Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Εκπαίδευση

ΠΑΤΡΑ: Ημερίδα “Generation Z: τα παιδιά της τεχνολογίας στην κοινωνία”

Δημοσιεύθηκε

στις

Με αφορμή την επιτυχημένη πορεία της ομάδας Pop2See Smart Class στον 33ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Νέων Επιστημόνων 2022 και την πρόσφατη πρόκρισή της στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής, που θα πραγματοποιηθεί στο Ντόρτμουντ της Γερμανίας, το Επίκεντρο Πολιτισμού σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος διοργανώνουν ημερίδα το Σάββατο 08/10, 11:00 – 14:00, στον χώρο του Επικέντρου+ με τίτλο ”Generation Z – Τα παιδιά της τεχνολογίας για την κοινωνία”.

Η ομάδα Pop2See Smart Class αποτελείται από:
την Αλίκη Ράγκου, πρωτοετή φοιτήτρια Χημικών Μηχανικών Πανεπιστημίου Πατρών, τον Κωνσταντίνο Μαζαράκη, μαθητή Τρίτης Λυκείου στο Πρότυπο Γενικό Λύκειο Πατρών και τον προπονητή τους, Σπύρο Τσουκαλά

Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση και η ενθάρρυνση μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην ενασχόλησή τους με επιστημονικά πεδία όπως φυσική, μαθηματικά, χημεία, ρομποτική, μηχανική, πληροφορική κ.α. και η συμμετοχή τους σε διαγωνισμούς. Επίσης, επιδιώκεται να τονιστεί η σημασία της διασύνδεσης αυτών των πρότζεκτ με ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και το αμοιβαίο όφελος που προκύπτει από αυτό αλλά και ο ρόλος των εταιρειών με τα προγράμματα κοινωνικής υπευθυνότητας για την υλοποίησή τους.
Η ημερίδα είναι ανοιχτή για το κοινό.


Ροή ειδήσεων

Advertisement