Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Άνοιξε μέτωπο και στην Αχαΐα-Ωράριο Θεσσαλονίκης» σχεδιάζει να υιοθετήσει το Αίγιο, δεν κατεβάζει διακόπτη χωρίς αντισταθμιστικά μέτρα η Πάτρα

Δημοσιεύθηκε

στις

Με αντικείμενο την υιοθέτηση μέτρων για το ενεργειακό κόστος συνεδριάζει εκτάκτως τη Δευτέρα ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Αιγιαλείας ενώ «παράθυρο» για τροποποίηση του ωραρίου λειτουργίας, μόνο στην περίπτωση που το υιοθετήσουν Σούπερ Μάρκετ και Πολυκαταστήματα, αφήνει ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος της Πάτρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισήγηση των εμπόρων του Αιγίου, στην διάρκεια σύσκεψης που συγκαλείται τη Δευτέρα το απόγευμα, με προσκεκλημένους και εκπροσώπους των εργαζομένων, είναι τα καταστήματα να ανοίγουν μία ώρα νωρίτερα τα απόγευμα και να κλείνουν νωρίς το βράδυ (Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή, από 16:30 έως τις 19:30 ή 20:00).
Εναλλακτικά αναμένεται να συζητηθεί και το συνεχές ωράριο που έθεσαν οι έμποροι της Θεσσαλονίκης (Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή 10:00 – 19:00). Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας Δημήτρη Ντερντέ, «το θέμα της εξοικονόμησης ενέργειας ‘καίει’ την αγορά γι αυτό και κατά τη σύσκεψη της Δευτέρας, καλούνται έμποροι αλλά και εργαζόμενοι να θέσουν τις απόψεις τους».

Ήδη πάντως για το θέμα αυτό υπάρχει αντίδραση του Εργατικού Κέντρου Αιγίου. «Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση η συζήτηση αυτή να συμπαρασύρει τον εργαζόμενο ο οποίος ήδη βρίσκεται σε πολύ δυσχερή θέση λόγω της ακρίβειας. Μείωση ωραρίου θα σημάνει απολύσεις, η χώρα και η περιοχή δεν αντέχει άλλη ανεργία και φτώχεια» αναφέρει στη «Γ» ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αιγίου Παναγιώτης Γεωργόπουλος.

«Το τελευταίο διάστημα έχει ανοίξει μία συζήτηση για μείωση του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων λόγω της ενεργειακής κρίσης. Από συναδέλφους Εμπορικών Συλλόγων ακούγονται πρόχειρες, αντικρουόμενες και αντιφατικές ιδέες και προτάσεις. Δεν θα επιτρέψουμε το λιανικό εμπόριο να αποτελέσει εκ νέου το θύμα των όποιων μέτρων όπως έγινε και κατά την διάρκεια της πανδημίας. Βρισκόμαστε στα όριά μας και χρειαζόμαστε ουσιαστική στήριξη και όχι πρόχειρους πειραματισμούς εις βάρος μας» σχολίασε χθες ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας Κώστας Ζαφειρόπουλος.

Ροή ειδήσεων

Advertisement