Τρίτη 28 Μαρτίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ηλεία: Αύριο η εκλογή του νέου Μητροπολίτη – Υπέρ του Επισκόπου Ωλένης οι πιστοί

Δημοσιεύθηκε

στις

Αύριο η Μητρόπολη Ηλείας θα αποκτήσει τον νέο της ηγέτη και στον νομό έχει σημάνει συναγερμός για την εκλογή του Μητροπολίτη, που θα καθοδηγήσει το πλήρωμά του, διαδεχόμενος τον κορυφαίο ιεράρχη της ορθόδοξης εκκλησίας μας τον κ.κ. Γερμανό.

Αναμφιβόλως είναι μία ιστορική στιγμή για τον τόπο μας, που την κάνει ακόμη μεγαλύτερη το εύρος της προσωπικότητας και του πολύτιμου έργου που αφήνει πίσω του, ο μέχρι πρότινος και επι 41 έτη Ποιμενάρχης Ηλείας. Στο διάστημα που μεσολάβησε από την παραίτηση του τελευταίου, μέχρι και σήμερα, η συντριπτική πλειοψηφία των Ηλείων έχει ήδη στείλει το μήνυμά της στην Ιερά Σύνοδο. Θέλει νέο Μητροπολίτη Ηλείας τον επίσκοπο Ωλένης κ. Αθανάσιο. Το ίδιο επιθυμεί και ο απερχόμενος Μητροπολίτης μας καθώς τον είχε πολλά χρόνια δίπλα του και βοηθό του και για αυτό και εκτιμά ότι είναι η ιδανικότερη λύση για την αναπλήρωση της θέσης. Ο κ.κ. Γερμανός έχει στείλει και ο ίδιος το μήνυμά του στην ιεραρχία, κάνοντας έκκληση και ζητώντας ευθυτενώς την εκλογή του επισκόπου κ. Αθανασίου, ως νέου Μητροπολίτου Ηλείας. Παράλληλα πληθώρα ανακοινώσεων, δηλώσεων και επισήμων τοποθετήσεων, έχει επισημάνει την καθολική αποδοχή του κ. Αθανασίου από την Ηλειακή κοινωνία, από τους πιστούς της Μητρόπολης Ηλείας. Άνθρωπος έντιμος, δραστήριος, που γνωρίζει όσο κανένας άλλος, μετά τον κ.κ. Γερμανό τα προβλήματα, αλλά και τις δυνατότητες της Μητρόπολης Ηλειας. Η βούληση των πιστών για την εκλογή του κ. Αθανασίου αναμένεται να εκφραστεί ηχηρά και με την παρουσία τους, όπως και πολλών κληρικών της Μητρόπολης την αυριανή ημέρα διεξαγωγής των εκλογών στη μονή Πετράκη. Η εφημερίδα μας μεταφέροντας και αυτή το κοινό αίσθημα και την επιθυμία της πληθώρας των αναγνωστών της, συμπαρίσταται στον επίσκοπο Ωλένης και εκτιμά ότι η εκλογή του στη θέση του Μητροπολίτη Ηλείας, θα έχει ιδιαιτέρως θετικά αποτελέσματα για την ίδια τη Μητρόπολη και το ποίμνιό της.

Με την ευχή όλων λοιπόν, ο επίσκοπος κ. Αθανάσιος προσδοκά και ο ίδιος με τη σύμφωνη γνώμη των περισσότερων μελών της ιεραρχίας, αλλά και με τη βοήθεια του Θεού, να είναι αυτός που θα αποτελέσει τον επόμενο Δεσπότη μας. Δεν μένει παρά να αποδειχθεί ακράδαντα αυτό στην αυριανή εκλογική διαδικασία. Αύριο λοιπόν Παρασκευή (7/10), στις 9:00, μετά την ανάγνωση και επικύρωση των Πρακτικών της προηγουμένης Συνεδρίας, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος θα προβεί στην πλήρωση των κενών Ιερών Μητροπόλεων Δράμας και Ηλείας, ως και τυχόν κενωθησομένων Ιερών Μητροπόλεων.

Η διαδικασία της εκλογής

Η κάλυψη μιας κενής Μητροπολιτικής θέσης από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, γίνεται είτε δι’ εκλογής ή δια μεταθέσεως. Η Ιεραρχία κατά την τακτική συνέλευσή της με μυστική ψηφοφορία και κατά πλειοψηφία των παρόντων μελών της αποφασίζει για την εγγραφή ή μη στον κατάλογο των εκλογίμων αυτών, οι οποίοι περιλαμβάνονται στον πίνακα υποψηφίων, εφ’ όσον κρίνει ότι κατέχουν τα ουσιαστικά και τυπικά προσόντα και έτσι συμπληρώνει τον κατάλογο των προς αρχιερατεία εκλογίμων που κάθε φορά ισχύει. Οι λευκές ψήφοι υπολογίζονται υπέρ του υποψηφίου. Σε περίπτωση, κατά την οποία συγκληθεί εκτάκτως η Ιεραρχία, ρυθμίζει τη διαδικασία περί του καταλόγου των εκλογίμων. Πριν προχωρήσει στη διαδικασία καταρτίσεως του καταλόγου εκλογίμων αποφαίνεται οριστικά με μυστική ψηφοφορία και κατά πλειοψηφία των παρόντων μελών για τις ενστάσεις που υποβλήθηκαν στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο και αφορούν στη νομιμότητα και κανονικότητα της εγγραφής ή της μη εγγραφής κάποιου σ’ αυτόν. Η διαδικασία συμπληρώσεως του καταλόγου εκλογίμων δεν αναστέλλει την ισχύ του υπάρχοντος καταλόγου. Η εκλογή Μητροπολιτών ρυθμίζεται από το 24ο άρθρο. Σύμφωνα με αυτό η εκλογή προς πλήρωση χηρεύοντος Μητροπολιτικού θρόνου ενεργείται εντός εξαμήνου από την ημέρα της χηρείας του θρόνου. Η εκλογή διενεργείται από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας, η οποία συνέρχεται για τον σκοπό αυτό εκτάκτως, εφ’ όσον στο χρονικό αυτό διάστημα δεν συμπίπτει ο χρόνος τακτικής Συνόδου της Ιεραρχίας

Διαδικασία διεξαγωγής της εκλογής Μητροπολιτών. Άρθρο 25 παρ. 1

Η εκλογή Μητροπολιτών διεξάγεται με μυστική ψηφοφορία σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση, κάθε εκλογέας Μητροπολίτης αναγράφει στο ψηφοδέλτιό του τα ονόματα τριών εκλογίμων. Από τους τρεις πρώτους σε αριθμό ψήφων υποψηφίους σχηματίζεται τριπρόσωπο δελτίο από το οποίο εκλέγεται στη δεύτερη φάση με σχετική πλειοψηφία ο ένας. Μετά την εκλογή τελείται το Μικρό Μήνυμα και οι συνοδικοί Μητροπολίτες κατέρχονται στο συνοδικό παρεκκλήσιο για να τελεσθεί το Μεγάλο Μήνυμα. Διάταγμα αναγνωρίσεως και καταστάσεως. Άρθρο 26 Αφού ανακοινωθεί από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας στο Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων η εκλογή, η τέλεση του Μεγάλου Μηνήματος και η χειροτονία του νέου Μητροπολίτου και εφ’ όσον δεν είναι ήδη αρχιερέας εκδίδεται μέσα σε 10 ημέρες το προεδρικό διάταγμα αναγνωρίσεως και καταστάσεώς του. Αυτό δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Μόλις κοινοποιηθεί στην Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας το προεδρικό διάταγμα αναγνωρίσεως και καταστάσεως, ο νέος Μητροπολίτης δίδει διαβεβαίωση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, με την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, τη διαβεβαίωση περί της εκπληρώσεως των αρχιερατικών καθηκόντων του. Μετά ακολουθεί η ενθρόνιση κατά την εκκλησιαστική τάξη.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΠΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ: Ευεργέτης των πολύτεκνων οικογενειών ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ.κ. ΓΕΡΜΑΝΟΣ

Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Πύργου και περιχώρων με επιστολή του τονίζει ότι ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Γερμανός, υπήρξε ευεργέτης των πολύτεκνων οικογενειών, ενώ ελπίζει και πιστεύει η Ιεραρχία της Εκκλησίας μας να εκλέξει ως νέο Μητροπολίτη τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωλένης κ.κ. Αθανάσιο. Η επιστολή του συλλόγου «Μετά 41 χρόνια αρχιερατικής διακονίας ως Μητροπολίτης της Μητροπόλεως Ηλείας, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ.κ. Γερμανός υπέβαλε την παραίτησή του στην Ιερά Σύνοδο της εκκλησίας μας, η οποία έγινε αποδεκτή. Σεβάσμιος Ιεράρχης. Εξέχουσα προσωπικότητα και θρησκευτικός ηγέτης, αφήνει ανεξίτηλη την παρουσία του στα εκκλησιαστικά και κοινωνικά δρώμενα της Ηλείας και όχι μόνο. Ασκητικός, διορατικός, προορατικός και παρεμβατικός στα δρώμενα, με ουσιαστικές παρεμβάσεις πάντοτε. Ως φιλόστοργος πατέρας αγκάλιασε τους πάντες, χωρίς εξαιρέσεις και προσωπικά οφέλη. Αγάπησε τον Θεό παιδιόθεν, αλλά και τον άνθρωπο που είναι εικόνα Θεού. Δεν χρειάζεται να αναφερθούμε στο φιλανθρωπικό του έργο, αφού αυτό μίλα από μόνο του, με τα ευαγή ιδρύματα και τους ανθρώπους που στεγάζονται σε αυτά, βρίσκοντας εκεί τη θαλπωρή και την ανακούφιση. Προερχόμενος και ο ίδιος από πολύτεκνη οικογένεια, όταν ακόμα ήταν Πρωτοσύγκελος και στη συνέχεια ως Μητροπολίτης, στάθηκε στο πλευρό των πολύτεκνων οικογενειών, προσφέροντας πνευματική καθοδήγηση και πολύτιμη υλική βοήθεια στις οικογένειές μας. Για πολλά χρόνια τα γραφεία του συλλόγου Πολυτέκνων στεγάστηκαν σε κτίριο που προσέφερε ο Σεβασμιότατος.

Eurokinissi/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Επίσης κάθε χρόνο προσέφερε ένα σεβαστό χρηματικό ποσό, για να βραβεύονται οι φοιτητές των πολύτεκνων οικογενειών. Θα θέλαμε δημόσια να εκφράσουμε τις ευχαριστίες, τον σεβασμό και την αγάπη μας για τον Ποιμενάρχη μας κ.κ. Γερμανό και θα προσευχόμαστε πάντοτε για τον ΑΞΙΟ πνευματικό Πατέρα μας. Ελπίζουμε και πιστεύουμε η Ιεραρχία της Εκκλησίας μας να εκλέξει ως νέο Μητροπολίτη μας τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωλένης κ.κ. Αθανάσιο, γνήσιο Πνευματικό τέκνο του κ.κ. Γερμανού και ΑΞΙΟ συνεχιστή του μεγάλου και σπουδαίου έργου του».

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΗΛΙΔΑ – ΝΕΑ ΜΕΡΑ»: «Η Ηλεία ευγνωμονεί τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Γερμανό και ελπίζει στον άξιο διάδοχό του Θεοφιλέστατο κ.κ. Αθανάσιο»

Ένας κύκλος 41 ετών σημαντικής Ποιμαντορίας και παρακαταθήκης πλούσιου έργου κλείνει τις επόμενες ημέρες για την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Γερμανός έδειξε με την επιλογή του, να ανοίξει μόνος του τη διαδικασία διαδοχής του, το μεγαλείο ψυχής που -άλλωστε- τον διακρίνει καθ’ όλη τη διάρκεια της Ποιμαντορίας του. Το έργο που αφήνει πίσω του είναι μεγαλειώδες, με τους πιστούς να τον ευγνωμονούν για τα όσα απλόχερα προσέφερε όλα αυτά τα χρόνια. Ένας άνθρωπος που τίμησε το «ΑΞΙΟΣ» που ακούστηκε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 1981 και συνεχίζει να ακούγεται στους Ιερούς ναούς της Μητρόπολης Ηλείας. Όσον αφορά στη διαδικασία της διαδοχής για τον επισκοπικό θρόνο της Ιεράς Μητροπόλεως, εύχομαι από καρδιάς στον Θεοφιλέστατο κ.κ. Αθανάσιο Μπαχό να κριθεί ως ο άξιος των αξίων από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδας, όπως κρίνεται καθολικά κατά τη διαδρομή του, από το σύνολο των εκπροσώπων φορέων, αρχών και το ποίμνιο της Ιεράς μας Μητροπόλεως. Είμαι, δε, βέβαιος, ότι με τον Θεοφιλέστατο ως νέο Μητροπολίτη, προμηνύεται ένα δημιουργικό μέλλον, υπό την αλληλέγγυα σκέψη του, τις οραματικές του ιδέες και τον προσφιλή σε όλους μας εκκλησιαστικό και γόνιμο λόγο που τον διακατέχει. Τις πιο θερμές ευχές, εν όψει της διαδικασίας εκλογής.

 

Ηλεία: Αύριο η εκλογή του νέου Μητροπολίτη – Υπέρ του Επισκόπου Ωλένης οι πιστοί

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Νέος εξοπλισμός στο ΠΓΝΠ ενώ συνεχίζονται τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών επισκέφθηκε σήμερα Τρίτη 28 Μαρτίου 2023 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας και αρμόδιο για θέματα δημόσιας υγείας Χαράλαμπο Μπονάνο, όπου ενημερώθηκε από τη Διοίκηση του νοσοκομείου τόσο για την εξέλιξη της προμήθειας σύγχρονου ξενοδοχειακού εξοπλισμού, όσο και για την πορεία των εργασιών ενεργειακής αναβάθμισης.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας χρηματοδότησε με 1,1 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων την απόκτηση 265 νέων ηλεκτρικών κρεβατιών νοσηλείας για τις ανάγκες των κλινικών του ΠΓΝΠ, όπως επίσης την προμήθεια 50 φορείων και τριών κρεβατιών επιτόκων. Ο ξενοδοχειακός εξοπλισμός θα ενισχυθεί επίσης με 85 εξεταστικές κλίνες, 250 καρέκλες θαλάμων, 50 αμαξίδια και 35 τροχήλατα ιματισμού προϋπολογισμού 77.750 ευρώ.
Αφού ο Περιφερειάρχης ξεναγήθηκε σε χώρους του Νοσοκομείου και είδε το νέο εξοπλισμό, ακολούθησε σύσκεψη στο γραφείο διοίκησης όπου υπήρξε εκτενής ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη των έργων ενεργειακής αναβάθμισης που εκτελούνται τον τελευταίο χρόνο στο ΠΓΝΠ και χρηματοδοτούνται με 6,5 εκ. ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας 2014-2020. Το έργο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με την καθοδήγηση του Υπουργείου Υποδομών και της εταιρίας «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.».

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνεχίζει να στηρίζει με κάθε τρόπο τις δημόσιες δομές υγείας με έργα βελτίωσης των υποδομών τους και ανανέωσης του ξενοδοχειακού εξοπλισμού τους, με στόχο την παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών προς τους πολίτες. Γιατί αυτή ακριβώς είναι η δουλειά μας, να υπηρετούμε τον πολίτη. Είμαστε περήφανοι γιατί δεν εγκαταλείπουμε τις προσπάθειες και χαρούμενοι γιατί βλέπουμε να υλοποιούνται έργα που περιμένουν επί χρόνια οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας. Γνωρίζουμε όμως καλά ότι έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και μπορούμε να διαβεβαιώσουμε ότι είμαστε εδώ για να συνεχίσουμε να προσφέρουμε. Θέλουμε συμμετοχή σε αυτό που λέμε Εθνικό Σύστημα Υγείας και θα είμαστε εδώ για να προσφέρουμε σε κάθε ανάγκη. Όσο πιο υψηλό είναι το επίπεδο παροχών της δημόσιας υγείας, τόσο πιο υψηλός θα είναι και ο πολιτισμός μας» δήλωσε στη διάρκεια της σύσκεψης ο κ. Φαρμάκης.

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης, Χαράλαμπος Μπονάνος, πρόσθεσε: «Σήμερα ο επισκέπτης στο ΠΓΝΠ αντικρίζει μια εικόνα εντελώς διαφορετική από αυτή που έβλεπε στο παρελθόν με διαβρωμένο τον εξωτερικό σκελετό του κτιρίου, χωρίς ουσιαστικά μόνωση και έλλειψη κεντρικής μονάδας κλιματισμού. Η Περιφερειακή μας Αρχή αντιμετώπισε τα προβλήματα και επίσπευσε τις διαδικασίες για την ενεργειακή αναβάθμιση. Μέρα με την ημέρα το νοσοκομείο παρουσιάζει μια διαφορετική, αναβαθμισμένη εικόνα. Αυτή η εικόνα συμπληρώνεται πλέον και από τον νέο, σύγχρονο ξενοδοχειακό νοσοκομειακό εξοπλισμό, που αλλάζει την όψη των κλινικών και των γραφείων του νοσοκομείου μας. Είμαι χαρούμενος που από το 1988 είναι η πρώτη φορά που με πόρους της Περιφέρειας μας, γίνεται ουσιαστική δουλειά στο νοσηλευτικό μας ίδρυμα. Η αιρετή Περιφέρεια προσφέρει γενναία στήριξη στο σύστημα υγείας, χωρίς να έχει τυπικά την αρμοδιότητα να καλύπτει ανάγκες που αποτελούν αρμοδιότητα προϋπολογισμού του υπουργείου Υγείας. Όμως παραμένουμε προσηλωμένοι στον στόχο μας, να έχουμε σε προτεραιότητα την στήριξη του ΕΣΥ που ο πολίτης της Περιφέρειας μας το έχει ανάγκη. Είμαστε εδώ για να αποδώσουμε στον πολίτη μετρήσιμο έργο και στον χώρο της υγείας».

Συνεχίζοντας ο διοικητής του ΠΓΝΠ Δημήτρης Μπάκος ευχαρίστησε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και προσωπικά τον Περιφερειάρχη για την συνεχή και αποτελεσματική συνεργασία, ενώ δήλωσε σχετικά: «Σήμερα βιώνουμε μια άλλη ξεχωριστή μέρα στο ΠΓΝΠ όπου παρελήφθησαν 25 νέες κλίνες και 20 νέα φορεία από ένα σύνολο 265 νέων ηλεκτρικών κλινών αλλά και 50 νέων φορείων που αναμένονται έως τα τέλη του Μαϊου 2023 τμηματικά. Η σημαντική αυτή ανακαίνιση του ξενοδοχειακού εξοπλισμού σε συνδυασμό με τις εργασίες της ενεργειακής αναβάθμισης του ΠΓΝΠ αποτελούν μια ιδιαίτερη σελίδα στην ιστορία του ΠΓΝΠ, καθώς ο ξενοδοχειακός εξοπλισμός του ΠΓΝΠ δεν είχε ανακαινισθεί από το 1988. Η χρηματοδότηση για την ανανέωση του ξενοδοχειακού εξοπλισμού μας προήλθε από πιστώσεις του ΠΔΕ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος ύψους 1.136.570 Ευρώ όπου μετά τις εκπτώσεις του διαγωνισμού συμβασιοποιήθηκε στο ποσό των 684.616,49 ευρώ. Η όλη διαδικασία εκκίνησε από την προηγούμενη διοίκηση και ολοκληρώθηκε από την νυν με διαγωνιστική διαδικασία που έλαβε χώρα στις 17/10/2021. Τα υπό προμήθεια προϊόντα είναι εξαιρετικής ποιότητας, σύγχρονης κατασκευής και υιοθετούν όλη τη σύγχρονη τεχνολογία προκειμένου να προσδώσουν άνεση και ασφάλεια στον ασθενή. Η Διοίκηση του ΠΓΝΠ έχει καταρτίσει σχέδιο ανακαίνισης και του υπόλοιπου ξενοδοχειακού εξοπλισμού του ΠΓΝΠ εντός του 2023 ο οποίος δεν μπόρεσε να συμπεριληφθεί στην άνω χρηματοδότηση».

Στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο ΠΓΝΠ συμμετείχαν ακόμη ο Αναπληρωτής Διοικητής ΠΠΝΠ Ανδρέας Μαζαράκης, τα μέλη Δ.Σ ΠΓΝΠ Περικλής Νταβλούρος (Δ/ντης Καρδιολογικής Κλινικής) και Ευστάθιος Τερζής (Δ/ντης ΕΣΥ Νευρολογικής Κλινικής), ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας ΠΠΝΠ – Καθηγητής Ουρολογίας Ευάγγελος Λιάτσικος, ο Διευθυντής Τεχνολογικών Υπηρεσιών Σπύρος Καλαφάτης και η Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Ιωάννα Μίχου.

????????????????????????????????????

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αλλάζει τα δεδομένα η παράκτια ζώνη Ρίου-Αγίου Βασιλείου

Δημοσιεύθηκε

στις

Μία από τις επισημάνσεις στο χθεσινό περιφερειακό συμβούλιο, όπου ομόφωνα ψηφίστηκε να υπογραφεί προγραμματική σύμβαση της Περιφέρειας με τον Δήμο της Πάτρας για να προχωρήσουν τα έργα αποκατάστασης της παράκτιας ζώνης Ρίου – Αγ. Βασιλείου, ήταν η όχληση που μπορεί να υπάρξει λόγω των έργων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στους οικισμούς, αλλά και τους επαγγελματίες της περιοχής.

Η επισήμανση των περιφερειακών συμβούλων ασφαλώς και έχει λογική, ωστόσο όλοι επίσης συμφωνούν πως το έργο είναι αναγκαίο και άρα, κάποιου είδους όχληση προφανώς και θα υπάρξει, ιδιαίτερα καθώς όπως είναι γνωστό, κάποια κατασκευαστικά έργα δεν μπορούν να υλοποιηθούν μέσα στο καταχείμωνο, υπό κακές καιρικές συνθήκες.

Κατά συνέπεια, όλοι πρέπει να δείξουν και λίγη υπομονή, ειδικά καθώς το έργο που θα κατασκευαστεί δεν θα είναι μια απλή αποκατάσταση του παραλιακού δρόμου, αλλά θα διαμορφώσει ένα… νέο τοπίο στην περιοχή.

Η παραλιακή οδός θα αναβαθμιστεί πλήρως και θα κάνει την περιοχή πολύ πιο ελκυστική, ενώ παράλληλα, πολύ σημαντικά αντιδιαβρωτικά έργα θα εκτελεστούν ακόμα και μέσα στην θάλασσα, αποσκοπώντας όχι μόνο να προστατεύσουν τις οικιστικές περιοχές, αλλά να αποκαταστήσουν πλήρως το θαλάσσιο περιβάλλον και την ακτογραμμή. Σύμφωνα με τη μελέτη, μετά τα έργα και σε βάθος κάποιων ετών, η περιοχή του Ρίου και του Αγ. Βασιλείου θα μπορούν να έχουν αποκτήσει.. νέες παραλίες! Γι’ αυτό εξάλλου, η συγκεκριμένη μελέτη θεωρείται «οδηγός» και για τις επόμενες μελέτες και αποκαταστάσεις ακτών. Θεωρούμε πως αξίζει τον κόπο…

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πρόσκληση για μαζική συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου

Δημοσιεύθηκε

στις

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στη γενική συνέλευση του Εμπορικού Εισαγωγικού Συλλόγου της Πάτρας, απευθύνει η παράταξη «Εμπορική Ανανέωση».

Το κύριο θέμα θα είναι ο οικονομικός και διοικητικός απολογισμός του προηγούμενου έτους και ο προϋπολογισμός του τρέχοντος.
Η Εμπορική Ανανέωση, όπως αναφέρει, πιστή στις θέσεις της για ένα Σύλλογο ανοιχτό, καλεί όλους τους εμπόρους να συμμετάσχουν ενεργά με την παρουσία τους.
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Ο ιστορικός μας σύλλογος έχει ανάγκη από τις προτάσεις και τις ιδέες ΟΛΩΝ των Πατρινών εμπόρων. Ο Σύλλογος με την βοήθεια όλων μας πρέπει να αλλάξει σελίδα , να εστιάσει στα προβλήματα του κλάδου μας, να προστατεύσει τα συμφέροντα όλων των τοπικών εμπορικών επιχειρήσεων .
Αγαπητοί συνάδελφοι, η παρουσία όλων μας κρίνεται απαραίτητη . Η Εμπορική Ανανέωση δίνει την μάχη της για να ανακτήσει και πάλι ο Σύλλογος τη θέση που του αξίζει .
Ο ιστορικός μας σύλλογος πρέπει να αλλάξει σελίδα και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την καθολική μας συμμετοχή.
Είναι επιτακτική ανάγκη να δηλώσουμε όλοι παρόντες στη Γενική συνέλευση».


Αρνητική πρωτιά στην ανεργία νέων
Η Ελλάδα, σύμφωνα με την Pricefox, καταγράφει το υψηλότερο ποσοστό (31.4%) μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών που εξετάστηκαν για το ποσοστό ανεργίας νέων ηλικίας 15-24 ετών. Η Ισπανία ακολουθεί πολύ κοντά με 29.8% και τρίτη έρχεται η Ιταλία με 23,7%.
Από την άλλη πλευρά, η Γερμανία καταγράφει το χαμηλότερο ποσοστό (5.9%). Η Τσεχία, η Ολλανδία, η Μάλτα και για πρώτη χρονιά και η Αυστρία διατηρούν χαμηλά ποσοστά κάτω του 10%.
Η Ελλάδα καταγράφει το υψηλότερο ποσοστό (7,7%) μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών που εξετάστηκαν και για το ποσοστό μακροχρόνια ανέργων. Ακολουθεί ξανά η Ισπανία με 5% και η Ιταλία με 4,6%.
Συνολικά, η Ελλάδα παρουσιάζει τα υψηλότερα ποσοστά τόσο στην ανεργία νέων όσο και στη μακροχρόνια ανεργία, καθιστώντας τη χώρα πρωτοπόρο σε αυτά τα δύο στατιστικά.
Ωστόσο, να αναφέρουμε ότι η Ελλάδα εμφανίζει φθίνουσα τάση τα τελευταία έτη και στα δύο εν λόγω στατιστικά στοιχεία. Μάλιστα, το 2022 η ανεργία νέων ήταν 4,1% μικρότερη σε σχέση με το 2021, η μεγαλύτερη μείωση που κατέγραψε τα τελευταία 8 χρόνια.
Όσον αφορά τους μακροχρόνια ανέργους, η χώρα μας έχει μειώσει περισσότερο από το μισό το ποσοστό από το 2014 (17,5%) και κάθε χρόνο μειώνεται κατα μέσο όρο 1,2 ποσοστιαίες μονάδες.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα