Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Revenge porn: Σε κλειστές ομάδες του Telegram, που έφταναν μέχρι και τα 1.330 μέλη, χρήστες με ψευδώνυμα δημοσίευαν υλικό από 141 γυναίκες

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε κλειστές ομάδες του Telegram, που έφταναν μέχρι και τα 1.330 μέλη, χρήστες με ψευδώνυμα δημοσίευαν υλικό revenge porn από 141 γυναίκες. Ατομα με ψευδώνυμα όπως «Μήτσος» και «Σούπερ Μάριο» ζητούσαν φωτογραφίες και βίντεο από γυναίκες, τις οποίες εντόπιζαν στα social media και τους ζητούσαν και άλλο υλικό!

Μέσα από ψεύτικα προφίλ τα άτομα αυτά έστελναν απανωτά μηνύματα στα social media, όπως έκαναν σε μια 22χρονη κοπέλα από την Πάτρα: «Μου ερχόντουσαν μηνύματα απανωτά. Από ανθρώπους που δεν τους γνώριζα και δεν με ξέρανε. Με κακοχαρακτηρίζανε με αισχρόλογα». «Μου έστελναν μηνύματα από άκυρα προφίλ, μου έφτιαχναν διάφορα προφίλ στο Tinder. Είναι μια εφαρμογή – αν τη γνωρίζετε- γνωριμιών. Και μου έστελναν στο facebook ότι μιλάμε και χάθηκες», ανέφερε θύμα revenge porn.

Revenge Porn: Τις κατηγοριοποιούσαν

Το έγκλημα ήταν τόσο καλά οργανωμένο που μερικοί είχαν φτάσει στο σημείο μέχρι και να χωρίσουν σε κατηγορίες το ροζ υλικό που εμπλουτιζόταν κάθε μέρα από τα μέλη των κλειστών ομάδων! «ΟΙ ΧΟΝΤΡΕΣ. Η ομαδική είναι μόνο για τις χοντρές κορμάρες. Στείλτε Ελληνίδες και από το εξωτερικό. Πρέπει να είναι άτομα 18+», γράφει μήνυμα στη σελίδα. Άλλες τις κατηγοριοποιούσαν ανάλογα με την περιοχή όπως στην ομάδα «Χανιώτισες». «Οικογενειακές και φιλικές ιστορίες. Στείλτε ο,τιδήποτε αφορά οικογενειακά και φιλικά σας άτομα», έγραφαν.

«Δεν μπορώ να σταματήσω να σκέφτομαι την αυτοκτονία»

«Δεν μπορώ να σταματήσω να σκέφτομαι την αυτοκτονία. Δεν αντέχω άλλο», δήλωσε η 21χρονη Κέλλυ. «Δεν έχω ξανακάνει σχέση από τότε. Δύσκολα εμπιστεύομαι πια ανθρώπους», είπε η 28χρονη Σοφία. Οι εμπλεκόμενοι κινδυνεύουν με φυλάκιση έως και 8 έτη, μια ποινή που δεν αφορά μόνο εκείνους που κατέγραψαν το παράνομο υλικό αλλά και εκείνους που το διακινούν από κινητό σε κινητό.

Περισσότερα


Ροή ειδήσεων

Advertisement