.

Αυτή τη στιγμή εκτός συστήματος βρίσκονται 2.200 ανεμβολίαστοι υγειονομικοί κυρίως νοσηλευτικό και λοιπό παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό.

«Ο αρχικός σχεδιασμός ήταν ότι θα το εξετάσουμε τον Δεκέμβριο. Με τα δεδομένα που έχουμε τώρα είναι να παρθεί η απόφαση εντός του Οκτωβρίου. Η κατεύθυνση που έχει πάρει η κυβέρνηση είναι ότι θα εξετάσει τα δεδομένα της πανδημίας. Εάν τα δεδομένα δεν δικαιολογούν τη συνέχιση του μέτρου θα επιστρέψουν. Εάν δικαιολογούν τη συνέχιση του μέτρου θα παραμείνουν σε αναστολή. Η θέση που έχουμε αποφασίσει κυβερνητικά είναι ότι ακολουθούμε την πανδημία», δήλωσε ο υπουργός Υγείας σχετικά στο MEGA.

Αναφορικά με το πρόστιμο των 100 ευρώ που επεβλήθη στους ανεμβαλίαστους άνω των 60 ετών υπάρχουν δυο θέσεις: η μια πλευρά υποστηρίζει ότι θα πρέπει να διαγραφεί για όσους εμβολιάστηκαν και η έτερη υποστηρίζει ότι θα πρέπει να διαγραφεί σε όλους όσους έχει επιβληθεί. Ο ίδιος ο υπουργός κατά το πρόσφατο παρελθόν σε δηλώσεις του είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο μόνο όμως για την πρώτη κατηγορία.

Εφόσον επικρατήσει η δεύτερη άποψη – δεν υπάρχει προς ώρας ειλημμένη απόφαση – τότε οι άνω των 60 που βρέθηκαν αντιμέτωποι με το πρόστιμο λόγω μη εμβολιασμού θα απαλλαχθούν από τη συγκεκριμένη οφειλή.

Σημειώνεται ότι το επιχείρημα όσων υποστηρίζουν ότι πρέπει να διαγραφεί το πρόστιμο είναι το πλήγμα που δέχεται η κοινωνία λόγω ενεργειακής κρίσης και του τσουνάμι των ανατιμήσεων.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement