Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στο πλευρό της ορθόδοξης ομογένειας

Δημοσιεύθηκε

στις

Με αφορμή τον παγκόσμιο μήνα για την πνευμονική ίνωση, το Πνευμονολογικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών, πραγματοποίησε εθελοντική αποστολή στην Κωνσταντινούπολη.

Στη διάρκεια της αποστολής έγινε ενημέρωση των ομογενών σχετικά με τις επιβλαβείς επιδράσεις του καπνίσματος και τη συσχέτιση του με χρόνια αναπνευστικά νοσήματα, τη σημασία των εμβολίων στην πρόληψη λοιμωδών νοσημάτων, ενώ πραγματοποίησε και σπιρομετρήσεις στα ιστορικά σχολεία, «Ζωγράφειο Λύκειο» και «Μεγάλη του Γένους Σχολή».

Επιστέγασμα αυτής της πρωτοβουλίας ήταν η συνάντηση με τον Παναγιότατο Οικουμενικό Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίο ο οποίος ευλόγησε και χαιρέτισε τη διακονία αυτή και μάλιστα εν μέσω χαλεπών καιρών. Άλλωστε ο Άγιος Ανδρέας συνδέει άρρηκτα την πόλη και το Πανεπιστήμιο Πατρών με το Οικουμενικό Πατριαρχείο του οποίου υπήρξε ιδρυτής του, ενώ η ίδρυση του Πανεπιστημίου Πατρών το 1964 συμπίπτει με την επιστροφή της Κάρας του Αγίου Ανδρέα στην πόλη των Πατρών.

«Η ευτυχία είναι κάτι παραπάνω από νούμερα και αριθμούς είναι παραπάνω από μια επιτυχία. Είναι ανθρώπινες σχέσεις. Στο Πνευμονολογικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών πορευόμαστε με αυτήν την αρχή, χτίζουμε πάνω στις ανθρώπινες σχέσεις, πλάθουμε την νέα γενιά πνευμονολόγων με βάση την ενσυναίσθηση, τον ανθρωπισμό, την αλληλεγγύη. Η ιατρική επιστήμη άλλωστε επιβάλλεται να έχει κοινωνικό πρόσωπο και να είναι ανθρωποκεντρική. Θερμά ευχαριστώ σε όλα τα μέλη του Πνευμονολογικού τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών (ιδιαιτέρως στον συνδιοργανωτή αυτής της πρωτοβουλίας, Αντώνη Χριστόπουλο, που συνεχίζουν να μας κάνουν υπερήφανους στεκόμενοι πλάι στην ομογένεια όπως στέκονται καθημερινά πλάι στον ασθενή και ευάλωτο. Εις το επανιδείν αδερφοί», αναφέρει ο Διευθυντής του Τμήματος, Αργύρης Τζουβελέκης.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement